Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

5 REDENEN OM HIER TE KOPEN
 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners

Dunlop SP SportMaxx RT MFS 225/55 R17 101 Y XL

Vergelijk

Bandenmaat:
225/55 R17
Snelheidsindex:
Y = max 300 km/h
Belastingsindex:
101 = max 825 kg
Type:
Zomerbanden
4,5
Beoordeling: Goed 111150 424 beoordelingen
Label:
C B 67 dB
C B 67 dB
Meer informatie
Niet beschikbaar

Sorry. Dit produkt is
momenteel niet beschikbaar.

Voor advies kunt u onze specialisten opbellen, die u graag helpen bij het bestellen van een vergelijkbaar product..

Tel.: 020 790 2079
(Lokaal tarief)

Gebruikerservaring

Overzicht: 4,5 Overzicht: Overal rating is een gewogen gemiddelde van de individuele prestaties, niet het rekenkundig gemiddelde. Enkele van de banden kenmerken hebben een grotere, enkele kleinere impact op de beoordeling van het totaal. 424 meningen

goed
 • Beheerskosten: Invloed van een band voor auto bedrijfskosten. 111110 4,1
 • Rijcomfort: Invloed van de band op rijcomfort 111140 4,4
 • Rij-eigenschappen: Invloed van een band voor bestuureigenschappen. 111160 4,6

424 personen hebben deze band beoordeeld

 • 5 255 Personen
 • 4 155 Personen
 • 3 10 Personen
 • 2 3 Personen
 • 1 1 Personen

94% van de gebruikers raadt deze band aan

94%

De gegevens over de band worden verzameld voor 1928 dagen verzameld. Gedurende deze periode hebben we 424 beoordelingen.
De totale afstand gereden door onze klanten is 4057000 km.

De hoogst gewaardeerde eigenschap is: de grip op droog wegdek.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers woonachtig in: Meestal buiten de stad.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers, die hun rijstijl beoordelen als matig.

Laatste beoordelingen:

Aantal beoordelingen per pagina:

 • een mening buiten NL Gebruiker: Nick65
  Beoordeling: 4,4 111140

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  1 Persoon 15 Personen

  Ik ben positief verrast door deze banden. Ik moet zeggen dat ik eerder de Dunlop SP Sport 01 had, daarom had ik grote eisen voor die band. Sport Maxx is relatief stil in mijn auto, maar SP Sport 01 leek stiller. Het ziet mooi eruit – velgbeschermer spelt ook een grote rol - de band heeft oversized rubber dat het wiel uit te wrijven tegen de stoeprand beschermt. Na ongeveer 15 000 km in verschillende omstandigheden, kan ik op verantwoorde wijze zeggen dat het gedrag op een natte oppervlak is sensationeel – het is gemakkelijk om de auto te stoppen, ook tijdens het dynamische rijden (snelweg snelheid) in de stromende regen. Dunlop SP Sportmaxx RT is beter dan de SP sport 01 of Bridgestone Turanza. Het rijden op de droog oppervlakte is gewoon geweldig – ik reed tijdens de storm – snelheid: 130-140 km / h - wagen stabiel. De auto werd door sterke windstoten in de omgeving van de geluidswal gegooid, maar stuurwiel en rijrichting bleven onbewogen. Om niet te positief te zijn – de brandstofverbruik is tussen 0,2 en 0,3l/100 km (het is afhankelijk van de snelheid) - in vergelijking met Bridgestone Turanza, dus het is niet zo dramatisch. Op een van de banden heb ik een bult gezien – het was zichtbaar op de apparaat voor het balanceren wanneer het wiel draait (onzichtbaar voor het blote oog). Het gevolg was dat Dunlop SP Sportmaxx RT werd niet goed gebalanceerd- als je reed ongeveer 110 km / h kon je de zachte kloppen op het stuur voelen. Gelukkig tijdens andere balancering werd het goed gedaan – het was de noodzaakkelijk om 3 gewichten te plaatsen. Misschien was het een slechte exemplaar .... Ik kan iedereen deze banden aanraden!
 • een mening buiten NL Gebruiker: Nick
  Beoordeling: 2,7 117000

