De beste zomerbanden 2017 met de maat 205/55 R16 volgens bestuurders

  • Auteur: OPONEO.NL

Wil je eenvoudig en snel de beste zomerbanden kiezen voor jouw auto? Bekijk onze ranking en ontdek welke modellen met de maat 205/55 R16 worden aanbevolen door andere automobilisten.

De meningen van andere bestuurders kunnen je hierbij helpen. De banden worden beoordeeld door personen die onder dezelfde omstandigheden rijden als jij. Hun commentaren zijn een goede afspiegeling van de werkelijkheid.

De automodellen waaronder zomerbanden van de maat 205/55 16 worden gemonteerd zijn: Audi A3, A4, A6, BMW Serie 3, Ford Focus, Mondeo, Mercedes Klasse C, Renault Laguna, Megane, Seat Leon, Skoda Octavia, Superb, Toyota Avensis, VW Golf, Passat (afhankelijk van generatie, uitrusting, vermogen, etc.). Dit zijn natuurlijk niet de enige automodellen met deze banden. Weet je niet wat jouw bandenmaat is? Bekijk onze bandencalculator.

Zoek je zomerbanden van de maat 205/55 R16? Hier ben je op de perfecte plaats!
Welkom bij deze lectuur!

Zomerbanden moeten veilig, duurzaam en economisch zijn.

Ranking zomerbanden met de maat 205/55 R16 volgens de gebruikers van OPONEO

In vergelijking met vorig jaar blijven de eerste twee plaatsen ongewijzigd. Ze worden ingenomen door de Dunlop SP Sport Bluresponse en de Goodyear Efficientgrip Performance. Iets slechter uit de bus kwamen volgens de chauffeurs: Continental ContiPremiumContact 5, Nokian Line en Uniroyal Rainsport 3.

Bandenmodel Beoordeling*
1. Dunlop SP Sport Bluresponse 5,4
2. Goodyear EfficientGrip Performance 5,4
3. Continental ContiPremiumContact 5 5,3
4. Nokian Line 5,25
5. Uniroyal Rainsport 3 5,25

*de beoordelingen betreffen de gepresenteerde bandenmaat, de volledige beoordeling van het betreffende model kan enigszins afwijken van de gepresenteerde beoordeling. (stand per februari 2017)

Dunlop SP Sport Bluresponse (beoordeling 5,4)

Het loopvlak van Dunlop SP Sport Bluresponse.

De Dunlop SP Sport Bluresponse is een band die gebruikmaakt van de modernste technologie. Hierdoor kan hij bogen op bijzonder goede prestaties onder verschillende omstandigheden. De klasse van het model Bluresponse wordt nog eens bevestigd door zijn resultaten in bandentests (al 4 jaar behaalt hij topposities in de tests die zijn uitgevoerd door o.a. ADAC, "AutoBild", "Auto Zeitung" en "Auto Motor und Sport").

In de meningen over dit model kunt u lezen dat dit een veilige en zuinige band is. Simon schreef: "Dit is de beste band voor zuinig rijden op de wegen waar ik mee te maken heb gehad. De aankoop van de bandenset betaalde zich al na een half jaar terug door de brandstofbesparing. Ik heb in een andere auto gereden op een andere, net zo goede band: de Michelin EnergySaver, maar de Dunlop Blueresponse is ietsje beter als het gaat om besparingen. Ik was ook verrast door het gedrag in de regen. Deze band remt echt uitstekend in de regen".
 

Ik wil Dunlop SP Sport Bluresponse kopen

Op zijn beurt vatte Vogel het als volgt samen: "Zonder overdrijving kan ik stellen dat ik me veel veiliger voel bij ongewijzigde rijstijl. Ik ben niet vergeten dat gebruikers van nieuwe banden ook onderworpen zijn aan de wetten van de natuurkunde, maar ik weet nu dat ik een grotere kans heb om heelhuids uit de verschillende situaties op de weg te komen".

Dunlop
is een merk dat onderdeel is van het concern Goodyear. Zijn banden vallen in de smaak van dynamische bestuurders die belang hechten aan maximale grip en sportieve rijervaringen (het merk wordt vooral geassocieerd met motorsporten). Door het kopen van Dunlop-banden weet je zeker dat je een goed doordacht product koopt waar je lange tijd probleemloos plezier van zult hebben.

