Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

5 REDENEN OM HIER TE KOPEN
 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners

Firestone Winterhawk 3 175/65 R14 82 T

Dit product is momenteel bekeken door 3 mensen

Vergelijk

Ga naar de
lijst banden 175/65 R14

Bandenmaat:
175/65 R14
Snelheidsindex:
T = max 190 km/h
Belastingsindex:
82 = max 475 kg
Type:
Winterbanden
Type voertuig:
Auto
 • Gratis bezorging
 • Levertijd:
  Supersnel
  Wordt bezorgd binnen 48 uur - alleen bij gebruik van elektronische betaling (credit card, iDeal, eWallet, Paypal).
5 REDENEN OM HIER TE KOPEN
 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners

Gebruikerservaring

Overzicht: 4,2 Overzicht: Overal rating is een gewogen gemiddelde van de individuele prestaties, niet het rekenkundig gemiddelde. Enkele van de banden kenmerken hebben een grotere, enkele kleinere impact op de beoordeling van het totaal. 128 meningen

voldoende
 • Beheerskosten: Invloed van een band voor auto bedrijfskosten. 111110 4,1
 • Rijcomfort: Invloed van de band op rijcomfort 111120 4,2
 • Rij-eigenschappen: Invloed van een band voor bestuureigenschappen. 111120 4,2

128 personen hebben deze band beoordeeld

 • 5 42 Personen
 • 4 73 Personen
 • 3 11 Personen
 • 2 2 Personen
 • 1 0 Personen

93% van de gebruikers raadt deze band aan

93%

De gegevens over de band worden verzameld voor 2103 dagen verzameld. Gedurende deze periode hebben we 128 beoordelingen.
De totale afstand gereden door onze klanten is 948000 km.

De hoogst gewaardeerde eigenschap is: de grip op droog wegdek.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers woonachtig in: Meestal in de stad.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers, die hun rijstijl beoordelen als matig.

Laatste beoordelingen:

Aantal beoordelingen per pagina:

 • een mening buiten NL Gebruiker: Jan
  Beoordeling: 3,3 111300

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  0 Personen 0 Personen

  Band in versie 3 wordt volgens mij nog erger dan de vorige versie 2. In feite door het goede gedrag van de vorige versie besloot ik voor deze keuze, maar heel snel heb ik gevonden dat het is niet zo. De primaire parameter voor mij voor een evaluatie is de mogelijkheid van het wegrijden op natte of besneeuwde wegen, In vorige generatie geen verschil in vergelijking met de zomer. Het gedrag van de auto was na een maand van het gebruik zo anders, dat ik naar de garage ging om de aandrijving AWD te controleren, of alles goed werkt. Ook in bochten gedraagt zich auto gelijk. Ik besloot om banden tot het einde van het seizoen te houden, in het geval van verder gebruik van de auto voor het seizoen 2016/2017 andere banden kopen en deze verkopen. Kortom kan ik zeggen dat genertaie 2 was heel beter dan de volgende Firestone Winterhawk 3, daarop kon ik 3 winterseizoenen doorrijden.
 • een mening buiten NL Gebruiker: Robbie
  Beoordeling: 3,7 111700

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  0 Personen 1 Persoon

  banden had ik voor de hele afgelopen winter, er was in mijn omgeving bijna geen sneeuw. Eerder, voor 3 winterseizoenen had ik gereenoveerde banden en te vergelijken, waren ze beter voor het eerste seizoen door het plakken zich vast aan het oppervlak, dus aan deze kant was ik een beetje teleurgesteld. Firestone verliest grip in bochten op nat wegdek, maar dan krijgt hij die terug zeer snel, dus bij het dynamische rijden kan jij een bocht een beetje breder nemen. Band Firestone Winterhawk 3 is heel stil en goed presteert op ongelijke wegdekken. Helaas slijt het loopvlak zeer snel, en als het zo doorgaat voor 2 volgende seizoenen is er waarschijnlijk geen loopvlak meer. Auto is heeft een sterke motor en rijd dynamisch, maar eerder was de duurzaamheid van de banden een beetje beter. Mijn maat 185/60/15 op de auto Fiat Bravo HGT 147 km
 • een mening buiten NL Gebruiker: Nico
  Beoordeling: 4,7 111170

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  3 mensen 0 Personen

  Hallo Ik heb de tweede set banden van dit merk Firestone Winterhawk. De eerste set werd voor 7 seizoenen gebruikt. (7 jaar) verliezen ze hun eigenschappen niet en aan het einde was Ik erg blij met mijn aankoop en met hun grip, dus ik besloot om een nieuwe Finterstone Winterhawk 3 te kopen. Ik heb op deze banden 3000km gereden en ik ben onder de indruk: ze zijn zeker stiller dan het model Winterhawk 2. ik ga vaak in de winter naar zo bergachtige gebieden in Duitsland om te skiën, waar de sneeuw is niet vreemd voor me. Zeer goede grip op besneeuwde wegen. Zeer goede afvoering van sneeuw en water, geen slush. na het eerste seizoen ben ik erg tevreden met mijn banden. Ik raad deze banden voor mensen die op zoek zijn naar banden tegen een fatsoenlijke prijs met uitstekende rij-eigenschappen.
 • een mening buiten NL Gebruiker: Koen
  Beoordeling: 4,3 111130

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  0 Personen 2 mensen

  Firestone Winterhawk 3 is echt goede band met de prijs waarvoor ik dunlop eerst wilde kopen, maar op het laatste moment verschenen deze banden als een nieuw product van de producent. Het feit dat er dit jaar geen strenge winter was, maar nog steeds tijdens een verblijf in de bergen waren ze ok. Zeer goede grip op droge en natte wegen. ESP wordt niet zo vaak ingeschakkeld, ook bij dynamische wegrijden. Ik weet niet hoe zoe in een zwardere auto zouden zich kunnen gedragen, maar voor een compacte auto tot 150 km kan ik zeker aanbevelen. Ik heb al andere merken getest, zoals Michelin alpine, nu in de tweede auto die ik heb Goodyear, dus ik heb wat te vergeijken. Goede band, een aanrader
 • een mening buiten NL Gebruiker: yaro
  Beoordeling: 2,7 117000

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  0 Personen 0 Personen

  Ik reed ze rond 3000 km, waarvan er twee routes op bijna 1000 km. Ze gedragen zich gewoon, vooral in de sneeuw. Enigszins grote loopvlak slijtage, groter dan verwacht, schatten dat nog eens twee seizoenen duren. Heel veel rolweerstand, wat resulteerde in een groot verbruik op de weg. Heel veel lawaai, dat de weg een beetje omslachtig, vooral bij hogere snelheden op droge wegen. Ik weet niet zeker wat de schrijver bedoeld door te vragen voor een beoordeling van het uiterlijk van de band. Ze zien eruit als normale banden, ronde, zwart, zonder speciale franje. Samengevat: dit zijn de juiste banden, maar de prijs hoger is dan de parameters

Aantal beoordelingen per pagina:

Productbeschrijving

Firestone Winterhawk 3 175/65 R14 82 T

De voorgestelde band heeft een 3PMSF symbool (Three Peak Mountain Snow Flake). Dit betekent dat het aan de eisen van de Europese Unie voor wat betreft winterbanden voldoet. Dit symbool wordt toegekend nadat een gegeven model nauwkeurig is getest met betrekking tot de grip op sneeuw.

