De beste winterbanden in de maat 225/45 R17 door bestuurders

 • Auteur: OPONEO.NL

Maat 225/45 R17 is een van de populairste en meest gebruikte bandenmaten als onderdeel van de eerste uitrusting van personenauto’s. Indien deze banden ook op jouw auto passen, lees dan onze artikel en ontdek welke modellen het beste worden gevonden door gebruikers van Oponeo. Neem je twijfels weg en kies de ideale optie voor jouw behoeften.

 

Winterbanden in maat 225/45 R17 komen dikwijls voor op auto’s als: Mercedes CLK, Mercedes A- en C-klasse; Audi A3, RS4, TT; Alfa Romeo Giulietta, GT, Spider; BMW M3,  3-serie, Z4; Renault Megane; Opel Zafira; Seat Leon; VW Golf, Jetta, Passat, Scirocco; Volvo C70.

Als je niet weet welke maat op jouw auto past, maak dan gebruik van onze handige bandenconfigurator.

 

De keuze van winterbanden is afhankelijk van vele factoren, waaronder rijstijl en het vermogen van de auto.

De keuze van winterbanden is afhankelijk van vele factoren, waaronder rijstijl en het vermogen van de auto

 

De beste winterbanden maat 225/45 R17 volgens bestuurders

Bandmodel
 
Beoordeling*
 

1. Nokian WR D4
 

5,35   (bekijk beoordelingen)

2. Dunlop Winter Sport 5
 

5,30   (bekijk beoordelingen)

3. Nokian WR D3
 

5,25   (bekijk beoordelingen)

4. Imperial Snowdragon 3
 

4,80   (bekijk beoordelingen)

5. Zeetex Ice-Plus S200
 

4,65   (bekijk beoordelingen)

*De beoordelingen betreffende de specifieke bandenmaat. De algehele beoordeling van het gegeven model kan iets afwijken van het genoemde cijfer. Stand per september 2018.

 

Twee generaties Nokian-banden op het podium

Op het podium van het overzicht van dit jaar staan maar liefst twee modellen van de Finse premium-fabrikant Nokian. De eerste van deze twee, de Nokian WR D4, wordt ook wel de ‘gripmeester’ genoemd. De band voert de auto uitstekend door typische winterse problemen en over nat wegdek (klasse A op het etiket). Iets vergelijkbaars kan worden gezegd van de Nokian WR D3 (derde plek), die de voorganger is van de WR D4.

 

Bekijk de Nokian WR D3:

 

Nokian heeft als expert op het gebied van veeleisende winters een serie banden ontworpen die enorm populair is geworden onder onze klanten. Beide banden hebben al bijna 2000 beoordelingen vergaard, waarvan het overgrote deel positief is. Onze klanten omschrijven de banden als geweldig en bevelen het model aan mensen met een gematigde rijstijl aan.

Modellen van het Finse Nokian zijn een van de beste keuzes voor het winterseizoen. De onder de zware omstandigheden van de Scandinavische winter geteste banden leveren zeer goede prestaties en bieden een hoog veiligheidsniveau. Dit wordt bevestigd door onafhankelijke tests en beoordelingen van onze gebruikers.

 

Over nieuwste uit de serie, de Nokian WR D4, lezen we:

 • De banden zijn zeer stil en hun ‘zachtheid’ dempt onregelmatigheden op de weg. Toen de eerste sneeuw was gevallen, heb ik de banden een beetje uitgetest op ijzige stukken, bijv. door te versnellen tot 50km/u en plotseling hard te remmen. Ik was verbaasd door de doeltreffendheid van de banden. Het leek wel alsof ik remde op droog asfalt. Een andere keer, toen een weg in de stad ‘s ochtends verijsd was, ben ik moeiteloos een heuvel opgereden waar andere auto’s vanaf gleden. Ik kan deze banden aan iedereen aanbevelen. (Wojtek)