Goodyear Efficientgrip Performance (beoordeling 5,4)

Het loopvlak van Goodyear Efficientgrip Performance.

Goodyear EfficientGrip Performance zijn banden uit de premiumklasse die worden gezien als een van de beste voor het zomerseizoen. Dit is de meest geavanceerde technologie die geschikt is voor dagelijks, intensief gebruik. Het model wordt ook vaak bekroond in tests. De kwaliteit van deze banden wordt bewezen door topposities in de tests van ACE/GTU, ADAC, "Auto Zeitung", "Auto Bild" en "Auto Motor und Sport".

In de meningen over de Goodyear EfficientGrip Performance kun je lezen dat "geen plas, zelfs niet de grootste, een belemmering vormt voor deze band. Geweldige grip van het voertuig op nat wegdek, ook in bochten en tijdens het remmen. De band is een openbaring op natte wegoppervlakten. Het rijcomfort is aanzienlijk toegenomen. Kleine oneffenheden worden volledig gedempt, maar ook de grotere vormen voor de band geen probleem" (Pieter Maas).

 

Ik wil Goodyear Efficientgrip Performance kopen

 

Het is ook de moeite waard om de mening van Jeroen Vermunt te lezen: "De bijzonder lage rolweerstand zorgt ervoor dat de auto vloeiend rijdt. Na het loslaten van het gaspedaal, verliest de auto bijzonder langzaam zijn snelheid. De banden zijn stil, ook op hobbelige wegen. Het is moeilijk om de grip te verliezen, zelfs bij een dynamische rijstijl". Vele bezitters van de Goodyear EfficientGrip Performance bevestigen vermindering van het brandstofverbruik bij het gebruik van deze banden.

Goodyear is een van de grootste bandenproducenten ter wereld. De bijdrage van dit bedrijf aan de ontwikkeling van banden en de auto-industrie is enorm. Onder andere dankzij zijn investeringen in technologie kunnen wij vandaag veilig en comfortabel reizen.

Continental ContiPremiumContact 5 (beoordeling 5,3)

Het loopvlak van Continental ContiPremiumContact 5

De Continental ContiPremiumContact 5 is een uitstekend product uit de premiumklasse. Hij is zowel geschikt voor auto's uit de middenklasse als voor luxueuze auto's. Zijn belangrijkste voordelen zijn: geweldige grip en optimaal rijgedrag onder verschillende omstandigheden, korte remweg op elk oppervlak en lage rolweerstand, hetgeen zich vertaalt in rijcomfort.

De meningen spreken voor zich, 95% van onze klanten beveelt deze band aan. De bestuurders waardeerden met name het gedrag van de band op een nat wegdek. "Het verbaast mij dat hoe natter het wegdek, hoe beter de band aan het asfalt kleeft. In één woord: een goede koop. Van harte aanbevolen!!" (Victor). De ContiPremiumContact behoudt zijn perfecte grip ook bij hoge snelheden. "Geweldige band. Houdt bijzonder goed grip op de weg, ook in de bochten. De kwaliteit is het beste te voelen in de regen. Op de snelweg, tijdens intensieve regenval en bij een snelheid van 180 km/h behoudt hij nog steeds zijn grip, ook bij het remmen." (Nico)
 

Ik wil Continental ContiPremiumContact 5 kopen

De band van de Duitse producent wordt niet alleen gewaardeerd door bestuurders, maar ook door experts die banden testen. De ContiPremiumContact bereikte hoge plaatsen in de tests van o.a. ADAC, Auto Motor und Sport, Auto Zeitung en ACE/GTÜ.

Continental
is een van de grootste producenten van banden uit de premiumklasse ter wereld. Zijn producten zijn gehomologeerd voor merken als: Audi, BMW, Ford en Porsche. Tot het concern behoren o.a. Uniroyal, Barum en Semperit.

Nokian Line (beoordeling 5,25)

Het loopvlak van Nokian LIne.

Nokian Line is een band uit de premiumklasse die is ontwikkeld met het oog op bestuurders die prijs stellen op rijcomfort en veiligheid onder alle omstandigheden. De band is bestemd voor gebruik in personenauto's uit de compacte klasse, middenklasse en hogere klasse.

