Tests van zomerbanden 2016 met maat 225/45 R17

  • Auteur: OPONEO.NL

Welke banden moet ik kopen om veilig te reizen? In dit artikel raden wij aan de beste zomerbanden met maat 225/45 R17 te kopen op basis van de test die uitgevoerd is door de Duitse organisatie GTÜ.

De Duitse Vereniging voor Technisch Toezicht heeft besloten om 14 bandenmodellen in actie te testen. Onder de geteste producten bevonden zich zowel banden uit de premiumklasse, als banden uit de economische klasse van Aziatische afkomst. Hoe viel de vergelijking uit? Lees verder om meer te weten te komen!

BMW zijn in de test gebruikt

Voor de tests zijn auto's van het merk BMW
gebruikt (foto: Kröner/GTÜ).

De beste zomerbanden uit de test

Het model dat de test heeft gewonnen is de Continental ContiSportContact 5. Laten we hem eens nader bekijken. De banden zijn uitgerust met een asymmetrisch loopvlak en ontworpen voor de krachtigste personenauto's en SUV's. Zij bieden perfecte rijeigenschappen in iedere situatie (op natte en droge wegen en tijdens dynamische manoeuvres). De gepresenteerde test is niet de enige waarin de Continental ContiSportContact 5 hoge cijfers kreeg. Dezelfde band in dezelfde maat is een jaar geleden getest door het Britse tijdschrift "Auto Express" (en eindigde toen op de 1e plaats). De experts die het model hebben getest wezen op de bijzonder goede prestaties van de band bij het remmen en rijden op droog en nat wegdek. Een minpuntje was destijds de rolweerstand, maar banden met een sportief karakter zijn nooit erg zuinig, zelfs wanneer tijdens het ontwerpen van de band aandacht is besteed aan dit element. De Continental ContiSportContact 5 is in de afgelopen jaren ook onderscheiden door: "Auto Motor und Sport", "Auto Zeitung", "AutoBild", "Sport Auto", ADAC, ACE/GTÜ en "Autoreview" (gezamenlijke test met Pirelli). Dit model wordt ook gewaardeerd door onze klanten. De vele positieve meningen en de gemiddelde beoordeling van het model van 5,3/6 (per 29.02.2016) getuigen hiervan.

Overige aanbevelenswaardige banden

Bij de analyse van de testresultaten is het goed om ook de overige modellen die hoog geëindigd zijn, in overweging te nemen. Banden tot en met de 7e plaats kunnen we als aanbevolen aanmerken. Op de tweede plaats bevond zich de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3. Deze band, uitgebrachte dit jaar, continueert de prestaties van zijn voorganger die diverse malen onderscheiden in tests is. De Dunlop SportMaxx RT2 en Pirelli P Zero zijn ex aequo geëindigd op de derde plaats. De volgende plaatsen zijn ingenomen door: Falken FK510, Nokian zLine en Bridgestone Turanza T001. De genoemde banden kenmerken zich door evenwichtige prestaties en kunnen aan iedere chauffeur worden aanbevolen. Verder vermelden we nog dat de band Michelin Primacy 3 op de achtste plaats is geëindigd. Dit is een interessant resultaat, omdat hij de concurrentie letterlijk verpletterde op droog wegdek. Zijn resultaten op nat wegdek waren echter aanzienlijk slechter. Dit toont aan dat het vrijwel onmogelijk is om een band te produceren die in alle aspecten perfect is. De beste banden zijn altijd een zeker compromis van prestaties.

Resultaten van de test

De testvolgorde ziet er als volgt uit:

Bandenmodel Aanbod
1. Continental ContiSportContact 5 Bekijk het aanbod
2. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 Bekijk het aanbod
3. Dunlop Sport Maxx RT2 Bekijk het aanbod
4. Pirelli P Zero Zobacz Bekijk het aanbod
5. Falken Azenis FK510 Ontbreekt in het aanbod
6. Nokian zLine Bekijk het aanbod
7. Bridgestone Turanza T001 Bekijk het aanbod
8. Michelin Primacy 3 Bekijk het aanbod
9. Hankook Ventus S1 evo2 Bekijk het aanbod
10. Toyo Proxes T1 Sport+ Bekijk het aanbod
11. Yokohama Advan Sport Bekijk het aanbod
12. GT Radial Sport Active Ontbreekt in het aanbod
13. Linglong Green-Max Bekijk het aanbod
14. Westlake Sport SA-37 Ontbreekt in het aanbod
Veiligheid op nat en droog wegdek moet in zomerbanden gecombineerd worden

Goede zomerbanden moeten veiligheid op droog en nat wegdek combineren
(foto: Kröner/GTÜ).

 

Hoe zijn de banden getest?

De organisatie GTÜ heeft zich vooral geconcentreerd op de prestaties in verband met de veiligheid op droog en nat wegdek. De rolweerstand en het rijcomfort maakten slechts een klein deel uit van de beoordeling. Het is goed om te weten dat de geteste banden vergeleken met dezelfde, willekeurig op de markt gekochte banden, zijn. Dit is om te voorkomen dat er voor de test banden geleverd worden met andere eigenschappen dan de standaard eigenschappen.

Weet je hoe je zomerbanden moet kiezen?

Voor veel chauffeurs is de bandenkeuze een probleem. Gelukkig bestaan er bronnen die de aankoop vergemakkelijken. Naast de test zijn dit de etiketten en de meningen van gebruikers.
Op het etiket van de band bevindt zich informatie over de remweg op nat wegdek, de rolweerstand en de geluidsemissie. Een andere goede informatiebron over banden zijn de meningen van gebruikers. Op ons portaal zijn dat er meer dan 100.000, dus hier vind je zeker antwoorden op je vragen. Heb je geen tijd om het beoogde bandenmodel te bekijken in al deze bronnen of heb je een extra bevestiging nodig? Bel dan naar 020 790 2079, onze specialisten zoeken dan de ideale band voor jou.


 

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
Ik accepteer Privacybeleid nowe okno
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)