Winterbanden test 2013/2014 in maat 195/65 R15 volgens de gebruikers.

  • Auteur: OPONEO.NL

Vraag jij je af welke winterbanden je dit seizoen moet kiezen? Om deze taak te vergemakkelijken hebben we een overzicht gemaakt van de winterbanden van de afmetingen 195/65 R15 die volgens chauffeurs de beste zijn.

Op onze website hebben automobilisten al meer dan zeventigduizend beoordelingen geplaatst. Veel banden hebben daarom al enige tientallen commentaren. Er zijn modellen die maar liefst enkele honderden beoordelingen hebben verzameld. Het hoge aantal beoordelingen maakt de keuze van andere automobilisten een stuk eenvoudiger, omdat zij een volledig beeld krijgen van de prestaties van de banden.

Vandaag gaan we dieper in op de beste bandenmodellen in de afmetingen 195/65 R15. Vind je het belangrijk dat de band perfect past bij jouw behoeften en rijstijl? Bekijk dan onze ranking.

De beste 195/65 R15 winterbanden volgens de gebruikers van OPONEO

                                                 
Model band Beoordeling *
1. Goodyear UltraGrip 8 4,4
2. Michelin Alpin A4 4,4
3. Dunlop SP Winter Sport 4D 4,3
4. Bridgestone Blizzak LM32 4,3
5. Fulda Kristall Montero 3 4,1
*stand van augustus 2013.
winterband goodyear

Goodyear UltraGrip 8.

Goodyear UltraGrip 8 (gemiddelde beoordeling 4,4)

Dat deze band nog maar kort op de markt is (sinds de winter van 2011), was geen belemmering om de best beoordeelde band in de afmetingsklasse 195/65 R15 te worden.

Wanneer we de meningen van de gebruikers bekijken, valt meteen op dat het grootste voordeel van deze band zijn perfecte prestaties op sneeuw zijn. Kenmerkend voor de band is dat je de bochten veilig kunt nemen en goed hellingen kunt oprijden. De chauffeurs zijn ook erg positief over het bijzonder goede rijgedrag van de banden op droog en nat wegdek. De meerderheid van de 276 beoordelingen geeft aan dat de band het goed doet op elk winters wegtype.

Het is vooral dankzij het moderne directionele loopvlakprofiel dat de band alle sneeuw, sneeuwmodder of water dat hij onderweg tegenkomt, bliksemsnel afvoert.

De bijzonder positieve recensies van de chauffeurs worden bevestigd door de bandentests. Goodyear UltraGrip 8 is al meer dan tien keer in bandentests verschenen en krijgt steeds de beste beoordelingen.

Goodyear is een bandenmerk uit de VS. Het bedrijf houdt zich al sinds 1898 bezig met de ontwikkeling en productie van banden.

michelin winterband

Michelin Alpin A4.

Michelin Alpin A4 (gemiddelde beoordeling 4,4)

Wanneer je de Michelin Alpin A4 bekijkt, zie je meteen dat deze band ervoor zorgt dat de chauffeur in de winter veilig kan rijden op elk wegtype.

Veel automobilisten hebben hem onder de moeilijkste omstandigheden in de bergen getest en ook dan kenmerkt de band zich door bijzonder goede prestaties. Optrekken in de verse sneeuw en het oprijden van besneeuwde hellingen vormen geen enkel probleem voor deze band. De automobilisten hebben verder waargenomen dat de band zich niet alleen goed redt op een typisch winters wegdek, maar ook op een droge of natte weg.

Net als bij de Goodyear UltraGrip 8 hangt ook hier veel af van het speciale, directionele loopvlakprofiel.

Professionele bandentests die zijn uitgevoerd door auto-organisaties en -tijdschriften bevestigen de oordelen van de chauffeurs. Michelin Alpin A4 heeft al aan meer dan tien tests deelgenomen en is daarin altijd in de hoogste regionen geëindigd. Het belangrijkste wapenfeit van de band is het drie jaar op rij behalen van de eerste plaats in de winterbandentests van de prestigieuze organisatie ADAC.

Michelin is een over de hele wereld bekend Frans bandenmerk.

winterband dunlop

Dunlop SP Winter Sport 4D.

Dunlop SP Winter Sport 4D (gemiddelde beoordeling 4,3)

De meerderheid van de chauffeurs die op de Dunlop SP Winter Sport 4D rijden zijn vol lof over het geweldige rijgedrag van deze banden. Met dit model levert remmen, optrekken en manoeuvreren op geen enkel winters wegdek nog problemen op. Deze prestaties zijn vooral de verdienste van het geavanceerde, directionele loopvlakprofiel met talloze insnijdingen (zichtbaar op bovenstaande foto's).

Ook het grote rijcomfort is een sterk punt van de Dunlop SP Winter Response 4D. De band is niet storend voor de bestuurder tijdens reizen op droog wegdek en zelfs niet bij het afleggen van grote afstanden.

De resultaten van professionele bandentests bevestigen de fantastische kwaliteit van de Dunlop SP Winter Sport 4D. Vanaf het moment dat hij op de markt is verschenen (in 2011) heeft de band al aan meer dan tien tests deelgenomen en is altijd als een van de besten geëindigd.

Dunlop is een Brits bandenmerk dat eigendom is van Goodyear (1e plaats op onze lijst).

winterband bridgestone

Bridgestone Blizzak LM32.

Bridgestone Blizzak LM32 (gemiddelde beoordeling 4,3)

De automobilisten melden dat de Bridgestone Blizzak LM32 bij uitstek geschikt is voor zowel besneeuwde wegen, als ontdooiende wegen vol sneeuwmodder. Volgens hen is dit model gemaakt voor barre winterse rijomstandigheden. Het wegrijden van een met sneeuw bedekte parkeerplaats of het oprijden van een besneeuwde helling vormt voor deze band geen enkel probleem.

De chauffeurs zijn het erover eens dat dit een volledig voorspelbare band is, die absolute controle over de auto garandeert.

De band heeft podiumplaatsen bereikt bij een aantal bandentests, die zijn uitgevoerd door autotijdschriften.

Bridgestone is een Japans bandenmerk.

winterband fulda

Fulda Kristall Montero 3.

Fulda Kristall Montero 3 (gemiddelde beoordeling 4,1)

De Fulda Kristall Montero 3 is de band met het hoogste aantal beoordelingen uit het hele overzicht. Uit de commentaren van de gebruikers blijkt dat zij de band onder uiteenlopende winterse omstandigheden hebben getest. Hieruit blijkt duidelijk dat de band in de winter goed functioneert, zowel bij een rustige als een bij een sportieve rijstijl.

Dit model band garandeert veilige ritten op een typisch winterse weg, maar ook op een droog en een nat wegdek. De band rijdt goed op verse sneeuw en laat je rustig verschillende manoeuvres maken in moeilijke winterse omstandigheden. Dankzij het scherpe, directionele loopvlakprofiel bijt de band zich goed vast in de sneeuw.

Bandentests van brancheorganisaties en -tijdschriften hebben meerdere malen de beoordelingen van de automobilisten bevestigd. De band heeft alleen maar hoge cijfers gehaald.

Het Duitse merk Fulda houdt zich al sinds 1900 bezig met de productie van banden. Ook dit merk is (net als Dunlop) eigendom van Goodyear.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
Ik accepteer Privacybeleid nowe okno
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)