Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

5 REDENEN OM HIER TE KOPEN
 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners

Michelin Alpin A4 205/60 R15 91 H

Dit product is momenteel Bekeken door 4 Mensen

Vergelijk

Ga naar de
lijst banden 205/60 R15

Bandenmaat:
205/60 R15
Snelheidsindex:
H = max 210 km/h
Belastingsindex:
91 = max 615 kg
Type:
Winterbanden
Type voertuig:
Auto
 • Gratis bezorging
 • Levertijd: 2-3 dagen

Gebruikerservaring

Overzicht: 4,4 Overzicht: Overal rating is een gewogen gemiddelde van de individuele prestaties, niet het rekenkundig gemiddelde. Enkele van de banden kenmerken hebben een grotere, enkele kleinere impact op de beoordeling van het totaal. 229 meningen

voldoende
 • Beheerskosten: Invloed van een band voor auto bedrijfskosten. 111140 4,4
 • Rijcomfort: Invloed van de band op rijcomfort 111120 4,2
 • Rij-eigenschappen: Invloed van een band voor bestuureigenschappen. 111140 4,4

229 personen hebben deze band beoordeeld

 • 5 114 Personen
 • 4 94 Personen
 • 3 14 Personen
 • 2 7 Personen
 • 1 0 Personen

94% van de gebruikers raadt deze band aan

94%

De gegevens over de band worden verzameld voor 2683 dagen verzameld. Gedurende deze periode hebben we 229 beoordelingen.
De totale afstand gereden door onze klanten is 1795000 km.

De hoogst gewaardeerde eigenschap is: de grip op droog wegdek.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers woonachtig in: Meestal in de stad.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers, die hun rijstijl beoordelen als matig.

Laatste beoordelingen:

Aantal beoordelingen per pagina:

 • een mening buiten NL Gebruiker: Maarten
  Beoordeling: 4,6 111160

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  1 Persoon 0 Personen

  Hoewel ik met deze banden niet zo veel kilometers reed maar wisselende weersomstandigheden en de verscheidenheid van oppervlakken waarop ik reed laten iets over deze banden te schrijven en wat beoordelen. De laagst gemeten temperatuur in de periode van gebruik was -17 ℃ en 17 ℃ hoogst. In de lage temperatuur bereik, heeft de band onder droge omstandigheden een uitstekende hechting. In het hogere temperatuurbereik is de grip op zelfs hogere niveau wat echt opvallend is omdat het een winterband is! In ieder geval heb ik geen speciale slijtage opgemerkt door gebruik bij hogere temperaturen. Op de natte wegdekken voert de band zeer goed water af en behoudt zijn stevigheid. Dus het fenomeen van aquaplaning is marginaal. Op sneeuw presteerde mijn Michelin Alpin A4 banden zeer goed, net als op een wegdek in de lente. De enige oppervlakte waarop er een zichtbare afname van grip is komt op ijs voor maar natuurlijk is dit verschijnsel duidelijk en tot nu toe is er geen band ontstaan die goede grip op ijs zou hebben. Als het om rijcomfort gaat, is de band vrij hard en zijn oneffen oppervlakten wel een problematisch zijn. Als de weg met de bouwpuin bedekt is dan kun je geen wonderen verwachten omdat het steeds een winterband is die zijn taken heeft… Dus alleen maar dan is de rit erg ongemakkelijk. Lawaai in droge omstandigheden in vergelijking met andere banden die ik heb gebruikt is licht verhoogd. Samenvattend zou ik deze Michelin Alpin A4 banden aanraden!
 • een mening buiten NL Gebruiker: Ron
  Beoordeling: 4,1 111110

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  1 Persoon 0 Personen

  Ik kocht banden Michelin Alpin A4 via Oponeo web shop (snel gerealiseerde bestellingen, goede prijs, netjes geleverd) en ik ga niet verbergen dat ik met de aankopen bij deze online winkel zeer blij ben en nog nooit teleurgesteld! Dit is al mijn tweede aankoop via Oponeo. Wat de band Michelin Alpin A4 betreft, denk ik dat dit is een zeer goed product tegen een betaalbare prijs. Ik heb een stationwagen en ik geef toe dat heb geen stabiliteitscontrole dus met de auto onder winterse omstandigheden probeer ik wat voorzichtig te rijden en met een bepaalde afstanden. Als het over het gedrag van de banden op het droog en nat wegdek gaat, vind ik alles OK. Ook op sneeuw en modder gedraagt de band zich heel goed en volgens mij vervult Michelin Alpin A4 echt goed zijn taak. (je kan wegrijden uit diepe sneeuw echt gemakkelijk) IJs? Het is wel bekend dat in dit geval zijn er geen banden die super zouden zich gedragen… Maar toch beter dan zomerbanden of vierseizoen banden. Die band heeft alleen maar een nadeel in mijn ogen… Ik bedoel dat het vrij luid is bij hogere snelheden. Het is waarneembaar maar niet zo vervelend als bij Aziatische banden. Over het algemeen adviseer ik de banden van Michelin. Ik had een ouder model onder mijn vorige auto en ik was ook positief verbaasd.
 • een mening buiten NL Gebruiker: Theo
  Beoordeling: 4,9 111190

