Winterbanden test 2013/2014 in maat 175/65 R14 volgens de gebruikers.

  • Auteur: OPONEO.NL

Ontdek welke winterbanden van de maat 175/65 R14 het meest worden aanbevolen door andere automobilisten. Kijk welke welke banden de moeite waard zijn om te kopen.

Onze databank bevat op dit moment ongeveer zeventigduizend meningen over banden. Dit houdt in dat de populairste modellen enkele tientallen tot zelfs enkele honderden beoordelingen hebben. Dergelijke aantallen geven een geloofwaardig beeld van de prestaties van de betreffende band.

In dit artikel richten we ons op de populaire maat 175/65 R14.

De beste 175/65 R14 winterbanden volgens de gebruikers van OPONEO

                                                 
Model band Beoordeling *  
1. Goodyear UltraGrip 8 4,4
2. Nokian WR D3 4,3
3. Dunlop SP Winter Response 4,2
4. Uniroyal MS Plus 6 4,2
5. Firestone Winterhawk 2 EVO               4,1
*stand van augustus 2013.

Beoordelingsschaal 1-5, waarbij 5 de hoogst mogelijke waardering is.

goodyear winterband

Goodyear UltraGrip 8.

Goodyear UltraGrip 8 (gemiddelde beoordeling 4,4)

De Goodyear UItraGrip 8 is een moderne premiumband die in 2011 debuteerde op de markt. Net als de meeste winterbanden is hij voorzien van een directioneel loopvlakprofiel.

Volgens onze gebruikers gedraagt de Goodyear UltraGrip 8 zich perfect op sneeuw en ijs. De auto is daardoor zelfs onder moeilijke omstandigheden stabiel en voorspelbaar.

Daarnaast benadrukken veel mensen dat dit model bijzonder goede prestaties levert op droge en natte wegen. Koop de Goodyear UltraGrip 8 en je ontvangt een compleet product voor de winter.

De onderscheidingen die dit model in vele bandentests over de hele wereld heeft gekregen, bevestigen zijn goede eigenschappen.

Verder moeten we niet vergeten dat het merk Goodyear afkomstig is uit de VS, een van de bakermatten van de bandenindustrie.

winterband nokian

Nokian WR D3.

Nokian WR D3 (gemiddelde beoordeling 4,3)

De Nokian WR D3 is ontstaan in het ijskoude noorden van Europa. Net als de meeste winterbanden is hij voorzien van een directioneel loopvlakprofiel.

Met dit model rijd je probleemloos besneeuwde parkeerplaatsen op en neem je hellingen met gemak. De band geeft een bijzonder veilig gevoel bij het rijden door sneeuwmodder en water. De bestuurder voelt de weg uitstekend en is in staat om in alle situaties snel te reageren.

Veel automobilisten zijn van mening dat de Nokian WR D3 een uitstekend alternatief is voor spijkerbanden. Dit betekent dat deze band de allermoeilijkste winterse omstandigheden aankan.

Het merk Nokian komt uit Finland en heeft als eerste de winterband op de markt geïntroduceerd. De Nokian WR D3 is een modern model dat in 2011 is uitgebracht.

winterband dunlop

Dunlop SP Winter Response.

Dunlop SP Winter Response (gemiddelde beoordeling 4,2)

Deze band van het merk Dunlop is een bijzonder populaire winterband. Het model heeft een asymmetrisch loopvlakprofiel dat goed voldoet in uiteenlopende weersomstandigheden.

Volgens onze gebruikers zorgt de Dunlop SP Winter Response ook bij iets hogere snelheid voor goede bestuurbaarheid en afvoer van water en sneeuwmodder. De korte remweg van dit model garandeert een hoog veiligheidsniveau.

Veel automobilisten wijzen op het aantrekkelijke uiterlijk en het lage geluidsniveau van de Dunlop SP Winter Response.

Het merk Dunlop komt uit Groot-Brittannië en maakt momenteel deel uit van het Amerikaanse concern Goodyear.

winterband uniroyal

Uniroyal MS Plus 6

Uniroyal MS Plus 6 (gemiddelde beoordeling 4,2)

De Uniroyal MS Plus is een winterband van het merk dat beroemd is geworden door de beste modellen voor natte wegoppervlakken. De band is voorzien van een directioneel loopvlak dat zich perfect bewijst in winterse omstandigheden.

In de beoordeling van gebruikers lezen we dat deze band zich geweldig houdt bij plotseling remmen. Optrekken in de sneeuw gaat zonder problemen, evenals rijden door sneeuwmodder en op een nat wegdek.

De Uniroyal MS Plus 6 redt zich uitstekend in de heersende omstandigheden op de wegen in herfst en winter. Een extra pluspunt is zijn goede gedrag op droge wegen.

Het bandenmerk Uniroyal is eigendom van het Duitse concern Continental – een van de marktleiders in de bandenbranche.

winterband firestone

Firestone Winterhawk 2 EVO.

Firestone Winterhawk 2 EVO (gemiddelde beoordeling 4,1)

Banden van Firestone zijn op de hele wereld bekend en gewaardeerd. Het Model Winterhawk 2 EVO redt zich bijzonder goed, zowel in diepe sneeuw, als op een sterk "aangereden" glad oppervlak.

Op Firestone Winterhawk 2 EVO rijd je zonder problemen uit sneeuwduinen. Verder blijft de auto stabiel in sneeuwmodder en kun je snel remmen in noodsituaties.

Een sterke kant van deze band is volgens onze gebruikers ook zijn goede rijgedrag op droge wegoppervlakken.

Een sterke kant van deze band is volgens onze gebruikers ook zijn goede rijgedrag op droge wegoppervlakken.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
Ik accepteer Privacybeleid nowe okno
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)