De beste winterbanden in de maat 205/55 R16 volgens bestuurders

  • Auteur: OPONEO.NL

Banden zijn het enige onderdeel van de auto dat een rechtstreeks contact met het wegdek heeft. Daarom kan de keuze van banden niet te haastig gemaakt worden.  Zorg er voor de beste winterbanden te kopen. 

We hebben een samenvatting van de gebruikersmeningen gemaakt die zal een beslissing kunnen vergemakkelijken. 

Op onze website zijn al meer 100 duizend beoordelingen over banden toegevoegd.  Daardoor kunnen we een ranglijsten van de beste banden voor andere bestuurders voorbereiden.  Eén van hen is hieronder te vinden. Dit is een ranglijst van de beste winterbanden in de populaire maat 205/55 R16.

Op zulke banden rijden bijvoorbeeld de volgende auto's:  BMW 3 Serie, Ford Focus, Renault Megane, Skoda Octavia, Superb, VW Golf, Passat en Toyota Avensis.  

Winterse omstandigheden zijn niet zo erg  als je op geschikte banden rijdt.

Winterse omstandigheden zijn niet zo erg  als je op geschikte banden rijdt

Beste banden in de maat 205/55 R16 door bestuurders

BANDENMODEL

                             BEOORDELING *

1. Continental WinterContact TS860

5.5   (zie recensies)

2. Michelin ALPIN 5

5.5   (zie recensies)

3. Dunlop SP Winter Sport 4D

5.4   (zie recensies)

4. Continental ContiWinterContact TS850

5.35 (zie recensies)

5. Goodyear Ultra Grip 9

5.3   (zie recensies)

*de beoordelingen betreffen de gepresenteerde bandenmaat, de volledige beoordeling van het betreffende model kan enigszins afwijken van de gepresenteerde beoordeling. Stand per september 2017.

1. Continental WinterContact TS860

Continental WinterContact TS860

Continental WinterContact TS860

In deze samenvatting is een band te vinden die graag gekozen wordt en positief worden beoordeeld door bestuurders.  De hoge prestaties van Continental WinterContact TS 860 zijn vooral te danken aan het innovatieve rubbermengsel en het bijpassende loopvlakprofiel.  Een kortere remweg garandeert rijveiligheid zelfs onder de moeilijkste omstandigheden.  De speciale polymeer ingrediënten van het mengsel verbeteren de tractie en het rijcomfort.  

Koop Continental WinterContact TS 860

Jacob gaf deze banden 5+ “Dit is mijn tweede set Continental winterbanden en het zal zo blijven. Ik zal dit merk altijd kopen.  De band is echt goed, een uitstekende grip, zowel op droog als op nat wegdek, ze zijn goed getest omdat ik vooral langere afstanden rijd.  In mijn ogen is geld voor deze Continentaal banden goed besteed. Ik kan de komende 5 jaar rustig rijden.”  

2. Michelin ALPIN 5

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5 staat ook zeer hoog op onze lijst, de band wordt vooral gewaardeerd voor zijn goede prestaties tijden het rijden onder de winterweersomstandigheden.   Dit model is uitgerust met een directioneel loopvlakprofiel met diepe groeven. Innovatieve loopvlakblokken werken goed op sneeuw, ijs en nat wegdek.

Koop Michelin ALPIN 5

De beoordeling van Jerry is 5+: “Ik aarzelde lang welke winterbanden moet ik kiezen. Uiteindelijk koos ik voor Michelin ALPIN 5.  Deze banden zijn niet de goedkoopste maar ik moet toegeven dat deze keuze mij zeer goed bevallen is.  De prestaties op een besneeuwde weg waren geweldig. Deze weg werd bedekt door een dikke, bevroren laag van sneeuw en dat was geen probleem voor de banden.  Tijdens een zware regen- of sneeuwval was het rijden op een snelweg bij de snelheid van 140 km/h geen probleem en het grip van de auto was steeds perfect.  De remweg is zeer goed. Het brandstofverbruik is iets gestegen maar dat is bijna onmerkbaar. Met een goed geweten kan ik Michelin ALPIN 5 aan iedereen aanraden."

