Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

5 REDENEN OM HIER TE KOPEN
 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners

Nokian WR A4 285/30 R19 98 V XL

Dit product is momenteel bekeken door 3 mensen

Vergelijk

Ga naar de
lijst banden 285/30 R19

Bandenmaat:
285/30 R19
Snelheidsindex:
V = max 240 km/h
Belastingsindex:
98 = max 750 kg
Type:
Winterbanden
Type voertuig:
Auto
 • Gratis bezorging
 • Levertijd: 4-5 dagen

Dit artikel werd gekocht Vandaag om 09:04

5 REDENEN OM HIER TE KOPEN
 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners

Gebruikerservaring

Overzicht: 4,5 Overzicht: Overal rating is een gewogen gemiddelde van de individuele prestaties, niet het rekenkundig gemiddelde. Enkele van de banden kenmerken hebben een grotere, enkele kleinere impact op de beoordeling van het totaal. 39 meningen

goed
 • Beheerskosten: Invloed van een band voor auto bedrijfskosten. 111120 4,2
 • Rijcomfort: Invloed van de band op rijcomfort 111140 4,4
 • Rij-eigenschappen: Invloed van een band voor bestuureigenschappen. 111160 4,6

39 personen hebben deze band beoordeeld

 • 5 20 Personen
 • 4 17 Personen
 • 3 2 Personen
 • 2 0 Personen
 • 1 0 Personen

97% van de gebruikers raadt deze band aan

97%

De gegevens over de band worden verzameld voor 1068 dagen verzameld. Gedurende deze periode hebben we 39 beoordelingen.
De totale afstand gereden door onze klanten is 388000 km.

De hoogst gewaardeerde eigenschap is: de grip op droog wegdek.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers woonachtig in: Meestal in de stad.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers, die hun rijstijl beoordelen als matig.

Laatste beoordelingen:

Aantal beoordelingen per pagina:

 • een mening buiten NL Gebruiker: Tijl
  Beoordeling: 4,8 111180

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  1 Persoon 0 Personen

  Tot nu toe heb ik ze getest op droge en natte wegen. Had nog geen mogelijkheiden om de banden op sneeuw te testen. Ik zou ze willen aanbevelen voor iedereen die wil met de auto rijdt. De banden Nokian WR A4 geven het volste vertrouwen in alle moeilijke omstandigheiden. De beste banden die ik toe nu toe heb gehad.
 • een mening buiten NL Gebruiker: Kick
  Beoordeling: 3,1 111100

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  0 Personen 3 mensen

  Nokian WR A4 banden heeft me mevrouw van Oponeo aanbevolen. De banden bieden allees wat ik kan verwachten. Perfecte keuze, perfecte grip o elk type wegen en in alle weersomstandigheiden. Ben echt zeer tevreden met de aankoop bij Oponeo. Banden snel afgeleverd en gemonteerd bij hun montagepartner.
 • een mening buiten NL Gebruiker: Job
  Beoordeling: 5,0 11111

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  2 mensen 0 Personen

  Heb 2 setjes Nokian WR A4 gekocht. 1 voor mijn auto en 1 voor de auto van mijn vrouw. Perfect zowel onder mijn grote auto als onder een kleine autotje van mijn vrouw. We zijn allebij zeer tevreden. De banden kunnen met een zuiver geweten aanbevolen worden als de beste winterbanden!
 • een mening buiten NL Gebruiker: Jop
  Beoordeling: 4,9 111190

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  0 Personen 0 Personen

  Nokian WR A4 heb ik eerst voor mijn vrouw gekocht. Ze was erg tevreden met de banden daarom heb ik haar auto gepakt om ze goed te testen, toen heb ik besloten om nog een setje voor mezelf te kopen, heb ze zal ze ook aanbevelen aan mij familie en vrienden.
 • een mening buiten NL Gebruiker: B.A.S.
  Beoordeling: 4,8 111180

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  0 Personen 0 Personen

  Zeer tevreden. Lage rolweerstand en kleiner brandstofverbruik. Fantastisch en makelijk in bochten op natte wegen en op sneeuw. De banden heb ik in alle weersomstandigheiden getest en kan aangeven dat ze zeer vertrouwbaar zijn. Bedankt Oponeo.

Aantal beoordelingen per pagina:

Productbeschrijving

Nokian WR A4 285/30 R19 98 V XL

De voorgestelde band heeft een 3PMSF symbool (Three Peak Mountain Snow Flake). Dit betekent dat het aan de eisen van de Europese Unie voor wat betreft winterbanden voldoet. Dit symbool wordt toegekend nadat een gegeven model nauwkeurig is getest met betrekking tot de grip op sneeuw.

Het loopvlak van Nokian WR A4 heeft moderne Functional Performance Siping lamellen en is gebaseerd op rubbermengsel onder de naam Performance Traction Silica. Deze technologieën zijn maar een voorbeeld van de vele moderne oplossingen aangewend in deze band. Ze zorgen voor probleemloos, rustig rijden onder moeilijke, winterse en wisselende omstandigheden.

Nokian WR A4 zorgt voor het behouden van stabiliteit tijdens plotselinge weerwisselingen zoals sneeuwstorm of een regenbui. Het kan uitstekend tegen sneeuwbrij die tijdens dooi ontstaat, en ook op heet asfalt van de zon. Vermeldenswaard is dat er in het centrale gedeelte van de bande een Centipede Siping lamel is geplaatst. De vorm daarvan is door de natuur geïnspireerd. De lamel is gekarteld en lijkt op een duizendpoot (Eng. centipede). Als gevolg kunnen de lamellen beter in de sneeuw grijpen en daardoor is de maximale controle over de auto mogelijk.Met de Nokian WR A4 bandenga je het onaangename verschijnsel van “zwemmen” niet ervaren . Dat is toe te schrijven aan het verstevigde gedeelte van het loopvlak, dat zeer belangrijk is bij het rijden met hogere snelheid en tijdens dynamische manoeuvres. De blokken van het loopvlak zijn verbonden met speciale ondersteuningen, waar ze tegen het buigen bij versnellen beschermt. De 3D lamellen op het oppervlak van de band blokkeren elkaar en ze vergroten daardoor de dwarse stevigheid.

De uitstekende waterafvoer bij Nokian WR A4 banden is toe te schrijven aan het speciale netwerk van groeven die de naam Coanda technologie heeft gekregen. De eigen oplossing van Nokian zorgt voor meer stabiliteit tijdens een plotselinge weerwisseling.

Nokian WR A4 staat niet alleen maar voor veiligheid maar ook voor comfortabel en spaarzaam rijden. Het speciale rubbermengsel zorgt voor langere duurzaamheid, verlaagt geluidsgevolgen en vermindert de rolweerstand, waardoor het brandstofverbruik ook daalt.

De mogelijkheden van Nokian WR A4 zijn getest in een testcentrum genoemd ‘Witte Hel’, in Ivalo, Lapland. Het gedrag van de band is daar onder de meeste extreme omstandigheden getest. De grip op droog en nat oppervlak is getest op racetracks in Duitsland en Spanje. De testen lieten zien dat Nokian WR A4 de banden zijn waarop je kunt vertrouwen.Informatie over de producent: Nokian is producent van premium banden, uit het koude Finland. Een van de grootste successen van het bedrijf is de ontwikkeling van de eerste winterband op de markt. Sindsdien voert Nokian steeds nieuwe innovaties in waardoor hun producten beter en beter worden. De banden zijn gekenmerkt door de hoogste kwaliteit en winnen regulier in tests. De banden van Nokian worden bijvoorbeeld door TOPR (Poolse Tatra Vrijwilligers Reddingsorganisatie) gebruikt – namelijk van het model Hakkapelitta R2 en WR D3.

De winterband Nokian WR A4 behoort tot de van de premium klasse, en wordt dus gekenmerkt door moderne technologie en maximale prestaties.
Je bekijkt nu een band in de maat 285/30 R19.
De band is nu beschikbaar in de maten van 16 tot 21 inches.
Het is een band met snelheidsindex V – de maximale snelheid waarmee je met deze band kunt rijden is 240 km/h. De band heeft een draagbaarheidsindex 98 - de maximale belasting die de band kan hebben is 750 kg.
De band heeft de volgende klassen op het label: E (rolweerstand), B (grip op een nat wegdek), 74 db (geluidsniveau).
De band die je nu bekijkt:
 • heeft een verstevigde constructie (het is meer bestendig tegen spanningen dan het standard model).

Label

De band Nokian WR A4 met de maat 285/30 R19 98 V, heeft de volgende parameters zoals opgegeven door de fabrikant:

 • E
 • B
 • 74 dB
E B 74 dB

Brandstofverbruik (rolweerstand)

Brandstofefficiëntie als beoordeling van A tot G op een kleurgecodeerde schaal. A-klasse (groen) staat voor het kleinste brandstofverbruik (= de laagste rolweerstand). G-klasse (rood) markeert het grootste brandstofverbruik (= de hoogste rolweerstand). Rolweerstand beïnvloedt het brandstofverbruik en de dampen uitstoot, dus hoe kleiner de rolweerstand, hoe lager brandstofverbruik en uitlaatgassen uitstoot.

Het remmen op nat wegdek

Grip op nat wegdek is het vermogen van de band om zich te houden aan de weg in natte omstandigheden. De EU classificatie richt zich alleen op een aspect van de grip op nat wegdek - de remprestaties op nat wegdek van de band. Grip op nat wegdek als beoordeling van A tot G: A klasse staat voor de beste remprestatie, terwijl G-klasse staat voor de slechtste remprestaties. Het is een van de belangrijke parameters die de verkeersveiligheid.

Geluidsniveau

Banden bijdragen aan de hoeveelheid passeergeluid een voertuig genereert. Het kiezen van een band met een goed geluid rating zal de impact van uw rijgedrag op het milieu te verlagen.

Bandentesten

2018 test Sport Auto met de maat: 235/40 R18 beoordeling: goed
test ACE/GTÜ met de maat: 235/55 R17 beoordeling: aanbevolen
test Auto Bild Sportcars met de maat: 225/40 R18 beoordeling: ruim voldoende
test Sport Auto met de maat: 225/40 R18 beoordeling: goed