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  2 Mensen 0 Personen

  In het algemeen is Dunlop SP Sportmaxx RT aan te raden, ik wist wat ik kies, maar ik heb een paar opmerkingen. Ten eerste, wat is het slechts - ik heb banden met drie verschillende DOT’s gekregen (2x1114; 0814; 2014). Op de vooras warden (helaas) banden met 1x1114 en 1x0814 gemonteerd. Het resultaat? Als ik reed sneller dan 120 km / h trekt auto naar één kant aan (zonder kloppen, zonder trillingen, na zorgvuldige afweging). Na het verwisselen van wielen L <> P trekt de auto naar de andere kant aan. Er is duidelijk grotere draaien van het wiel. Als ik 2x1114 op vooras heb gemonteerd, problem werd opgelost. Conclusie? Bestel de banden met dezelfde datum van productie. De tweede kwestie is geluidsniveau. Ik wist dat de band luider zou zijn, maar niet zo luid;) Maar ... in algemeen zijn de banden over het algemeen aan te reden. De grip van Dunlop SP Sportmaxx is geweldig. Bij dynamische opname wordt auto een beetje onstabiel (luchtdruk 2.6), maar laten we zeggen dat een verse rubber met hoog profiel en zachte compound. Het is de beordeeling voor de banden die ik in een levering heb gekregen. Lage cijfer is voor “gedrag op de weg” gedicteerd door aantrekking. Ik denk dat als ik de banden met dezelfde datum van de productie heb gekregen dan zou de beoordeling het maximum zijn.
 • een mening buiten NL Gebruiker: nick
  Beoordeling: 4,3 111130

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  2 Mensen 3 Mensen

  Op banden Dunlop SP Sportmaxx RT liep ik tot nu toe over 13.000km. Mijn rijstijl is verschillend: van rustig tot zeer dynamisch (maar niet agressief). Tot dit moment heb ik geen nadelen van de band opgemerkt. Wat het geluid betreft is het niet te hoog en eigenlijk bijna niet hoorbaar met de dieselmotor nauwelijks. Gedrag op droog oppervlakte: rubber is heel goed, de banden glijden niet in de bochten, terwijl het handhaven van een redelijke snelheid, en het is heel moeilijk om de auto uit balans te bewegen. Daarentegen reed Dunlop SP Sportmaxx RT op de natte oppervlakte een beetje slechter. Er gebeuren slippen tijdens de dynamische beweging, maar bij het rijden met een constante snelheid, ook op de snelweg, de waterafvoer is goed. Auto verliest grip op droge oppervlakte niet bij krachtig remmen, tenzij is er een zand, op de natte oppervlakte is het gemakkelijker. De ongelijkheid is niet de beste, maar voor zo’n profiel is goed. Wat bandenslijtage betreft, kan ik niet te veel zeggen. Ik heb juist 13.000 km met deze banden op gereden, loopvlak is een beetje gedaald. Ik heb geen onnatuurlijke gedragen gezien. Kortom, Dunlop Sportmaxx RT zijn geode banden voor dynamisch rijden.
 • een mening buiten NL Gebruiker: Nick
  Beoordeling: 5,0 11111

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  0 Personen 1 Persoon

  Met auto rijd ik ongeveer 60.000 km per jaar, ongeacht de wegomstandigheden dus ik moet op goede banden hebben. Tot nu toe verkocht ik banden van premium klasse zoals: Michelin, Pirelli had ook twee keer, en een keer Good Year. Omdat mijn auto grote motorvermogen heeft en mijn rijstil agressief is, waren deze banden niet voldoende voor mij. Dunlop was een experimentele keuze want de banden hadden goede recensies en de prijs was ook goed in tegenestelling met bovenstaande merken (het prijsverschil was ongeveer €40 per band). Het was een goede keuze, ik ben erg blij met Dunlop SP Sportmaxx RT en ik ga ook Dunlop winterbanden zullen kopen. Banden zijn echt stil, ze houden goed aan strengere bochten vast op natte en droge oppervlakte, de waterafvoer is goed. Voor mij is ook levensduur van de band belangrijk, na 15.000 km heb ik geen bandenslijtage opgemerkt- ik denk dat ze zullen voor 60.000-70.000 km voldoende zijn. Dunlop SP Sportmaxx presenteert zich goed, volgens mij is de loopvlak geschikt voor sportauto’s zowel voor limousines. Ik zou iedereen deze banden aanraden - een goede compromis tussen kwaliteit en prijs.
 • een mening buiten NL Gebruiker: Nick
  Beoordeling: 5,0 11111

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  0 Personen 0 Personen

  Dunlop SP Sportmaxx RT heb ik in april voor de BMW E39 530d gekocht. De banden zijn geweldig, remmen is fenomenaal op droog en nat oppervlakte. Ik heb dat gerealiseerd als ik voor de verkeerslichten stoppen. De auto achteraan kon niet stoppen en het heeft op de linkse rijstrook gestopt. Tijdens het remmen kon ik stopping van de auto voelen. Ik was positief verrast, dat de banden geen problem met remmen in de regen hadden. ABS moest niet starten. In bochten heeft auto een goede grip, het gedraagt zich heel begrijpelijk voor de chauffeur, maar achterwielaandrijving heeft 410nm en automatische transmissie de DSC gaat soms aan wanneer de dynamische inhalen. Tijdens het starten auto heeft goede grip. De slijtage van Dunlop SP Sportmaxx RT is niet te groot, maar ik heb verschillende adviezen gehoord, dat de loopvlak heel snel verbruikt. Ik wil dit niet bevestigen, want ik rijd meestal van de routes en mijn rijstil is niet agressief.