 • De banden doen het geweldig onder alle omstandigheden. Op zomerbanden is bij mij 2 keer de ABS ingeschakeld toen ik hard remde. Op de Nokians heb ik dit op winterbanden (sneeuwstorm ‘s nachts, dooi, vorst -15) niet één keer meegemaakt. De banden houden de auto uitstekend op de weg, voeren geweldig water af en zorgen dat remmen geen enkel probleem is. Ik raad ze iedereen aan. Het is zeer prettig om je veilig te voelen in de auto en volledige controle te hebben in elke situatie. Een bijkomend voordeel, voor mij niet onbelangrijk, is dat ze heel stil zijn voor winterbanden. Echt super. Ik ben blij dat het eindelijk winter is en ik mijn nieuwe aankoop meteen kan uitproberen en er volop van kan genieten. (Anka)

 

Nokian WR D4 in maat 225/45 R17

 

De voorganger van dit model, de Nokian WR D3, krijgt de volgende beoordelingen van bestuurders:

 • Fantastische banden voor een fantastische prijs. Ik rijd over het algemeen dynamisch, soms behoorlijk hard, en ik had dus banden nodig die me niet alleen een veilig gevoel geven maar ook echt veilig zijn. Dit rubber verliest geen grip en zorgt dat de auto zeer goed ligt in de bochten en op rechte stukken. De banden zijn bestendig en zien er erg mooi uit. Veel van mijn vrienden prijzen de band ook aan. Gewoon doen! (Dawid)

 • Zeer goede grip op gladde wegen. Mijn auto reed moeiteloos steile hellingen met sneeuwmodder op en over drassige grond. Ik ben zelfs hellingen opgereden waar alleen auto’s met 4x4-aandrijving omhoog komen, en ik was de enige met voorwielaandrijving die dit ook is gelukt. Echt een aanrader. (tutifruti2)

 • De banden zijn geweldig. Ik gebruik ze net als mijn collega-chauffeurs in een vloot van circa 50 auto's. Ieder jaar worden er complete sets gekocht, omdat de auto’s een zeer groot aantal kilometers afleggen. Iedere chauffeur is even positief over de band. De banden doen het gewoon uitstekend op ieder wegdek. (cretoon)

 

Nokian WR D3 in maat 225/45 R17

 

Wist je dat...
 

Het geen toeval is dat de naam Nokian lijkt op de bekende Finse telefoonfabrikant Nokia? Beide merken behoorden aanvankelijk tot hetzelfde concern, dat gevestigd was in Nokia, Zuid-Finland.

 

De Dunlop Winter Sport 5 maakt het podium compleet

De stelling dat Dunlop een van de beste specialisten in sportbanden is, is zeker niet overdreven. Ontwerpers van Dunlop hebben de producten van begin af aan telkens weer verbeterd om bestuurders in staat te stellen volgens hun gewenste stijl te rijden, zonder te hoeven vrezen voor een weersomslag. De Dunlop Winter Sport 5 is een trouwe voortzetting van deze ideologie. De band heeft kapitale prestaties en zorgt ervoor dat je zeker en precies kunt rijden, zelfs tijdens het dynamisch afleggen van kilometers over besneeuwde wegen.

 

Bekijk de Dunlop Winter Sport 5:

 

Het unieke loopvlak met gebogen lamellen en een vergroot aantal blokken zorgt voor ononderbroken tractie en een kortere remweg, zelfs onder de zwaarste winterse omstandigheden. Onze klanten waarderen alle moeite die Dunlop heeft gestoken in het ontwerpen van sportbanden voor dit veeleisende seizoen. Zij zeggen het volgende over de Dunlop Winter Sport 5:

 • Ik heb veel beoordelingen gelezen en vele tests bekeken over winterbanden. Toen ik voor deze banden koos, had ik nog geen enkele mening, maar de voorganger, de 4D, werd zeer positief besproken. Daarom dacht ik dat de 5e generatie vast niet minder zou zijn en heb ik een set Dunlop Winter Sport 5-banden besteld. Het bandgedrag in de sneeuw en de modder is gewoonweg uitstekend, wat ook geldt voor rijden in de regen. Ik wist niet dat een winterband zo goed water kan afvoeren. Daarnaast is de band niet te hard of te zacht, zodat het rijcomfort op dit rubber van hoog niveau is. Daarnaast hebben ze een lage rolweerstand, wat weer van grote invloed is op het brandstofverbruik. Vandaag heb ik Bridgestone-zomerbanden op de wielen gezet, en deze zijn aanmerkelijk luider dan de stille Dunlops. Ik kan deze banden met een schoon geweten aan iedereen aanbevelen die de aankoop van winterbanden overweegt. (pafcio)

 • De auto reageert ideaal op modder, sneeuw, in smalle bochten en op ijzige wegen (als je tenminste niet heel hard scheurt of onrustige manoeuvres uitvoert). Ik ben geen expert in het vergelijken van details en zal de bandeneigenschappen niet gaan zitten interpreteren, omdat ik er niet genoeg verstand van heb, maar als bestuurder kan ik zeggen  dat deze banden mij zeker niet tegen zijn gevallen. (Kuba)

 

Dunlop Winter Sport 5 in maat 225/45 R17

 

Wist je dat...
 

De oprichter van het merk John Boyd Dunlop de eerste pneumatische band heeft gemaakt? Deze baanbrekende uitvinding kan tot op heden worden bewonderd in het Schots Nationaal Museum in Edinburgh, dat in 1910 aan de stad werd geschonken door diezelfde persoon.

 

Zuinige banden die niet onder doen voor de rest: Imperial Snowdragon 3 en Zeetex Ice-Plus S200

Het is geen toeval dat banden uit de economy-klasse ieder jaar populairder worden. Iedere volgende generatie is een aanzienlijke kwaliteitssprong en een merkbare verbetering van de rijparameters. Fabrikanten als Zeetex en Imperial kiezen steeds vaker voor moderne technologische oplossingen, die tot nu toe alleen werden aangetroffen in high-end-banden.

 

Imperial Snowdragon 3

Moderne modellen als de Imperial Snowdragon 3 zijn hier een uitstekend voorbeeld van. De nieuwe versie van de vlaggenschipserie is voorzien van een modern asymmetrisch loopvlak, dat tezamen met de versterkte constructie parameters levert die niet eerder beschikbaar waren in deze prijsklasse. Het dichte lamellennetwerk biedt maximale grip en de goed ontworpen zijkanten vergroten de controle over de auto en zorgen voor een goede rijstabiliteit.

Imperial Snowdragon 3

Onze klanten kiezen deze band vooral graag met het oog op de veiligheid en het rijcomfort. Maar liefst 96% van de gebruikers die deze band hebben gekocht op onze website, beveelt ze aan andere bestuurders aan. De beoordelingen van de Imperial Snowdragon 3 liegen er niet om:

 • Dit zijn mijn eerste Imperial-banden (economy-klasse) en ik ben zeer positief verrast over de goede eigenschappen. Ik rijd hoofdzakelijk in de stad, vooral ‘s winters, maar ook hier zijn er genoeg situaties die je in staat stellen om een mening te vormen over de banden. Ik heb vele malen plotseling moeten remmen in de stad dit jaar en de ABS schakelde niet een keer in. De auto verloor dus nooit grip op het winterse asfalt. Tijdens het inrijden van scherpe bochten behield de auto voortdurend contact met het wegdek. Samengevat is de prijs-kwaliteitverhouding gewoon erg goed. (Roman)

 • Wij hebben meer dan 4000 km op deze banden afgelegd over Scandinavische wegen, die voor een groot deel bedekt waren met sneeuw (witte wegen na preparatie door een sneeuwschuiver). Ook hebben we een beetje over besneeuwde wegen in de Alpen gereden. De auto besturen voelt zeker. Het tractiecontrolesysteem schakelde een paar keer in, maar dat was echt sporadisch. De rest van het seizoen hebben we te maken met de Poolse winter, dus vooral sneeuwmodder en natte wegen. Ook onder die omstandigheden heb ik niets op deze banden aan te merken. Na één seizoen meer dan 8 mm loopvlak. Ik vind dit erg goede banden tegen een scherpe prijs. (Robert)

