Winterbanden test 2013/2014 in maat 225/45 R17 volgens de gebruikers.

  • Auteur: OPONEO.NL

Maak kennis met de beste winterbanden van de maat 225/45 R17 en kies de ideale band voor jou en je auto.

Zoek je in de databank met beoordelingen om goede winterbanden met de afmetingen 225/45 R17 te vinden? Hieronder vind je een overzicht van de beste banden van die maat. We hebben de ranking opgesteld op basis van de recensies (we hebben er al zeventigduizend!) van automobilisten zoals jij. In het overzicht vind je ook de band die door Oponeo het meest wordt aanbevolen.

De bandenmaat 225/45 R17 wordt toegepast in automodellen als: Alfa Romeo Giulietta, GT, Spider, Audi A3, RS4, TT, BMW M3, Serie 3, Z4, Mercedes CLK, Klasse A en C, Opel Zafira, Renault Megane, Seat Leon, Volvo C70, VW Golf, Jetta, Passat, Scirocco.

De beste 225/45 R17 winterbanden volgens de gebruikers van OPONEO

Model band Beoordeling * 
1. Goodyear UG 8 Performance 4,6
2. Nokian WR A3 4,3
3. Nokian WR D3 4,3
4. Dayton DW510 4
5. Zeetex Ice-Plus S200 3,8

*stand van augustus 2013.

Beoordelingsschaal 1-5, waarbij 5 de hoogst mogelijke waardering is.

goodyear winterband

Goodyear UG8 Performance.

Goodyear UG8 Performance (gemiddelde beoordeling 4,6)

De Goodyear UG8 Performance is vorig jaar door dit merk nieuw op de markt gebracht. Het is de band met de hoogste waardering van alle banden die hier zijn gepresenteerd. Tot nu toe beveelt 100 % van de chauffeurs die hem hebben beoordeeld de band aan.

De door de bestuurders best gewaardeerde eigenschap van de band is de schokdemping. Daarnaast wordt de band geprezen om zijn ongeëvenaarde gedrag op sneeuw, zijn fantastische presentaties op droog en nat wegdek en het voor een winterband uitzonderlijk lage geluidsniveau. Onder de recensies bevond zich ook de stelling dat dit "de beste band [is] die Goodyear ooit heeft gemaakt."

Naast de recensies bevestigt ook de overwinning in de test van het tijdschrift "Autobild" de perfecte kwaliteit van de band.

Goodyear is een Amerikaans merk van premiumbanden (de beste kwaliteit en prestaties).

nokian winterband wr a3

Nokian WR A3.

Nokian WR A3 (gemiddelde beoordeling 4,3)

De Nokian WR A3 is een band die van de automobilisten in de afmetingsklasse 225/45 R17 de grootste waardering heeft gekregen. Veel mensen hebben hem een 5 gegeven, maar liefst 35 %. Niemand heeft de band gewaardeerd met een 1. Dit is een goed bewijs voor de kwaliteit en de prestaties van dit product.

Bij het lezen van de recensies kan vrijwel onmiddellijk de conclusie worden getrokken dat de Nokian WR A3 een veelzijdige band is. Wat houdt dat in? Meteen in de eerste recensie kunnen we al lezen dat de band "zich uitstekend gedraagt in de sneeuw en de grote hoeveelheden water in sporen op de weg goed verwerkt" en dat hij "in geen enkele situatie heeft teleurgesteld". Daarna verschijnen er vergelijkbare uitspraken: "bijzonder stabiel", "zekere remeigenschappen op losgereden sneeuwmodder". De perfecte samenvatting van alle beoordelingen van dit model is de mening van een van de chauffeurs: "eigenlijk is hij ideaal".

De band heeft deze eigenschappen dankzij de asymmetrische opbouw van het loopvlak dat zich aan de verschillende omstandigheden op de weg kan aanpassen. Een speciaal rubbermengsel met natuurlijke bestanddelen zorgt voor de perfecte grip van de band.