3. Dunlop SP Winter Sport 4D

Dunlop SP Winter Sport 4D

Dunlop SP Winter Sport 4D

De winterband van Dunlop is al een aantal seizoenen zeer populair. De bestuurders wijzen steeds op de betrouwbaarheid van dit product.  Deze band werd ontworpen voor personenauto’s en is met een directioneel loopvlakprofiel uitgerust. Dat garandeert zekerheid en veiligheid op natte en besneeuwde wegdekken.  Het moderne rubbermengsel dat bij de productie van deze band gebruikt wordt, verlaagt de rolweerstand aanzienlijk.  Een systeem van afvoergroeven droogt de band snel af wat het risico van aquaplaning vermindert. 

Koop Dunlop SP Winter Sport 4D

"Ik heb een auto zonder ASP en ESP dus ik wilde banden kiezen die slippen zullen voorkomen. Ik heb de hele winter gereden, zonder enige problemen.” - een mening van Zed met de beoordeling 5+.

4. Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850

Het model van het Duitse merk wordt steeds beschouwd als een van de beste winterbanden. In de maat 205/55 R16 heeft het een gemiddelde beoordeling van 5,35 gekregen, dus het is bijna ideaal. Dat is toch niet alles - het is een van de meest beloonde banden in de professionele tests.  Deze band wordt erkend door zowel bestuurders als door de specialisten en dat kan geen toeval zijn.  De producten van Continental zijn de bevestiging van de bekende “Duitse kwaliteit en precisie”.  Continental bieden zekerheid onder winterweersomstandigheden. 

Koop Continental ContiWinterContact TS850

In de recensies kunnen we lezen dat “bij het contact met de sneeuw - geen problemen, slush - zoals op sporen, nat wegdek - geen aquaplaning, goede remweg.  Het rijden wordt onmiddellijk stil en comfortabel en het blijft zo, zelfs bij de laagste temperaturen”.  "Wanneer andere bestuurders op een weg vast zaten, kon ik gerust doorrijden”  - dat zijn de beoordelingen van ContiWinterContact TS850.

5. Goodyear Ultra Grip 9

Goodyear Ultra Grip 9

Goodyear Ultra Grip 9

UltraGrip is een van de langst ontwikkelde series van Goodyear winterbanden. In elk model worden technologieën uitgevoerd die deze banden nog beter maken, goede beoordelingen van bestuurders zijn dus niks raars.  Op dit moment zijn de laatste twee generatie het meest populair, dwz. Goodyear UltraGrip 8 en Goodyear UltraGrip 8.

Koop Goodyear UltraGrip 9

In de meningen over UltraGrip 9 kunnen we lezen dat “(...) ze zijn zeer comfortabel en het grip op droog en nat wegdek is geweldig”, “(...) het brandstofverbruik buiten de stad is lager dan op mijn zomerbanden - een pluspunt voor de lage rolweerstand, water wordt snel afgevoerd van de wielen - de auto is stabiel op nat wegdek”.

Hoe kies je de beste winterbanden?

Vijf bovenstaande modellen die we hierboven presenteren zijn de hoogst gewaardeerde winterbanden in de maat 185/65 R15. Elk model biedt uitstekende prestaties aan, maar het belangrijkste is om geschikte banden voor jouw behoeften en rijstijl te kiezen.

Het is goed om beoordelingen van andere bestuurders te lezen en om te checken of een bepaalde band aan professionele tests van vaktijdschriften en organisaties deelnam. Daardoor kun je beoordelingen van bestuurders en specialisten vergelijken en zo is te zien of deze hetzelfde zijn.

Het is ook zinvol om labels te checken. Hoewel ze geen informatie over typische, winterse prestaties geven, kun je meer te weten komen over het lawaainiveau, het brandstofverbruik of de remweg op een nat wegdek.

Ben je niet zeker van jouw keuze? Bel ons. Onze consultants zullen je de beste aanbiedingen voorstellen en helpen bij jouw keuze.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)