Bijna 96% van de gebruikers van Nokian Line beveelt dit model aan zijn kennissen aan: "bijzonder goede banden die ik iedereen aanraad die een goed merkproduct wil hebben voor een klein prijsje" – kunnen we lezen in een commentaar dat op ons portaal is geplaatst. 
 

Ik wil Nokian Line kopen

Het asymmetrische loopvlak zorgt voor universele prestaties dankzij de verdeling in een buiten- en binnengedeelte. De band behaalde in 2013 hoge plaatsen in de seizoenstests (ADAC in de maat 185/60 R15 H – beoordeling goed, "Auto Motor und Sport" in de maat 205/55 R16 V – 2e plaats). Een jaar later behaalde hij tweemaal de beoordeling "aanbevolen" in de tests die zijn uitgevoerd door ADAC in populaire maten.

Nokian is een onafhankelijke Finse producent die zich specialiseert in de productie van banden die geschikt zijn voor de wisselende Europese weersomstandigheden. 

Uniroyal Rainsport 3 (beoordeling 5,25)

Het loopvlak van Uniroyal Rainsport 3.

De Uniroyal Rainsport 3 is een band uit de middenklasse die is bestemd voor personenauto's die beschikken over een hoger vermogen. De unieke haaienhuidtechnologie die zich kenmerkt door een speciale insnijdingen van het loopvlak, zorgt voor perfecte waterafvoer. Bovendien zorgt deze constructie ervoor dat ronddraaien van de vloeistof voorkomen wordt. In combinatie met het loopvlakprofiel dat de voordelen van asymmetrische en directionele bouw combineert, garandeert het model zeker rijgedrag op nat wegdek.

Bestuurders die op onze website meningen over deze band hebben achtergelaten, hebben een uitzonderlijk hoge waardering voor het veiligheidsniveau. In hun recensies onderstrepen ze ook het moderne en dynamisch uiterlijk. Rudolf schrijft: „ik heb me bij de keuze voor deze banden vooral laten leiden door de kritieke situaties die ik onderweg kan tegengekomen, waartoe ik in ieder geval een noodstop of een plotselinge inhaalmanoeuvre op nat wegdek reken. Ik ben niet teleurgesteld, ik heb in de regen nog nooit op zo'n goede band gereden".
 

Ik wil Uniroyal Rainsport 3 kopen

 

Ook Willem waardeert de perfecte eigenschappen op een nat wegdek: "Ik beveel deze banden van harte aan, op een natte of overstroomde weg, of bij volgelopen sporen leveren ze fantastische resultaten. Op een droog wegdek geven ze niets toe op andere banden uit dit segment en op nat wegdek verslaan ze alle banden die ik tot nu toe heb gehad (…)".

Uniroyal is een populaire bandenproducent van middenklasse banden. Het staat bekend om zijn productie van regenbanden. Sinds 1979 hoort het bedrijf tot het Duitse Continental, waardoor het toegang heeft tot innovatieve technologische oplossingen en de hoogste kwaliteit materialen.

Voordat je overgaat tot de aanschaf van banden is het goed om kennis te nemen van het etiket, meningen over de banden te lezen en de testresultaten te controleren (foto Goodyear).

4 stappen voor de aanschaf van banden

Stap 1: Controleer de meningen van chauffeurs over de banden waar je in geïnteresseerd ben (na het lezen van dit artikel heb je deze stap al achter de rug).

Stap 2: Bekijk of de door jou gekozen banden zijn getest door autotijdschriften of – organisaties Je kunt de testresultaten bekijken bij de beschrijving van de banden op ons portaal.

Stap 3: Controleer het etiket van de betreffende band. Hierdoor kom je meer te weten over het remgedrag van het model op nat wegdek, zijn rolweerstand (invloed op het brandstofverbruik) en het geïmiteerde geluid.

Stap 4: Als je nog twijfelt, vertrouw dan op de adviezen van onze specialisten. Neem contact met ons op (020 790 20 79) en wij helpen jou de beste banden kiezen voor jouw auto. 

Wij wensen je veel geslaagde aankopen!

Wil je een ander model in deze maat aan? Schrijf dan een commentaar waarom juist die band!

 

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)