De beste zomerbanden 2017 met de maat 195/65 R15 volgens gebruikers

  • Auteur: OPONEO.NL

Vraag je je af welke banden moet je kiezen voor de komende zomer? Bekijk met welke banden zijn de gebruikers van ons portaal het meest tevreden. Maak gebruik van de ervaring van gebruikers zoals jij en kies de beste banden voor jouw auto! 

We presenteren vijf modellen met de maat 195/65 R15 die het best presteerden onder zomerse omstandigheden en bij dagelijks gebruik. De meest populaire banden hebben wij onderscheiden met de aanduiding "vaakst gekocht".

195/65 R15 is een van de populairste bandenmaten. Hij wordt onder andere toegepast onder auto's als o.a. Volkswagen Passat, Opel Astra, Renault Megane, Ford Focus, Skoda Octavia en Kia Cee’d.

Vraag je je af welke band optimaal is voor jouw auto? Gebruik de bandencalculator.

De Ford Focus is een van de auto's waaronder banden van de maat 195/65 R15 zijn gemonteerd (foto ford.com).

Ranking zomerbanden met de maat 195/65 R15 volgens de gebruikers van OPONEO

Bandenmodel Beoordeling (aantal meningen)*
1. Goodyear Efficientgrip Performance 5,4
2. Dunlop SP Sport Bluresponse 
meest verkocht
5,35
3. Uniroyal Rainexpert 3 5,3
4. Hankook Kinergy eco K425 5,2
5. Dębica Presto 5,1

*de beoordelingen betreffen de gepresenteerde bandenmaat, de volledige beoordeling van het betreffende model kan enigszins afwijken van de gepresenteerde beoordeling. (stand per februari 2017)

Er wordt een beoordelingsschaal van 1-6 toegepast, waarbij 6 de hoogst mogelijke beoordeling is.

Goodyear Efficientgrip Performance (gemiddelde beoordeling 5,4)

Het loopvlak van Goodyear Efficientgrip Performance.

Goodyear Efficientgrip Performance is de band van de premiumklasse van hoge kwaliteit en met de beste prestaties. De band is ontstaan met limousines en personenauto's uit de middenklasse in het achterhoofd.

"De banden zijn bijzonder stil, ze gedragen zich uitstekend op natte wegoppervlakken en bovendien nam het brandstofverbruik af", "de waterafvoer is zoals het hoort en in het algemeen zorgen ze voor zekere en nauwkeurige besturing" – opinies als deze voeren de boventoon onder de commentaren op de Goodyear Efficientgrip Performance.

Het asymmetrische loopvlak dat bestaat uit een buiten- en binnengedeelte zorgt voor waterafvoer en passend gedrag van de banden op een droog wegdek.

De Goodyear Efficientgrip Performance won de waardering van specialisten die de tests hebben uitgevoerd en alleen al in 2013 kreeg de band hoge cijfers in de rankings van o.a. "Auto Bild", "Auto Motor und Sport", "Auto Zeitung". 2014 begon goed voor dit model – de band kwam op de 1e plaats terecht in de tests van ADAC en het Zweedse tijdschrift „Råd & Rön”. In 2015 en 2016 eindigde de band op hoge plaatsen in de tests van de ADAC en "Auto Motor und Sport".

De Goodyear Efficientgrip Performance is standaarduitrusting in de MG3.

Goodyear is een van de toonaangevende bandenproducenten van de wereld.

 

Goodyear Efficientgrip Performance

 

Dunlop SP Sport Bluresponse (gemiddelde beoordeling 5,35) 

Het loopvlak van Dunlop SP Sport Bluresponse.

De beste band in de besproken maat was de Dunlop SP Sport Bluresponse. Hij is bestemd voor auto's uit de middenklasse en hoogste klassen en presenteert uitstekend onder alle omstandigheden die in Europa in de zomer voorkomen. Dit model garandeert niet alleen reiscomfort, maar ook brandstofbesparing en milieuvriendelijke exploitatie. Het asymmetrische loopvlakprofiel staat borg voor veelzijdige prestaties en perfecte grip. Dankzij de efficiënte waterafvoer is het rijgedrag nauwkeurig en stabiel, onafhankelijk van het weer.