 

Imperial Snowdragon 3 in maat 225/45 R17

 

Zeetex Ice-Plus S200

Zeetex is een relatief jonge fabrikant uit de economy-klasse die echter steeds meer aspiraties heeft om toe te treden tot de hogere klassen. Zijn producten onderscheiden zich van de concurrentie, niet alleen door kwaliteit maar ook wat betreft de toegepaste technologieën. De Ice-Plus S200 is een uitstekend voorbeeld dat je voor relatief weinig geld een populaire en veel door onze klanten gekochte band kunt kopen.

Zeetex Ice-Plus S200

De kracht van het model zit hem met name in de constructie. Zowel het asymmetrische loopvlak als de zijkanten en de band zelf zijn vervaardigd met veel aandacht voor details. Dankzij de perfectionistische benadering van het ontwerp kun je met de Zeetex Ice-Plus S200 vloeiend rijden, remmen en omhoog rijden onder de zwaarste omstandigheden. De elastische compound bevordert de grip en verkort de remweg tot een minimum.

 

De uitstekende parameters van de Ice-Plus S200 worden bevestigd door de beoordelingen van zijn gebruikers:

 • Ik heb deze banden niet gekocht wegens de lage prijs maar vanwege het subjectieve gevoel van een vriend die ze heeft gekocht voor zijn auto en erg tevreden was. Nu, 10000 km verder in de winter, kan ik bevestigen dat de lage prijs van deze banden een zeer aangename bijkomstigheid is. Er is dit jaar weliswaar niet zoveel sneeuw gevallen maar waar deze wel lag, heb ik de banden kunnen uitproberen en ik heb niets aan te merken. Ook met meer dan 140 km/u over de snelweg kunnen deze banden de strijd met de concurrentie aan. Tot nu toe heb ik altijd op 'merkbanden’ gereden van de grootste wereldwijde concerns, maar ik heb geen spijt van de aankoop van deze Zeetex. Wat je vaak hoort over ‘Chinezen’ enz. blijkt helemaal niet uit deze band. Ik ben overtuigd. Wees niet bang om ze te kopen. Gewoon goede kwaliteit voor een goede prijs. Hopelijk gaan ze zo door!  (Robert)

 • Ik heb deze banden hoofdzakelijk gekocht vanwege de prijs. Na 2 weken concludeerde ik aangenaam verrast dat de banden uitstekend waren. Ik heb hoofdzakelijk in de stad gereden en heb geen enkele bezwaren. Met Kerst en in de voorjaarsvakantie ben ik verder van huis geweest, en ook op de snelweg blijken ze erg stil (voor winterbanden) en merkte ik geen hoger brandstofverbruik. Echt een aanrader. (Karol L.)

 

Zeetex Ice-Plus S200 in maat 225/45 R17

 

Hoe koop je goede winterbanden?

Alle vijf besproken modellen zijn zonder twijfel aanbevelenswaardig. Wanneer je winterbanden uitzoekt, moet je letten op je specifieke behoeften en rekening houden met het vermogen en de massa van de auto, evenals je eigen rijstijl.

Ook is het nuttig om onze ranking te vergelijken met tests van leidende motorrijtuigenorganisaties en autoclubs. Als je de beoordelingen van bestuurders naast de cijfers van professionele onderzoekers legt, krijg je een goed overzicht van de mogelijkheden van de betreffende band.

Raadpleeg ook het bij de band inbegrepen etiket. Hoewel dit geen informatie verschaft over de prestaties in de winter, kun je er wel op aflezen hoe de banden remmen op nat wegdek en wat het lawaai en de brandstofefficiëntie zijn.

Kun je nog steeds niet kiezen? Bel ons (020 790 2079)! Onze adviseurs helpen je de beschikbare opties te analyseren en de beste keuze te maken.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)

 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners