Winterbanden test 2013/2014 in maat 185/60 R14 volgens de gebruikers.

  • Auteur: OPONEO.NL

Zoek je goede winterbanden met de afmetingen 185/60 R14? Maak kennis met de 5 modellen van deze omvang die door automobilisten als beste zijn beoordeeld.

Als je je afvraagt welke winterband met de afmetingen 185/60 R14 je moet kiezen voor dit winterseizoen ben je op het goede adres. Dankzij het feit dat onze databank op dit moment bestaat uit ongeveer zeventigduizend beoordelingen van automobilisten, kunnen we jou de modellen presenteren die het vaakst door andere gebruikers zijn aanbevolen. In de ranking van de automobilisten hebben we ook ons voorstel gemarkeerd.

Hieronder staat een lijst met automodellen waarin de bandenmaat 185/60 R14 wordt toegepast: Chevrolet Aveo, Ford Fiesta, Citroen Xsara, Fiat Bravo, Brava, Punto, Panda, Honda Civic, Kia Rio, Mazda 2, Opel Astra, Corsa, Peugeot 206, 306, Skoda Octavia, Toyota Corolla, Volkswagen Golf, Jetta, Vento, Polo.

De beste 185/60 R14 winterbanden volgens de gebruikers van OPONEO

                                                 
Model band Beoordeling *
1. Michelin Alpin A4 4,4
2. Continental ContiWinterContact TS850 4,4
3. Uniroyal MS Plus 6 4,2
4. Fulda Kristall Montero 3 4,1
5. Firestone Winterhawk 2 EVO 4,1
*stand van augustus 2013.

Beoordelingsschaal 1-5, waarbij 5 de hoogst mogelijke waardering is.

winterband michelin

Michelin Alpin A4.

Michelin Alpin A4 (gemiddelde beoordeling 4,4)

De Michelin Alpin A4 heeft tot nu toe 172 beoordelingen verzameld. Maar liefst 44% van de chauffeurs gaf de band een 5 en niemand waardeerde de band met een 1. Dat belooft in ieder geval veel goeds.

Uit de recensies blijkt dat de bestuurders de band onder bijzonder uiteenlopende omstandigheden hebben getest. De naam van de band ("Alpin") vraagt om een test in bergachtige omstandigheden. Het blijkt dat de band in vergelijking met modellen van andere merken werkelijk ideaal presteert. Hij kan alle wegdekken aan.

Naast de goede beoordelingen kan de Michelin Alpin A4 zich ook verheugen in fantastische resultaten van bandentests. Sinds de band in de winter van 2011 op de markt verscheen, vinden we hem steevast terug bij de eerste drie. Het is zelfs twee keer gelukt om de eerste plaats te behalen in de meest prestigieuze ADAC-winterbandentests.

Naast het scherpe, directionele loopvlakprofiel (zichtbaar op de bovenstaande foto) dat water, modder en sneeuw perfect afvoert, onderscheidt de band zich ook door de talloze lamellen. Die zorgen ervoor dat de band zich vastbijt in de sneeuw en de bestuurder zich veilig kan voortbewegen op de winterse wegen.

Michelin produceert premiumbanden met de beste prestaties.

winterband continental

Continental ContiWinterContact TS850.

Continental ContiWinterContact TS850 (gemiddelde beoordeling 4,4)

De Continental ContiWinterContact TS850 wordt aanbevolen door maar liefst 95 % van de automobilisten die deze band hebben beoordeeld.

In hun commentaren wijzen de bestuurders erop dat hun auto met deze banden elk type winters wegoppervlak met gemak aankan.

Veel personen hebben zich bij de keuze voor deze band laten leiden door testresultaten. Niet zonder reden – de Continental ContiWinterContact TS850 heeft sinds zijn introductie in de winter van 2012 al vier eerste plaatsen behaald in bandentests van auto-organisaties en -tijdschriften. Uitspraken als "ik heb hem gekozen vanwege de tests" en "tests liegen niet" komen veelvuldig voor.

Bij het lezen van de beoordelingen valt meteen op dat de fantastische prestaties in de sneeuw het grootste pluspunt zijn van de band ("geslaagd voor rijden in verse sneeuw" en "banden in de sneeuw zijn een openbaring"). Deze prestaties zijn een verdienste van het agressieve, directionele loopvlakprofiel met een hoog aantal lamellen.

Het merk Continental komt uit Duitsland en biedt producten van de hoogste kwaliteit en met de beste prestaties.

uniroyal winterband

Uniroyal MS Plus 6.

Uniroyal MS Plus 6 (gemiddelde beoordeling 4,2)

De Uniroyal MS Plus 6 heeft een bijzonder hoge gemiddelde beoordeling behaald. Net als bij de eerder gepresenteerde modellen heeft niemand de band een 1 gegeven.

De meest frequente meningen van gebruikers zijn: "rijdt zeker en stabiel" en "goede grip". Ofschoon dit een band is uit de middenklasse, doet het loopvlak erg denken aan het profiel van de hierboven genoemde premiumbanden. Het directionele loopvlakprofiel voert sneeuw, sneeuwmodder en water perfect af. De stabiele rijeigenschappen die de chauffeurs zo waarderen, zijn het gevolg van de talloze lamellen die zich op de oppervlakte van de band bevinden.

De Uniroyal MS Plus 6 heeft tot nu toe aan een aantal bandentests deelgenomen en de beoordelingen "aanbevolen" en "een van de besten op natte wegoppervlakken" gekregen.

Uniroyal is een merk van Continental. Het bedrijf specialiseert zich in de productie van regenbanden.

winterband fulda

Fulda Kristall Montero 3.

Fulda Kristall Montero 3 (gemiddelde beoordeling 4,1)

Volgens de chauffeurs is de Fulda Kristall Montero 3 kort gezegd "een merkproduct voor een goede prijs". Van alle hier gepresenteerde banden heeft deze band de meeste beoordelingen gekregen.

Een goede samenvatting van alle recensies over de Fulda Kristall Montero 3 is de zin "goed optrekken, remmen zonder problemen, bijzonder goede grip" en niet alleen op sneeuw.

Een ander voordeel van de band is dat hij in de ADAC bandentests als beoordeling "aanbevolen" krijgt.

De toepassing van de SnowCatchertechniek is verantwoordelijk voor de prestaties van de band. Dit is een speciale structuur van groefjes en insnijdingen in de band, waardoor hij in de sneeuw hapt en zo zorgt voor stabiel rijgedrag in de moeilijke weersomstandigheden in het winterseizoen.

Fulda is een Duits merk voor middenklassebanden dat eigendom is van het concern Goodyear.

winterband firestone

Firestone Winterhawk 2 EVO.

Firestone Winterhawk 2 EVO (gemiddelde beoordeling 4,1)

Deze band staat op de tweede plaats van meest beoordeelde banden. Tot nu toe heeft 20 % van de personen de band beoordeeld met een 5.

De band "gedraagt zich ideaal op zowel droge als natte oppervlakken", is bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik en "redt zich uitstekend op sneeuwmodder en natte wegoppervlakken". Volgens de automobilisten is de band net zo goed als premiumbanden (ondanks het feit hij in afwijking van de bovengenoemde banden is uitgerust met een asymmetrisch loopvlak).

De band heeft deelgenomen aan een aantal tests van winterbanden en is daarin als "aanbevolen" beoordeeld.

Firestone is onderdeel van het Japanse concern Bridgestone en specialiseert zich in de productie van middenklassebanden.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
Ik accepteer Privacybeleid nowe okno
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)