Maar liefst 96 % van de automobilisten die hem hebben beoordeeld, bevelen deze band aan. Jeroen schrijft: "ik ben verbaasd, omdat de band die in de omschrijving is aangeduid als sportief verrassend comfortabel, stil en zuinig is! Ik ben veel onderweg en na vervanging van de banden herken ik mijn auto niet terug". De gebruikers zijn net zo enthousiast over het gedrag van de band op natte oppervlakken. Beata beweert: "ze voeren het water bijzonder goed af, waardoor het rijden in de regen erg comfortabel is. Dat is voor mij heel belangrijk".
 

Dunlop SP Sport Bluresponse

In de seizoenstests en rankings die zijn uitgevoerd door de belangrijkste auto-organisaties is de Dunlop SP Sport Bluresponse vele malen onderscheiden. Het model bevond zich op de 1e plaats in testen van: "Auto Bild", "Auto Motor und Sport", "Auto Zeitung". Hij bezette ook de 2e plaats in tests die zijn uitgevoerd door de Duitse autoclub ADAC.

Dunlop is een Brits merk dat eigendom is van een van de grootste bandenconcerns – het Amerikaanse bedrijf Goodyear. Dunlop specialiseert zich in de productie van banden uit de premiumklasse in het segment HP en UHP. 

Uniroyal RainExpert 3 (gemiddelde beoordeling 5,3)

Het loopvlak van Uniroyal RainExpert 3.

De Uniroyal RainExpert 3 is een nieuw model uit de serie RainExpert. De band garandeert perfect gedrag op natte oppervlakten (4% beter dan zijn voorganger), vermindering van de rolweerstand en langzamer en gelijkmatiger slijtage. In het model is een unieke technologie toegepast die op de eigenschappen van haaienhuid gebaseerd is. De ingenieurs hebben zijn structuur gekopieerd op de oppervlakte van de lengtegroeven, waardoor ongeëvenaarde waterafvoer is gegarandeerd. Hierdoor is het rijgedrag stabiel, zelfs bij zware regen.

Bestuurders die een recensie van de Uniroyal RainExpert 3 hebben achtergelaten, onderstrepen zijn veiligheid en gebruikscomfort en de hoogst gewaardeerde parameter is de diepte van het loopvlakprofiel. "Op natte oppervlakten maakten ze grote indruk op mij, ze rijden bijzonder zeker, zelfs bij intensieve regenval, en voeren het water uitstekend af" – schrijft Hendrik. "De band heeft een fantastische grip op nat wegdek, zorgt voor zeldzame veiligheid en zekerheid in de regen. De band is ook bijzonder stil en zacht" – oordeelt Gerard73.

Uniroyal RainExpert 3

 

Uniroyal is een merk dat bekend staat door zijn productie van regenbanden. Ze zijn ongeëvenaard op natte oppervlakten en zorgen voor perfecte grip en zeker rijgedrag. 140 jaar ervaring zorgt ervoor dat de banden van Uniroyal voldoen aan de verwachtingen van veeleisende chauffeurs en het vertrouwen genieten van gebruikers uit de hele wereld.

Hankook Kinergy eco K425 (gemiddelde beoordeling 5,2)

Het loopvlak van Hankook Kinergy eco K425.

De Hankook Kinergy eco K425 zorgt voor bijzonder goede prestaties op zowel droge als natte wegoppervlakten. Dankzij het asymmetrische loopvlak zorgt deze band voor perfecte parameters, onafhankelijk van de heersende weersomstandigheden. Twee onafhankelijke loopvlakzones zijn verantwoordelijk voor het afvoeren van water en het gedrag op droog wegdek. Dankzij de toepassing van een innovatief rubbermengsel wordt het geluid de band produceert tijdens het rijden effectief gedempt en is het rijden comfortabeler.

De bestuurders die het model hebben beoordeeld, benadrukken de rijzekerheid op deze banden. "Rijden op droog wegdek is vrijwel ideaal en zeker niet slechter dan op nat wegdek – de band plakt gewoon op de weg. Laat niet los in bochten, het rijgedrag is altijd voorspelbaar" – recenseert marc61. Maar liefst 96% van de gebruikers die op ons portaal een mening over deze band hebben achtergelaten bevelen hem aan andere bestuurders aan.
 

Hankook Kinergy eco K425

Sinds de Hankook Kinergy eco K425 op de markt is gebracht vergaart hij hoge noteringen in seizoenstesten en bandenrankings. Het model behaalde o.a. de 2e plaats in de ADAC-test (in 2012) en de titel "aanbevolen band" in de bandentest van "Auto Bild" en ACE/GTÜ.

Hankook is een Zuid-Koreaans bedrijf dat zich met betrekking tot de verkoop van banden op de 6e plaats ter wereld bevindt. Het bedrijf biedt banden aan die zijn bestemd voor personenauto's, vrachtwagens, auto's met vierwielaandrijving, bestelwagens en raceauto's.

Dębica Presto (gemiddelde beoordeling 5,1)

Het loopvlak van Dębica Presto.

Dębica Presto is een model dat bestemd is voor auto's uit de middenklassen, stadsauto's en compacte auto's. Dit is de eerste band van dit bedrijf die is is uitgerust met een asymmetrisch loopvlak. Hij kenmerkt zich door een goede verspreiding van drukpunten, waardoor de besturing van de auto nauwkeurig is en het nemen van bochten en plotselinge manoeuvres altijd stabiel zijn. De Dębica Presto is gemaakt van een mengsel dat is verrijkt met silica waardoor het bereik langer wordt en brandstofbesparing gegarandeerd is. Reizen wordt hierdoor niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker.

Bestuurders die Dębica Presto  gekozen hebben hebben de meeste waardering voor het rijgedrag op droog wegdek en de veiligheid. Gebruikers hebben ook veel lof voor de duurzaamheid van het model: "na 7 000 km is nog geen slijtage van het loopvlak waarneembaar, dat is eigenlijk bijzonder verrassend in deze prijsklasse", oordeelt hugoaramani. "Ik ben positief verrast door de stille werking, uit dit oogpunt zijn ze super. De grip op droog wegdek en in bochten voldoet aan mijn verwachtingen, ik voel me zeker, er is geen sprake van ondersturing" – schrijft Nico78.
 

Dębica Presto

 

Dębica is een Pools merk dat zich al jaren kan verheugen in onverminderde populariteit en het vertrouwen van Poolse bestuurders. Het bedrijf houdt zich niet alleen bezig met de productie van banden, maar ook van andere elementen voor de behoeften van de rubberindustrie. Sinds 1995 is het merk onderdeel van het Amerikaanse concern Goodyear, zodat het toegang heeft tot moderne technologische oplossingen en innovatieve onderzoekslaboratoria.

Het etiket is een van de belangrijkste informatiebronnen over banden.

Hoe kies ik de beste banden?

Voordat je overgaat tot de aanschaf van banden moet je vooral in verschillende bronnen informatie zoeken over het betreffende model. De meningen van andere gebruikers zijn bijzonder belangrijk. Zij gebruiken de betreffende band iedere dag en zijn het best op de hoogte van hun voor- en nadelen.

Een andere belangrijke informatiebron zijn auto-organisaties en -tijdschriften die rankings en seizoenstesten van banden publiceren. Je kunt het beste de resultaten van dergelijke tests vergelijken met de beoordelingen van chauffeurs om te zien of deze met elkaar overeenkomen.

Verder is het goed om kennis te nemen van de informatie die is geplaatst op het etiket van de banden. Hier kom je meer te weten over het geluid dat wordt geproduceerd door het betreffende bandenmodel, de brandstofefficiëntie, maar ook het gedrag op natte wegoppervlakten.

Je kunt ook gebruik maken van het advies van specialisten. Bel 020 790 2079 en wij helpen jou de beste banden voor jouw auto kiezen.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)