Tests van zomerbanden ADAC 2018

  • Auteur: OPONEO.NL

Goed gekozen banden kunnen je veiligheid en rijcomfort garanderen, zelfs onder vrij veeleisende omstandigheden. Bij de seizoengebonden vervanging van banden mag jouw keuze niet toevallig zijn, de banden zijn tenslotte de enige elementen van jouw auto, die contact met de weg hebben.  

Zomerbandentests zullen zeker behulpzaam zijn bij de keuze van een nieuwe set

Zomerbandentests zullen zeker behulpzaam zijn bij de keuze van een nieuwe set.

Tests van zomerbanden

Populaire automobielorganisaties testen meestal twee keer per jaar banden van verschillende producenten, die tot diverse klassen behoren - van de goedkoopste tot de duurste.  

Voor de relevante test, moeten ze worden uitgevoerd onder gecontroleerde omstandigheden, die op een weg lijken. 

De resultaten van ADAC zomerbandentests van dit jaar hebben we verzamelt in de vorm van verchillende artikels.  

Resultaten van populaire tests die worden uitgevoerd door bijvoorbeeld: ADAC, Auto Billd, Tyrereviews, Auto, motor & sports en Auto Express worden niet alleen door producenten, beroepsbestuurders of automobiel liefhebbers geobserveerd maar ook door gewone gebruikers die de juiste beslissing willen nemen bij de aankoop van een set banden. 

ADAC tests

Wat is de organisatie Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)? 

De Duitse automobielclub met ongeveer 17 miljoen leden, dus bestuurders en motorrijders.  Dat is de tweede grootste organisatie, ten opzichte van het aantal leden, in de wereld. ADAC is in 1903 opgericht en bestaat dus al meer dan 100 jaar. 

De taken van de organisatie omvatten vooral de controle en de promotie van wegverkeer, motorsport en toerisme.  ADAC legt grote nadruk op de opleiding van alle weggebruikers en wijst daardoor op de rijveiligheid.  

De automobielclub heeft een vrij uitgebreide structuur van wegenwachtdienst.

De automobielclub heeft een vrij uitgebreide structuur van wegenwachtdienst.

Op het gebied van tests en veiligheid legt ADAC niet alleen nadruk op banden. De organisatie checkt cruciale elementen voor het verkeer zoals bijvoorbeeld: kreukelzones, autostoeltjes, berijdbaarheid van tunnelen en capaciteit van veerboten.  

Specialisten hebben het toezicht op de uitgevoerde tests.

Specialisten hebben het toezicht op de uitgevoerde tests.

Geïnteresseerde personen hebben toegang tot populaire materialen, die al jarenlang door de club ter beschikking worden gesteld, dus atlassen, automobiel tijdschriften en kaarten. Als gevolg van brede competenties, een rijke ervaring en uitgebreide technische faciliteiten, wordt ADAC gerespecteerd en gewaardeerd door bestuurders, niet alleen binnen Europa.

Bandentests ADAC

Om de beste banden op de markt te kiezen voert ADAC zijn tests twee keer per jaar uit, altijd voor het komende einde van het zomer- of winterseizoen. Een dergelijk test vindt het beste model van een band in een bepaalde maat onder bepaalde omstandigheden. Daardoor kan elke bestuurder, ongeacht zijn regio, de juiste banden aan zijn behoeften aanpassen.  

Tests worden uitgevoerd bij het gebruik van auto’s in verschillende maten.

Tests worden uitgevoerd bij het gebruik van auto’s in verschillende maten.

ADAC tests worden beschouwd als een van de meest prestigieuze examens van banden in de wereld.  Hoewel de resultaten van de tests vaak controversieel zijn, zijn de geteste modellen jarenlang zeer populair.  

Hoe worden ADAC tests uitgevoerd? 

Modellen, die voor de tests gekozen worden, worden vaak getest in verschillende categorieën. Als gevolg daarvan wordt het mogelijk te zien of een bepaalde band geschikt is voor het gebruik onder standaard omstandigheden tijdens het dagelijkse rijden. Er wordt beoordeeld: gedrag op nat en droog wegdek, geluidsniveau, rolweerstand en daardoor het brandstofverbruik, remweg of slijtage van het loopvlak.  Beoordelingsschaal omvat vijf punten: 

1 - Zeer goed (sehr gut)

2 - Goed (gut)

3 - Bevredigend (befriedigend)

4 - Voldoende (ausreichend)

5 - Slecht (mangelhaft)

Bandenstests zijn niet alles, waar zijn meer informaties te vinden?

Aan het begin van elk seizoen komen er veel nieuwe modellen op de markt en zijn producenten - onafhankelijk van de klasse - verzekeren hun prestaties en mogelijkheden. Om de juiste band te kiezen moet je het volgende overwegen: Wat is belangrijk voor een bestuurder zoals ik?

Vervanging van banden tijdens de tests.

Vervanging van banden tijdens de tests.

Type auto

Het is goed te checken of de producent van onze auto bepaalde banden aanraad, welke banden worden origineel gemonteerd op onze auto. De band die goedgekeurd zijn voor een bepaalde auto doorlopen maandenlange tests en soms wordt een nieuw product gecreëerd voor een bepaalde auto.

Bandenlabel

Voor sommige bestuurders is het bandenlabel een indicator van de kwaliteit. Sinds 1 november 2012 wordt het gereguleerd door de EU wet. Alle banden die binnen EU worden verkocht moeten aan dit voorschrift voldoen. Op het label staat duidelijke informatie over de prestaties op het gebied van brandstofverbruik, remmen op nat wegdek en geluidsniveau.

Een beschrijving van de producent kan een bron van waardige aanwijzingen voor een bestuurder zijn.

Een beschrijving van de producent kan een bron van waardige aanwijzingen voor een bestuurder zijn. 

Beschrijving van de producent

Als je jouw zoektocht al beperkte tot een paar modellen is het goed om een beschrijving van de producent te checken. We kunnen daar gedetailleerde informaties over gekozen modellen vinden.  

Beoordelingen

Grotere automobiel websites zoals Oponeo verzamelen en verifiëren beoordelingen van bestuurders over banden. Dat is de ideale manier om te checken welke modellen door eigenaren van auto’s zoals jouw auto worden aanbevolen. 

Andere tests

Er zijn veel automobiel organisaties, die bandentests uitvoeren dus als jouw bandenmaat niet door ADAC is getest, kun jij ook tests checken van: Auto Billd, Tyrereviews, Auto, motor & sports of Auto Express. Er bestaan ook websites die alleen gericht op het voorstellen van resultaten van bandentests zijn.  

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)

  1. SSL beveiligde betaling
  2. Snel en gratis bezorgd
  3. Alleen kwaliteitsmerken
  4. Al meer dan
    2.000.000 klanten
  5. Montagepartners