Technische omschrijving: Firestone Winterhawk 3 is een band met een erkende positie onder de automobilisten die bovendien fantastische resultaten in prestigieuze bandentests krijgen. Dit bandenmodel ontstond om een nog betere tractie op winterwegdek en langere kilometerstanden, in vergelijking met de eerdere bandengeneratie en de producten van de concurrentie, te verzekeren. Dankzij het directionele loopvlakpatroon is betere tractie op nat wegdek bereikt. Behalve de directionele constructie worden deze parameters mede verkregen door meerdere lamellen en de wrijvingskracht van de band. Daardoor grijpt de band snel in sneeuw en ijs en verzekert daarmee een goede grip in deze typisch winterige omstandigheden. Diepe groeven van de Firestone Winterhawk 3 garanderen dat de afvoer van water en sneeuw snel verloopt. Dankzij de gelijke verdeling van blokken en groeven van het loopvlak behoudt de band de optimale stijfheid in de gehele gebruiksperiode en laat echt lange kilometerstanden verkrijgen.Informatie over de producent: Firestone ontstond in 1900. Dit was een van de eerste bandenfirma's in de branche. De naam komt van zijn oprichter - Harvey S. Firestone. Hij was degene die aan de eigenaar van Ford heeft voorgesteld om pneumatische banden in zijn auto's te monteren. In 1907 heeft Henry Ford van Firestone 2.000 bandensets gekocht voor het nieuwste model van zijn auto - Ford T. In 1988 is de firma overgenomen door de Japanse onderneming Bridgestone.

De winterband Firestone Winterhawk 3 behoort tot de van de middenklasse, en wordt dus gekenmerkt door beste prijs-kwaliteitverhouding.
Je bekijkt nu een band in de maat 175/65 R14.
De band is nu beschikbaar in de maten van 13 tot 18 inches.
Het is een band met snelheidsindex T – de maximale snelheid waarmee je met deze band kunt rijden is 190 km/h. De band heeft een draagbaarheidsindex 82 - de maximale belasting die de band kan hebben is 475 kg.
De band heeft de volgende klassen op het label: E (rolweerstand), C (grip op een nat wegdek), 71 db (geluidsniveau).

Label

De band Firestone Winterhawk 3 met de maat 175/65 R14 82 T, heeft de volgende parameters zoals opgegeven door de fabrikant:

 • E
 • C
 • 71 dB
E C 71 dB

Brandstofverbruik (rolweerstand)

Brandstofefficiëntie als beoordeling van A tot G op een kleurgecodeerde schaal. A-klasse (groen) staat voor het kleinste brandstofverbruik (= de laagste rolweerstand). G-klasse (rood) markeert het grootste brandstofverbruik (= de hoogste rolweerstand). Rolweerstand beïnvloedt het brandstofverbruik en de dampen uitstoot, dus hoe kleiner de rolweerstand, hoe lager brandstofverbruik en uitlaatgassen uitstoot.

Het remmen op nat wegdek

Grip op nat wegdek is het vermogen van de band om zich te houden aan de weg in natte omstandigheden. De EU classificatie richt zich alleen op een aspect van de grip op nat wegdek - de remprestaties op nat wegdek van de band. Grip op nat wegdek als beoordeling van A tot G: A klasse staat voor de beste remprestatie, terwijl G-klasse staat voor de slechtste remprestaties. Het is een van de belangrijke parameters die de verkeersveiligheid.

Geluidsniveau

Banden bijdragen aan de hoeveelheid passeergeluid een voertuig genereert. Het kiezen van een band met een goed geluid rating zal de impact van uw rijgedrag op het milieu te verlagen.

Bandentesten

2018 test ADAC met de maat: 175/65 R14 3. plaats beoordeling: ruim voldoende
test ÖAMTC met de maat: 175/65 R14 3. plaats beoordeling: aanbevolen
test TCS met de maat: 175/65 R14 3. plaats beoordeling: aanbevolen
test Auto Bild met de maat: 225/50 R17 beoordeling: ruim voldoende
test Auto Zeitung met de maat: 195/65 R16 beoordeling: ruim voldoende
test ÖAMTC met de maat: 195/65 R15 beoordeling: aanbevolen
test TCS met de maat: 195/65 R15 beoordeling: aanbevolen
test TCS met de maat: 225/45 R17 3. plaats beoordeling: aanbevolen
test ADAC met de maat: 205/55 R16 beoordeling: ruim voldoende
test Auto Bild met de maat: 185/60 R15 beoordeling: aanbevolen