Nokian is een premium bandenmerk uit Finland. Het karakter van zowel de Nokian WR A3, als van het merk zelf, wordt het beste weergegeven met de woorden van een van de gebruikers: "De producent heeft opnieuw bewezen dat zijn banden tot de absolute top behoren". Daar valt niets op af te dingen.

wr d3 winterband

Nokian WR D3.

Nokian WR D3 (gemiddelde beoordeling 4,3)

De Nokian WR D3 is door iets minder gebruikers beoordeeld dan het voorgaande model, maar dat heeft de band niet gehinderd om een hoog beoordelingsgemiddelde te behalen. De band wordt aanbevolen door maar liefst 96 % van de automobilisten die een recensie hebben achtergelaten. Bovendien heeft bijna 35 % de band een 5 gegeven.

In hun recensies gaven de automobilisten aan dat zowel het rijden in een dikke sneeuwlaag als op nat wegdek een openbaring is. De chauffeurs hebben met de banden zelfs geprobeerd te "parkeren in kleine sneeuwduinen", uiteraard met een positief resultaat. Opmerkingen als "uitstekende grip op sneeuwmodder en in de sneeuw" zijn bijzonder populaire elementen van alle recensies over dit product. Om kort te zijn, het gebruik van de band in de praktijk komt overeen met de beschrijving van de producent.

Het directionele loopvlak van de band is speciaal ontwikkeld voor de winterse omstandigheden in Centraal Europa, daarom bevelen bestuurders de band aan voor "echt winterse omstandigheden". Bovendien heeft de band een ecologisch karakter (minder rolweerstand en daarmee een lager brandstofverbruik en lagere CO2-emissie van de auto).

Veel automobilisten hebben zich laten verleiden tot de aanschaf van deze band nadat zij de resultaten van bandentests hadden gelezen. Het merk Nokian heeft inderdaad reden om trots te zijn. De Nokian WR D3 heeft deelgenomen aan 9 prestigieuze bandentests. In acht daarvan eindigde de band bij de eerste 3 (meestal op de 1e plaats).

dayton winterband

Dayton DW510.

Dayton DW510 (gemiddelde beoordeling 4)

De Dayton DW510 is de band met het hoogste aantal beoordelingen in dit overzicht. De chauffeurs schrijven in hun recensies vooral over de hoge slijtvastheid, de bijzonder goede remeigenschappen op winterse wegen, het ongeëvenaarde gedrag op sneeuw en de bijzonder goede waterafvoer door de band. Het scherpe, directionele loopvlakprofiel is verantwoordelijk voor dit gedrag.

Deze prestaties zijn bevestigd door de test van Autocentre uit 2011. Destijds is hij omschreven als een band die "sneeuwmodder perfect afvoert". Voordat de band op de markt is gebracht, is hij getest in de barre Scandinavische winter. Dat hij zich goed aanpast aan de Poolse winterse omstandigheden zal dan ook niet verbazen.

Dayton produceert banden in de economische klasse en is onderdeel van het Japanse concern Bridgestone dat premiumbanden maakt. Hoewel de Dayton banden tot het economische segment worden gerekend, zijn bij de productie de geavanceerde technologieën toegepast, die Bridgestone gebruikt bij het fabriceren van premiumbanden.

zeetex winterband

Zeetex Ice-Plus S200.

Zeetex Ice-Plus S200 (gemiddelde beoordeling 3,8)

Na de Dayton DW510 is ook de Zeetex Ice-Plus S200 een goed alternatief voor automobilisten die bijzonder goede winterbanden zoeken voor de ideale prijs. 96 % van de recensenten bevelen deze band absoluut aan voor het rijden in de winter.

Volgens de bestuurders heeft de band een bijzonder goede grip op de weg in de winter en is hij erg slijtvast. Met name de ongeëvenaarde prijs-kwaliteitsverhouding wordt door de recensenten geroemd. De Zeetex Ice-Plus S200 is in de woorden van een van de chauffeurs "een geweldige band, zelfs in vergelijking met premiumbanden".

Zeetex is een jong bandenmerk dat snel aan waardering wint onder steeds meer chauffeurs op de hele wereld dankzij de goede prijs-kwaliteitsverhouding van de band.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
Ik accepteer Privacybeleid nowe okno
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)