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  0 Personen 0 Personen

  Ik reed op verschillende banden en Michelin Alpin A4 (205/60R16) zijn erg goed! Op de tweede auto heb ik een nieuwe Michelin van vorige generatie en als het om het rijden onder extreme lage temperaturen die in Nederland zijn, zijn Michelin de veiligste. Nu zou ik nooit voor de goedkoopste kiezen want er is een bepaald verschil ertussen. Met goede banden krijg jij kortere remweg wat zich ongelooglijk bijdraagt tot de veilige rit. Enkele meters maken soms een enorm verschil. Dus als ik weet dat die banden zijn in staat om mijn auto en mijn leven te redden dan heb ik geen meer twijfels over de volgende aankoop. Als ik snel en krachtig rem, verliezen de banden hun grip niet dus ze doen hun werk zo goed mogelijk. Tot slot zijn ze vrij duur maar vanuit mijn perspectief zijn ze hun prijs waard. Wij kunnen niet op de veiligheid besparen en in het bijzonder in de winter.
 • een mening buiten NL Gebruiker: Leo
  Beoordeling: 4,6 111160

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  0 Personen 0 Personen

  De rijeigenschappen van de banden in winterse weersomstandigheden en op de natte die hier beschreven worden zijn zuivere waarheid. Alle positieve reviews zijn het meest verdiend. Toch zou ik iets over de duurzaamheid van dit model willen schrijven. De laatste set die ik voor vier winterseizoenen heb gebruikt waarbij ik samenvattend op deze banden ca. 55 duizend km reed waren echt bevredigend. Ter vergelijking heb ik voor twee seizoenen een ander bekend merk gehad en voor het derde seizoen kon ik hem helemaal niet gebruiken. Voor mij is de veiligheid van belang en de staat van die bandjes liet veel te wensen over dus ik moest ze echt snel voor Michelin wisselen. Hoewel Michelin Alpin A4 kost heel veel, is het uiteindelijk te wijten aan de zeer hoge duurzaamheid die elke prijs waard is. Ik denk dat voor de lente of de zomer zou ik nog andere Michelin banden kopen.
 • een mening buiten NL Gebruiker: Tom
  Beoordeling: 4,2 111120

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  1 Persoon 0 Personen

  Ik kocht deze banden in oktober 2014. Ik moest kiezen uit verschillende modellen die getest waren en Michelin Alpin A4 was al eerder op de markt geïntroduceerd. Maar ik vond altijd dat dit merk echt vertrouwbaar was en ik besloot om deze Michelin Alpin A4 te kopen. De band werkt zeer goed, zowel op de sneeuw als op de weg zonder sneeuw bij lage temperaturen. Ik heb geen problemen vanaf het wegrijden tot en met het remmen gehad en ik zie niet meer slijtage van loopvlak (Ik reis heel zorgvuldig hoewel ik hou soms sneller te rijden). Dit model van Michelin is echt de moeite waard om te kopen en zal iedereen ervoer overtuigen. Ik geloofde zelf eerder niet zo veel in al die schriftelijke adviezen maar de meeste blijken waar te zijn. Het best is om die in oktober of in maart te kopen want dan ze zijn goedkoopste.

Aantal beoordelingen per pagina:

Productbeschrijving

Michelin Alpin A4 205/60 R15 91 H

De voorgestelde band heeft een 3PMSF symbool (Three Peak Mountain Snow Flake). Dit betekent dat het aan de eisen van de Europese Unie voor wat betreft winterbanden voldoet. Dit symbool wordt toegekend nadat een gegeven model nauwkeurig is getest met betrekking tot de grip op sneeuw.

