De beste winterbanden in de maat 225/45 R17 door bestuurders

  • Auteur: OPONEO.NL

De bandenmaat 225/45 R17 is een van de populairste maten voor verschillende soorten auto’s. Als dit ook jouw maat is en je weet niet welke winterbanden te kopen, is dit artikel voor jou. Zie de modellen die door andere bestuurders op onze website aanbevolen worden en kies de geschikte banden voor jou.  

Winterbanden in de maat 225/45 R17 zijn meestal te vinden op auto’s zoals: Mercedes CLK, klasse A en C; Audi A3, RS4, TT; Alfa Romeo Giulietta, GT, Spider; BMW M3, 3 Series, Z4; Renault Megane; Opel Zafira; Seat Leon; VW Golf, Jetta, Passat, Scirocco; Volvo C70.  

Je vraag je zeker af welke modellen in deze maat zijn de beste voor deze soorten auto’s. Uiteindelijk zijn dit type auto’s zowel gezinsauto’s als ook de meer sportieve wagens. Volgens de chauffeurs, die hun meningen hebben toegevoegd op onze website, zijn de beste banden in de maat 225/45 R17 de producten van de merken Nokian, Pirelli en Uniroyal.

De keuze van de winterbanden hangen af van verschillende factoren, bv. de rijstijl en het motorvermogen.

De keuze van de winterbanden hangen af van verschillende factoren, bv. de rijstijl en het motorvermogen. 

De beste winterbanden in de maat 225/45 R17 door bestuurders 

BANDENMODEL

                             BEOORDELING *

1. Nokian WR D4

5.4   (zie recensies)

2. Nokian WR D3

5.3   (zie recensies)

3. Pirelli SottoZero 2

5.25 (zie recensies)

4. Nokian WR A3

5.2   (zie recensies)

5. Uniroyal MS Plus 77

5.2   (zie recensies)

*de beoordelingen betreffen de gepresenteerde bandenmaat, de volledige beoordeling van het betreffende model kan enigszins afwijken van de gepresenteerde beoordeling.

Stand per september 2017.

Nokian banden domineerden de lijst  

In de maat 225/45 R17 worden 3 modellen van het Finse merk Nokian als de beste beschouwd. Op de eerste plaats, vinden we de Nokian WR D4 die de “gripmeester” wordt genoemd. Deze band garandeert een uitstekende tractie onder typische winterweersomstandigheden en op een nat wegdek (“A” op het etiket). De voorganger van WR D4, Nokian WR D3, vertoont vergelijkbare kenmerken. 

Nokian WR D4

Nokian WR D4

Zie Nokian WR D3: 

De Nokian WR A3 is een voorstel voor bestuurders die een meer dynamische rijstijl waarderen - daardoor een asymmetrisch loopvlaakprofiel in plaats van een directioneel zoals bij de voorgaande modellen. Alle drie producten zijn ongeëvenaarde leiders op het gebied van de veiligheid onder de zwaarste omstandigheden.

Nokian WR A3

Nokian WR A3

De hoge kwaliteit van de modellen van de Finse fabrikant worden gewaardeerd door de gebruikers op onze website die alle drie banden met hoge beoordelingen hebben beloond: 

Over de band Nokian WR D4 kunnen we bijvoorbeeld lezen dat “ongeacht een glad wegdek en een sterk gedrukte rem, onderbrak de ABS maar één keer en kon ik probleemloos remmen.” Het geavanceerde loopvlakprofiel garandeert uitstekende prestaties onder alle weersomstandigheden: "Ik zou deze banden aanraden voor de uitstekende grip op sneeuw en modder. Echter, hun prestaties zijn vooral goed voor onze typische winter waar het vaak regent.”; “Het eerste gebruik van winterbanden en ik ben zeer onder de indruk van de grip op natte en koude wegen”. 

Ik wil Nokian WR D4 kopen!

Hierbij nog een paar beoordelingen over de voorganger van dit model, dus de band Nokian WR D3: "Bij het verlaten van de snelweg, op een afrit die door sneeuw en sneeuwbrij bedekt was, was het mogelijk om op dezelfde manier te rijden zoals in de zomer op een droog wegdek”; “Het verlies van de grip vindt niet plaats op deze banden”; “Als het over het rijden in de sneeuw gaat, vooral opritten, ben ik positief verbaasd. Echt een geweldige tractie en geen problemen met het wegrijden".

Ik wil Nokian WR D3 kopen!

