De beste 195/60 R15 winterbanden volgens autorijders

  • Auteur: OPONEO.NL

Vraag je je af welke banden je voor komende seizoen moet kiezen? Welke banden passen het beste bij jouw auto? Controleer de beoordelingen van andere gebruikers om zeker te zijn dat je de beste banden kiest!

We hebben vijf modellen in de maat 195/60 R15 in het overzicht opgenomen die de hoogste beoordelingen van gebruikers kregen. Bekijk de vergelijking van deze banden en controleer ook of andere maten een goede beoordeling van onze klanten kregen. 


Winterbanden moeten veilig rijden op sneeuw garanderen. (foto: Nokian).

Winterbanden moeten veilig rijden op sneeuw garanderen. (foto: Nokian).

Banden in de maat 195/60 R15 worden gemonteerd op auto's zoals Volvo V70, Toyota Avensis, Toyota Corolla en Opel Astra.

 

De beste 195/60 R15 banden volgens autorijders

Model 

Cijfer (aantal beoordelingen) *

1. Continental ContiWinterContact TS850

5,4 ( zie recensies )

2. Nokian WR D3

5,3 ( zie recensies )

3. Kleber Krisalp HP 2 

5,0 ( zie recensies )

4. Goodyear Eagle UG GW3

4,9 ( zie recensies )

5. Zeetex Ice-Plus S100

4,9

* Het cijfer en het aantal beoordelingen van een bepaalde bandenmaat kunnen afwijken van het gemiddelde. 

Gegevens uit september 2016.

Veiligheid in de sneeuw

Als eerste bekijken we Continental ContiWinterContact TS850. De band in de maat 195/60 R15 heeft het cijfer 5,4. Als we dit vergelijken met de beoordelingen van dit model in andere maten, dan heeft de band nu 490 beoordelingen ontvangen en is vergelijkbaar met het cijfer 5,3 van de maat 195/60 R15.

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850

Bekijk de band ContiWinterContact TS850

Autorijders waarderen in het bijzonder de band ContiWinterContact TS850 om de rijeigenschappen op droog wegdek en om de veiligheid tijdens het reizen. Tegelijkertijd geeft 97% van de beoordelaars aan dat ze de band kunnen aanbevelen aan anderen.

Het model is gemaakt voor compacte- en middenklasse-auto's, daarom is deze zeer geschikt voor gebruik in stadsverkeer. De ContiWinterContact TS850 zal je niet teleurstellen met de vele stoepranden en onverwachts hard remmen in de stad. De ontwerpers hebben het profiel van de band verbeterd, waardoor regenwater sneller wordt afgevoerd en er meer grip is op nat wegdek en sneeuw.

Zware omstandigheden? Geen probleem voor de Nokian WR D3

Op de tweede plaats in het overzicht staat de Nokian WR D3. De band in de maat 195/60 R15 krijgt het cijfer 5,3 en werd beoordeeld door 24 gebruikers. Hetzelfde cijfer krijgt dit model voor alle beschikbare maten. In totaal werd deze band op onze website beoordeeld door bijna 800 personen, waarvan meer dan 300 mensen de band het hoogste cijfer gaven. 

 

Bekijk de band Nokian WR D3

Net zoals alle andere winterbanden van Nokian is ook deze onverslagen in zware weersomstandigheden - hij is ontworpen met het Scandinavische karakter in gedachte, daarom is deze band geschikt voor alle weersomstandigheden.

Met deze banden kan je je zeker voelen, ongeacht het wegdek waarop je rijdt. Het rubbermengsel dat gebruikt is voor de constructie van de band is zeer duurzaam en past zich aan de temperatuur van de omgeving aan.

Als je op de eerste plaats van winterbanden comfort verlangt, dan is dit model geschikt voor jou. Door het gebruik van de technologie Silent Sidewall gedraagt de band zich bijzonder soepel en kunt u genieten van de stilte in de auto.

Kleber Krisalp HP 2

Kleber Krisalp HP 2

Bekijk de band Kleber KRISALP HP 2

Op de derde plaats staat de Kleber KRISALP HP 2. Dit is in het overzicht de enige band uit de middenklasse. Een aantal van 513 chauffeurs heeft een duidelijk oordeel gegeven - de band zorgt voor veiligheid, comfort en zuinig rijden. Het gemiddelde cijfer voor de band in deze maat is 5,0 (en 4,9 voor alle maten). Deze band is voor degenen die vooral in steden rijden en op zoek zijn naar een betaalbare oplossing voor de winter.

Ongeacht het weer - rechtstreeks naar het doel 

Op de voorlaatste plaats in het overzicht staat de Goodyear EAGLE UG GW3. Gebruikers beoordeelden de eigenschap demping op slecht wegdek het beste. Autorijders die een beoordeling op onze website hebben geplaatst, gebruiken de band voornamelijk buiten de stad.

Goodyear EAGLE UG GW3

Goodyear EAGLE UG GW3

Bekijk de band Goodyear EAGLE UG GW3

De band heeft het cijfer 4,9 (in deze maat 19 beoordelingen en in totaal 131 beoordelingen voor alle maten). Wat zijn de voordelen? Een zeker rijgedrag op verschillende rij-oppervlaktes. Dankzij deze band kom je overal in de winter, ongeacht de weersomstandigheden.

Er waren ook uitstekende cijfers voor modellen in de voordelige klasse - de hoogst gewaardeerde winterband in de maat 195/60 R15 is de Zeetex Ice-Plus S100. Dit is een speciaal voorstel voor fans van betaalbare oplossingen. Het gebruik van een geoptimaliseerd profiel zorgt ervoor dat dit model goede rijeigenschappen garandeert onder alle omstandigheden. De band kreeg het cijfer 4,9 (en een 4,8 voor het model in het algemeen) en werd beoordeeld door 639 personen.

Zeetex Ice-Plus S100

Zeetex Ice-Plus S100

"Dit is mijn eerste winterband en tot nu toe ben ik erg tevreden. Ik kocht mijn auto met zomerbanden, die al erg versleten waren. Na het monteren van de Zeetex-banden merkte ik een daling van het brandstofverbruik en naar mijn mening een lagere rolweerstand." Dit is een voorbeeld van een van honderden positieve beoordelingen.

Hoe moet je banden voor jezelf kiezen?

We hebben nu vijf modellen laten zien die de beste beoordelingen kregen van onze klanten die ze dagelijks gebruiken. Hoe kan je uit deze de beste kiezen? Allereerst moet je je eigen wensen en rijstijl analyseren. Bekijk de beoordelingen van andere autorijders, lees meer over de band en zorg dat je zeker bent dat je een band kiest die je nodig hebt. Controleer of de band is getest door bekende autoclubs of tijdschriften. Dankzij dit kan je de meningen van gebruikers vergelijken met beoordelingen van professionals.

Een andere aanwijzing is het label op de band. Deze geven echter geen informatie over bijvoorbeeld aparte prestaties in de winter, maar je leert wel meer over de remprestaties op nat wegdek, lawaai en het brandstofverbruik. Ben je daarna nog steeds niet zeker van je keuze? Bel dan ons. Onze adviseurs helpen bij het analyseren van de mogelijke opties en adviseren de beste keuze.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)

  1. SSL beveiligde betaling
  2. Snel en gratis bezorgd
  3. Alleen kwaliteitsmerken
  4. Al meer dan
    2.000.000 klanten
  5. Montagepartners