Winterbandentest 2015/2016 voor maat 195 65 r15 volgens de gebruikers

  • Auteur: OPONEO.NL

Bij het kiezen van banden moet je niet vergeten dat dit het enige element is van de auto dat direct contact heeft met de weg. Zorg ervoor dat je de juiste banden op de wielen van je auto hebt. Zo kun je de hele winter genieten van comfort en veiligheid.

We zijn de website met het grootste aantal door bestuurders achtergelaten opinies. Op dit moment staan er circa 85.000 berichten van bandengebruikers op de site. We hebben besloten ze samen te vatten en een ranglijst te maken van de beste winterbanden in de populaire maat 195/65 R15. Het doel van deze ranglijst is om de meest veelzijdige banden aan de bestuurders te laten zien.

Op welke auto's gebruikt men banden in maat 195/65 R15? De populairste zijn: Kia Cee’d, Renault Megane, VW Passat, Opel Astra en Ford Focus.

De juiste winterbanden garanderen rijcomfort en rijveiligheid (fot. Nokian).

De beste winterbanden 195/65 R15 volgens de gebruikers van OPONEO

Model Beoordeling* Aanbod
Michelin Alpin 5 4,7 Zie de prijs
Dunlop SP Winter Response 2 4,5 Zie de prijs
Pirelli Snowcontrol Serie III 4,5 Zie de prijs
Nokian WR D3 4,4 Zie de prijs
BFGoodrich G-Force Winter 4,2 Zie de prijs

*toestand op 21.05.2015

Er is een beoordelingsschaal toegepast van 1-5 waarbij 5 de beste beoordeling is.

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5

De band is tot nu toe beoordeeld door 80 personen. Na samenvatting  van de opinies heeft de band de beoordeling "fantastisch" van de bestuurders gekregen. De hoogste cijfers heeft de band gekregen voor weggedrag (4,6/5). Het rijcomfort met deze band wordt vrijwel op hetzelfde niveau beoordeeld. Ook de gebruikskosten worden goed beoordeeld door de bestuurders.

Wanneer je de opinies van bestuurders leest, kun je veel nuttige informatie over de band te weten komen, bijv.: „de banden presteren zeer goed op alle soorten wegdek, in alle weersomstandigheden, ze zijn stil in het gebruik en naar mijn mening verhogen ze de veiligheid met hun hoge kwaliteit", "ze worden door geen enkele weersomstandigheid verrast", "ik heb agressief op deze band gereden, in de stad, op de snelweg (max. 200 km/u) en een besneeuwde kronkelweg. In alle omstandigheden was de tractie geweldig”.

Ik wil Michelin Alpin 5 banden

De band werd behalve door bestuurders in 2014 ook getest door het blad „Auto, Motor und Sport”. Het model heeft de beoordeling "aanbevolen" gekregen.

Michelin Alpin 5 is een universele middenklasse band. De band heeft een richtingsgebonden loopvlak om water en modder zo snel en effectief mogelijk af te voeren. De producent van de band is het Franse Michelin. Dit is een van de grootste bandenfabrikanten en is eigenaar van merken als Kormoran, Kleber en BFGoodrich.

Dunlop SP Winter Response 2

Dunlop SP Winter Response 2

Maar liefst 144 bestuurders hebben hun mening over deze band achtergelaten. 98% van hen beveelt hem aan. De beste cijfers krijgt de band voor weggedrag en rijcomfort. De best beoordeelde eigenschap van de band zijn z'n prestaties op nat wegdek.

De bestuurders zetten veel nuttige informatie in hun commentaar over de banden:
"op deze Dunlopbanden voel ik me zeker en comfortabel, zeker op een nat of modderig wegdek waar je 's winters meestal mee te maken krijgt”, „ze zien er goed uit en zo gedragen ze zich ook op de weg", „vooral snel en plotseling remmen beviel me; hiermee verdienden ze een paar keer een 5+”.

Ik wil Dunlop SP Winter Response 2 banden

De band wordt niet alleen goed beoordeeld door bestuurders, maar ook door professionals. In 2013-2014 heeft het model deelgenomen aan 3 bandentesten. Twee ervan waren georganiseerd door ADAC. Bij beide testen heeft het model de hoge tweede plaats bemachtigd en de beoordeling "sterk aanbevolen". De derde test werd gedaan door organisatie ACE/GTU. Ook hier heeft de band de tweede plaats op het podium gekregen en de beoordeling "sterk aanbevolen".

Dunlop SP Winter Response 2 is een universele premiumklasse band. De band is voorzien van een richtingsgebonden loopvlak - dit is de meest effectieve bescherming bij een nat wegdek. Dunlop is een bedrijf dat banden produceert op basis van de technologieën die toegepast worden bij het Amerikaanse Goodyear. Het merk Dunlop is eigendom van dit bedrijf.

Pirelli Snowcontrol Serie III

Pirelli Snowcontrol Serie III

Pirelli Snowcontrol Serie III is een band die door maar liefst 98% van de 124 mensen aanbevolen wordt aan familie en vrienden. De band heeft fantastische cijfers gekregen (4,5/5) voor weggedrag. Hij wordt ook goed beoordeeld op gebruikskosten.