Aantal beoordelingen per pagina:

Productbeschrijving

Dunlop SP SportMaxx RT MFS 225/55 R17 101 Y XL

Technologische omschrijving: Dunlop SP SportMaxx RT is de opvolger van Sport Maxx TT. Deze wordt gekenmerkt door betere prestaties op het gebied van remmen en afslaan en dankzij het moderne mengsel reageert de auto sneller op de beweging van het stuurwiel. Voor de perfecte stabiliteit in de bochten en bij hoge snelheden is de massieve zijwand verantwoordelijk. Het systeem van groeven in het loopvlak zorgt voor efficiënte waterafvoer en beschermt tegen aquaplaning.Bij de productie van dit model werd een speciaal sportief mengsel gebruikt dat de band bij aanpassing op verschillende types wegdek helpt. Dankzij de gelijke verdeling van het kunststofmengsel en aerodynamische zijwanden van de band verminderen de rolweerstanden het brandstofverbruik wat in een beperking van de uitstoot van kooldioxide in de lucht resulteert.De constructeurs hebben gezorgd voor maximale prestaties van de band – bij de productie werd de technologie Racing toegepast die het rijcomfort zowel als het veiligheidsniveau verhoogt, als ook een betere nauwkeurigheid bij het rijden in vergelijking met andere banden van dezelfde klasse. Bovendien reageert de auto perfect zelfs op de kleinste correcties van het stuurwiel wat de rijstabilieit verbetert en het dagelijks rijden een echt plezier maakt.Dunlop SP SportMaxx RT is de originele uitrusting van Mercedes C63 AMG AMG i C63 T.Informatie over de producent: Dunlop is een van de meest herkenbare bandenfabrikanten ter wereld. Huidig behoort het merk tot de onderneming Goodyear. Met de Dunlop banden werden de eerste snelheidsrecords nog voor de Tweede Wereldoorlog gevestigd. De modellen van deze firma staan bekend om hun innovatieve oplossingen en worden in de prestigieuze tests uitgevoerd door gespecialiseerde organisaties en bekende auto-tijdschriften gewaardeerd. Sinds het ontstaan is het merk aanwezig in verschillende motorsporten en is zeer succesvol op dit gebied. De firma is gespecialiseerd in de productie van hoogkwalitatieve UHP banden die worden gekenmerkt door uitstekende kwaliteit en maximale prestaties bij elke weeromstandigheden.

Label

De band Dunlop SP SportMaxx RT MFS met de maat 225/55 R17 101 Y, heeft de volgende parameters zoals opgegeven door de fabrikant:

 • C
 • B
 • 67 dB
C B 67 dB

Brandstofverbruik (rolweerstand)

Brandstofefficiëntie als beoordeling van A tot G op een kleurgecodeerde schaal. A-klasse (groen) staat voor het kleinste brandstofverbruik (= de laagste rolweerstand). G-klasse (rood) markeert het grootste brandstofverbruik (= de hoogste rolweerstand). Rolweerstand beïnvloedt het brandstofverbruik en de dampen uitstoot, dus hoe kleiner de rolweerstand, hoe lager brandstofverbruik en uitlaatgassen uitstoot.

Het remmen op nat wegdek

Grip op nat wegdek is het vermogen van de band om zich te houden aan de weg in natte omstandigheden. De EU classificatie richt zich alleen op een aspect van de grip op nat wegdek - de remprestaties op nat wegdek van de band. Grip op nat wegdek als beoordeling van A tot G: A klasse staat voor de beste remprestatie, terwijl G-klasse staat voor de slechtste remprestaties. Het is een van de belangrijke parameters die de verkeersveiligheid.

Geluidsniveau

Banden bijdragen aan de hoeveelheid passeergeluid een voertuig genereert. Het kiezen van een band met een goed geluid rating zal de impact van uw rijgedrag op het milieu te verlagen.

Bandentesten

2015 test Sport Auto met de maat: 235/35 R19 beoordeling: aanbevolen
test Auto Zeitung met de maat: 255/40 R18 beoordeling: bijzonderlijk aanbevolen