Bespaar op je autoverzekering met deze vijf tips

 • Auteur: OPONEO.NL

De afgelopen tijd zijn de premies voor autoverzekeringen flink gestegen, vooral voor jongeren. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om je premie toch zo laag mogelijk te houden. Hieronder vind je vijf tips.

1. Denk goed na over de dekking

Een nieuwe auto heeft een hogere dekking nodig dan een oude, en andersom. Veel mensen hebben echter een dekking die niet bij de waarde en leeftijd van hun auto past. Grofweg kun je de volgende richtlijn aanhouden:

 • 0 t/m 5 jaar: WA + volledig casco dekking

 • 6 t/m 10 jaar: WA + beperkt casco dekking

 • Ouder dan 10 jaar: alleen een WA-dekking.          

Bedenk voor jezelf goed wat je fijn vindt. Bij sommige verzekeraars is het premieverschil tussen de verschillende dekkingen niet heel groot, waardoor het verlagen van de dekking minder loont.

2. Betaal zelf kleine schades

Is na een ongeval de schade beperkt? Dan is het vaak voordelig deze zelf te betalen. Bij het claimen van de schade, verlies je namelijk schadevrije jaren. En daardoor gaat je premie omhoog. Je kunt dan beter deze kleine schade zelf betalen, dan jarenlang een hogere premie. Kleine schades worden vaak veroorzaakt door banden met te weinig profiel, zorg er altijd voor dat het profiel minimaal 4mm is bij winterbanden en niet minder dan 1.6mm bij zomerbanden.

3. Betaal per jaar in plaats van per maand

Door je premie in een keer voor het hele jaar te betalen, kun je korting krijgen. De korting verschilt per verzekeraar. Mocht je het bedrag voor de jaarpremie achter de hand hebben, kun je dit dus overwegen.

4. Verhoog je eigen risico

Een hoger eigen risico leidt tot een lagere premie. Dat weegt vaak op tegen die ene keer dat je wel schade hebt.

5. Maak regelmatig een vergelijking van autoverzekeringen

Veel mensen sluiten een autoverzekering af als ze een auto kopen, om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. Maar er kan genoeg gebeuren waardoor je autoverzekering goedkoper wordt. Je auto wordt ouder en de premies veranderen. Verstandig om af en toe je autoverzekering te vergelijken, bijvoorbeeld bij Independer.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)

 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners