Michelin CrossClimate

  • Auteur: OPONEO.NL

Commentaren Het Michelin-concern heeft zomerbanden gepresenteerd met… winterhomologatie. Betekent dit een revolutie op de banenmarkt?

De band draagt de naam Michelin CrossClimate en ondanks zijn zomerloopvlak heeft hij de aanduiding 3PMSF (drie bergtoppen met een sneeuwvlok) en M+S gekregen. De Michelin CrossClimate is technologisch veel geavanceerder dan traditionele vierseizoenenbanden. Het is een compromisloze oplossing op het gebied van veiligheid onder zomerse omstandigheden, hetgeen niet gezegd kan worden over traditionele vierseizoenenbanden. Dit model mag ook worden gebruikt in landen waar winterbanden verplicht zijn.

De Michelin CrossClimate heeft de hoogste klasse "A" gekregen voor grip op nat wegdek, zowel onder zomerse als winterse omstandigheden. Het model is al getest door de organisaties TUV-Sud Product Service, DEKRA Test Center en UTAC-CERAM Group. Deze tests bevestigden de sterke prestaties van het model CrossClimate en toonden zijn overwicht over vierseizoenenbanden aan op het gebied van remmen op droge wegoppervlakten. Naast de klasse "A" voor grip op nat wegdek, heeft deze band ook op de etiketten de beste beoordeling (symbool van een golfje) in de categorie van geluidsniveau.

De Michelin CrossClimate is een zomerband met winterhomologatie.

Voor wie is de Michelin CrossClimate bestemd?

Veel Europese chauffeurs (volgens onderzoek maar liefst 65%) rijden het hele jaar op zomerbanden. Dat is gevaarlijk, met name op sneeuw en ijs. Vervanging van de banden door winterbanden is voor hen een probleem en een extra belasting van hun portemonnee.
Er zijn ook chauffeurs die het hele jaar op winterbanden rijden. Dit ook is geen goede oplossing, want de remweg op droog wegdek is langer bij hoge temperaturen en het brandstofverbruik neemt toe.

 

Bekijk het aanbod van Michelin CrossClimate-banden

 

De Michelin CrossClimate is een band van een totaal nieuwe categorie. Hij biedt een antwoord aan op de opwarming van het klimaat in Europa. Het model presteert perfect onder zomerse omstandigheden die af en toe in de winterse veranderen.

De band is in 7 Europese landen getest (ook in Polen) bij een temperatuurbereik van min 30°C tot plus 40°C. De ontwerpfase duurde totaal 3 jaar en 150 personen waren erbij betrokken. De band heeft meer dan 1000 laboratoriumtests ondergaan, waarbij alle elementen nauwkeurig zijn onderzocht. Tijdens de tests heeft het model 5 miljoen kilometer afgelegd!

Het loopvlak van de Michelin band.

De Michelin CrossClimate heeft een bijzonder karakteristiek loopvlak.

Technologie van de Michelin CrossClimate-band

Een elastisch mengsel van het loopvlak zorgt voor het behoud van grip op droge, natte en besneeuwde wegdekken. Dankzij zijn lage rolweerstand maakt hij ook brandstofbesparing mogelijk. Aan het mengsel is silica toegevoegd, die de warmte-emissie van de Michelin CrossClimate reduceert.

Het directionele loopvlak heeft zelfblokkerende 3D-lamellen. Hun rangschikking is typisch voor zomerbanden, maar de geometrie van de lamellen is die van de Michelin-winterbanden. Deze constructie zorgt ervoor dat ze golvend zijn en dat hun breedte varieert. Hierdoor bijten de Michelin CrossClimate-banden zich vast in de gladde ondergrond en zorgen zo voor verbetering van de tractie, het remmen en het gedrag in de bochten.

In de Michelin CrossClimate-banden zijn loopvlakblokken met ingesneden randen gecombineerd, die lamellen met hoge prestaties hebben. Dit zorgt voor veel contact met het wegoppervlak en verbetert het remmen op een droge wegdek.

Testen van de Michelin band.

De Michelin CrossClimate is op vele aspecten getest.

De Michelin CrossClimate en andere banden.

Hoe presteert de Michelin CrossClimate in vergelijking tot standaard zomerbanden, winterbanden en vierseizoenenbanden? Bij een temperatuur van 6°C had de Michelin CrossClimate op nat wegdek een 3 m kortere remweg dan zomerbanden. Bij 14°C was de remweg van de band 2,5 m korter en had hij een betere grip in bochten dan vierseizoenenbanden (op nat wegdek). Ook bij een temperatuur van 14°C, maar op droog wegdek, behaalde de band een 5 m kortere remweg dan vierseizoenenbanden en een maar liefst 7 m kortere remweg dan winterbanden.

Première van de Michelin CrossClimate

De nieuwe band van Michelin is sinds mei 2015 te koop. In het begin is hij beschikbaar in 23 maten, van 15 tot 17 inch. Michelin heeft gepland om andere maten in 2016 op de markt brengen. De band is speciaal ontwikkeld voor compacte personenauto's.

De band wordt uitsluitend geproduceerd in Europa (in twee fabrieken in Duitsland en twee in Spanje).

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)

  1. SSL beveiligde betaling
  2. Snel en gratis bezorgd
  3. Alleen kwaliteitsmerken
  4. Al meer dan
    2.000.000 klanten
  5. Montagepartners