Beschrijving van de technologie: In vergelijking tot het model van vroegere generatie zorgt Michelin Alpin A4 voor10% meer efficiënt optrekken, 5%kortere remweg, en zijn levensduur is een winterseizoen langer dan banden van concurrenten. Deze resultaten zijn toe te schrijven o.a. aan het speciaal ontworpen loopvlak dat de tractie, , remmen en stabiliteit van de band onder de moeilijkste winteromstandigheden verbetert. De banden worden vervaardigd uit een innovatief rubbermengsel. Dit zorgt ook voor de grip van de band en voor het snelle remmen op een ijzig en besneeuwd wegdek. De ervaring van Michelin hielp een model te maken, dat in vergelijking met de banden van concurrentiemerk 35% hogere prestaties biedt. Dat is mogelijk dankzij de speciale constructie van de band en het rubbermengsel met speciale eigenschappen. Het is een van de meest energiebesparende banden op de markt: het zorgt voor minder brandstofverbruik, de band hoeft minder vaak vervangen worden en het helpt CO2-uitstoot in de atmosfeer te verminderen. Het ecologische karakter van de band is herkenbaar aan het GREEN X logo op de zijkant van de band.Informatie over de producent: Michelin is een van de grootste en meest bekende bandenproducenten in de wereld . Het bedrijf is opgericht in 1889 door Andre en Edouarda Michelin. In het aanbod van het merk vinden wij banden voor personenauto’s, 4x4, raceauto’s, motorfietsen, vrachtwagens, industriemachines, vliegtuigen en retro type auto’s. Deze producten behoren tot de hoogste klasse van banden.

De winterband Michelin Alpin A4 behoort tot de van de premium klasse, en wordt dus gekenmerkt door moderne technologie en maximale prestaties.
Je bekijkt nu een band in de maat 205/60 R15.
De band is nu beschikbaar in de maten van 14 tot 17 inches.
Het is een band met snelheidsindex H – de maximale snelheid waarmee je met deze band kunt rijden is 210 km/h. De band heeft een draagbaarheidsindex 91 - de maximale belasting die de band kan hebben is 615 kg.
De band heeft de volgende klassen op het label: E (rolweerstand), C (grip op een nat wegdek), 70 db (geluidsniveau).

Label

De band Michelin Alpin A4 met de maat 205/60 R15 91 H, heeft de volgende parameters zoals opgegeven door de fabrikant:

 • E
 • C
 • 70 dB
E C 70 dB

Brandstofverbruik (rolweerstand)

Brandstofefficiëntie als beoordeling van A tot G op een kleurgecodeerde schaal. A-klasse (groen) staat voor het kleinste brandstofverbruik (= de laagste rolweerstand). G-klasse (rood) markeert het grootste brandstofverbruik (= de hoogste rolweerstand). Rolweerstand beïnvloedt het brandstofverbruik en de dampen uitstoot, dus hoe kleiner de rolweerstand, hoe lager brandstofverbruik en uitlaatgassen uitstoot.

Het remmen op nat wegdek

Grip op nat wegdek is het vermogen van de band om zich te houden aan de weg in natte omstandigheden. De EU classificatie richt zich alleen op een aspect van de grip op nat wegdek - de remprestaties op nat wegdek van de band. Grip op nat wegdek als beoordeling van A tot G: A klasse staat voor de beste remprestatie, terwijl G-klasse staat voor de slechtste remprestaties. Het is een van de belangrijke parameters die de verkeersveiligheid.

Geluidsniveau

Banden bijdragen aan de hoeveelheid passeergeluid een voertuig genereert. Het kiezen van een band met een goed geluid rating zal de impact van uw rijgedrag op het milieu te verlagen.

Bandentesten

2015 test Auto Bild met de maat: 185/60 R15 beoordeling: aanbevolen
test Auto Zeitung met de maat: 185/65 R15 beoordeling: bijzonderlijk aanbevolen
test Auto Bild met de maat: 255/50 R17 2. plaats beoordeling: uitstekend
test Auto Bild Sportcars met de maat: 225/50 R17 beoordeling: uitstekend
test ACE/GTÜ met de maat: 185/60 R15 3. plaats beoordeling: aanbevolen
test Auto Bild met de maat: 195/65 R15 1. plaats beoordeling: uitstekend
test Auto Bild met de maat: 205/55 R16 3. plaats beoordeling: uitstekend
test Auto Zeitung met de maat: 205/55 R16 beoordeling: bijzonderlijk aanbevolen
test Auto Bild met de maat: 225/45 R17 1. plaats beoordeling: uitstekend