Nokian WR A3 wordt net zo positief beoordeeld (asymmetrisch profiel). Dit model is ontworpen voor sterkere auto's. Over dit model kunnen we lezen dat “de grip op nat wegdek of zelfs op sneeuw/modder is fantastisch”; “Ik voel me zeer stabiel en veilig onder winterweersomstandigheden”; “Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding in vergelijking met andere merken binnen deze klasse”; “De rijveiligheid is voor mij het belangrijkste, deze voorwaarde is volledig vervuld, zelfs onder moeilijke winterweersomstandigheden op de weg”.

Ik wil Nokian WR A3 kopen!

Alle modellen van het Finse bedrijf Nokian zijn een van de beste en meest betrouwbare keuzes voor het winterseizoen. De banden worden getest onder veeleisende Scandinavische omstandigheden en daardoor worden ze door zeer goede prestaties en een hoog veiligheidsniveau gekenmerkt. Dit wordt bevestigd door onafhankelijke tests en beoordelingen van onze gebruikers. 

Ten derde: Pirelli 

Op de derde plaats staat Pirelli SottoZero 2 die al vrij lang op de markt is (ze heeft al een opvolger - SottoZero 3). Dit model is bestemd voor sterke, sportieve auto’s. Kijk maar eens naar de loopvlak om haar enorme potentieel te leren kennen. Het zeer agressieve, asymmetrische loopvlakprofiel garandeert de volle controle over de auto, zelf onder de moeilijkste omstandigheden en bij grotere snelheden. 

Pirelli SottoZero 2

Pirelli SottoZero 2

In de afgelopen jaren werden Pirelli SottoZero 2 door veel bestuurders getest. Je kuntn de volgende argumenten vinden in de meest interessante beoordelingen: "De auto behoudt een goede grip op de weg bij het starten en in de bochten”; “Fenomenale grip onder alle omstandigheden: op sneeuw, slush of op droog wegdek”; “Het rijgedrag op sneeuw en ijs is zeer voorspelbaar en de band is zacht genoeg voor bijlage temperaturen”; “Banden gebruikt vooral onder moeilijke, natte, Noorse wegen, de prestaties zijn uitstekend bij sneeuw- of regenval”. 

Ik wil Pirelli Sottozero 2 kopen!

Banden van de Italiaanse fabrikant zijn de beste keuze voor bestuurders die het dynamische rijden onder alle omstandigheden waarderen. Het asymmetrische loopvlakprofiel en het flexibele rubbermengsel garanderen volle prestaties in het winterseizoen. 

Uniroyal dichtbij de top 

Een model Uniroyal MS Plus 77 wordt ook zeer hoog gewaardeerd door onze gebruikers. De band is ontworpen om rijveiligheid te garanderen, niet alleen in de winter maar ook op een nat wegdek. Uniroyal markeert zijn banden al jarenmet een paraplu symbool als een bewijs van uitstekende prestaties in de regen. Samen met een goede tractie op de sneeuw wordt de band van Uniroyal een geschikte band voor het winterseizoen beoordeeld. MS Plus 77 zal ook goed presteren op de ietwat sterkere en grotere auto’s. 

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

In de beoordelingen van MS Plus 77 zijn de volgende argumenten de meest voorkomend: "Tijdens het parkeren op zachte sneeuw, geen problemen met het wegrijden”; “Ik moest een noodrem gebruiken en de banden werkten prima”; “De prestaties zijn zeer goed onder alle omstandigheden, de prijs-kwaliteitsverhouding is zeer betaalbaar. Ik zou dit model aanraden aan iedereen die rijcomfort en rijveiligheid waardeert”. 

Het model Uniroyal MS Plus 77 wordt ook zeer aanbevolen in de bandentests van “Auto Zeitung Allrad” en ADAC van 2013 en 2014. 

Ik wil Uniroyal MS Plus 77 kopen!

Hoe kun je goede winterbanden kopen? 

Alle 5 gepresenteerde modellen zijn ongetwijfeld aanbevelenswaardig. Bij de keuze van de winterbanden voor jezelf, houdt rekening met bepaalde behoeften, motorvermogen, gewicht van auto en rijstijl. Het is goed om deze samenvatting te vergelijken met de tests die door toonaangevende autotijdschriften en automobielclubs uitgevoerd worden. Door het vergelijken van beoordelingen van bestuurders en specialisten kun je het beste inzicht op de echte eigenschappen van de band krijgen. 

Het etiket op banden is de andere aanwijzing. Weliswaar informeert het niet over de typische winterse prestaties maar je leert meer over het remmen op een nat wegdek, het lawaainiveau en de brandstofefficiëntie. Nog steeds niet zeker van jouw keuze? Bel ons. Onze adviseurs zullen je helpen om beschikbare opties te analyseren en de beste beslissing te nemen.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)