Wat hebben de eigenaars van de banden te zeggen die hem elke dag gebruiken? Het is voldoende om het commentaar van bestuurders te lezen om te weten te komen wat dit model band kenmerkt: "de band maakt enorme indruk", "blijft fantastisch op de weg in bochten, beweegt goed", "slipt niet op een gladde weg, GEWELDIG bij sneeuw!", "remt goed op een droog en nat wegdek en bij sneeuw en sneeuwbrij".

Ik wil Pirelli Snowcontrol Serie III banden

Vanaf 2011 heeft de band deelgenomen aan 8 bandentesten. Ze zijn allemaal afgerond met de beoordelingen "sterk aanbevolen", "goed" of "aanbevolen". Deze resultaten bij professionele bandentesten en zeer goede cijfers van bestuurders getuigen ervan dat dit nog een band is die veelzijdig presteert en die je met een gerust hart voor je auto kunt kiezen.

Pirelli Snowcontrol Serie III is een universele premiumklasse winterband. De band heeft een richtingsgebonden loopvlak, wat voor de grootst mogelijke veiligheid zorgt op een nat wegdek. Pirelli is een Italiaanse bandenfabrikant die bekend is bij bestuurders overal ter wereld.

Nokian WR D3

Nokian WR D3

Nokian WR D3 is een band die het oordeel "fantastisch!" op onze website heeft gekregen. De band heeft al 567 opinies. Van al die bestuurders beveelt maar liefst 96% van hen dit model aan familie en vrienden aan. De band krijgt de beste punten voor weggedrag, maar de cijfers voor rijcomfort zijn ook op niveau.

Gedetailleerdere informatie over de prestaties van de banden zijn te vinden in het commentaar van bestuurders: "geen lawaai, zelfs stil in de auto. Het lage geluidsniveau is een zeer groot pluspunt. Het nemen van bochten bij hogere snelheid gaat probleemloos. Blijft rustig op de weg bij nat wegdek", "piepen zelfs niet wanneer snel weggereden wordt, maken geen lawaai bij hogere snelheden, geweldige grip in vrijwel alle omstandigheden".

Ik wil Nokian WR D3 banden

In 2013-2014 heeft de band vier maal deelgenomen aan bandentesten. De band behaalde steeds de beoordeling "sterk aanbevolen" of "aanbevolen". De fantastische testresultaten van de band en positieve opinies van de bestuurders zijn voldoende bewijzen dat Nokian WR D3 een band is die geweldig presteert.

Nokian WR D3 is een universele premiumklasse band. De band heeft een richtingsgebonden profiel. Hierdoor presteert hij zeer goed op een nat wegdek. Nokian is een Fins bandenmerk dat bekend staat om zijn winterbanden van fantastische kwaliteit.

BFGoodrich G-Force Winter

BFGoodrich G-Force Winter

De band is tot nu toe beschreven door maar liefst 255 bestuurders. Het is goed nieuws dat maar liefst 96% van de gebruikers deze aan kan bevelen. De bestuurders beoordelen het weggedrag en rijcomfort op dit model band op zeer hoog niveau. Kortom - dit is een band om aan te bevelen.

De bestuurders steken hun tevredenheid niet onder stoelen of banken: "ze blijven bij regen en bij droog asfalt perfect op de weg. Tijdens een paar, maar letterlijk een paar sneeuwdagen kon er ook geen slecht woord over gezegd worden", "de banden blijven zowel bij een droog, nat en glad nat wegdek zeer goed op de weg", "betrouwbare kwaliteit voor een goede prijs", "steile besneeuwde hellingen of hellingen met sneeuwbrij vormden geen enkel probleem".

Ik wil BFGoodrich G-Force Winter banden

BFGoodrich G-Force Winter is een middenklasse winterband die op veel verschillende automodellen kan worden gebruikt. De band is voorzien van een richtingsgebonden loopvlak. Hierdoor presteert deze zeer goed op een nat wegdek. Firma BFGoodrich maakt bij de productie van banden gebruik van de technologieën van het Franse Michelin; het merk is eigendom van dit bedrijf.

Hoe kies je de juiste banden?

1 . Bedenk welke eigenschappen van banden voor jou het belangrijkst zijn en zoek de modellen in de opinies waaruit blijkt dat ze aan je verwachtingen voldoen.

2. Lees de opinies van bestuurders; hier vind je de meeste informatie over de prestaties van banden.

3. Kijk of de band die je op het oog hebt deel heeft genomen aan professionele bandentesten van auto-organisaties en tijdschriften. In de testresultaten vind je de exacte informatie over de belangrijkste eigenschappen van de band die je interesseert.

4. Op elke band staan labels. Hier worden ook de objectieve en precieze resultaten van het onderzoek van drie belangrijke eigenschappen van de banden weergegeven - lawaai, wegligging op nat wegdek en brandstofefficiëntie.

5. Als je maar niet kunt kiezen of je helemaal niet weet wat de beste keuze is voor jou en je auto, neem dan contact op met onze specialisten. Ze geven antwoord op al je vragen en kiezen de ideale banden voor je.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)