Winterbandentest 2015/2016 voor maat 215 55 r17 volgens de gebruikers

  • Auteur: OPONEO.NL

Ontdek welke winterbanden van de maat 215/55 R17 bijzonder worden aanbevolen door onze gebruikers. Lees en kies de beste banden voor je auto!

Op het portaal OPONEO.NL staan inmiddels meer dan 90.000 commentaren van chauffeurs over banden. Het is de moeite waard om te bekijken welke modellen van de maat 215/55 R17 het meest worden aanbevolen. Het lezen van de beoordelingen geeft een goed beeld van de sterke en zwakke kanten van het betreffende bandenmodel. Dit maakt latere aankoop een stuk eenvoudiger. Banden van de maat 215/55 R17 worden onder de volgende automodellen gemonteerd: Toyota Avensis, Volvo V70 en Peugeot 407.

Dankzij juist gekozen winterbanden voel je je zekerder, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden (foto Nokian).

Bandenmodel Beoordeling* Aanbod
Michelin Alpin 5 4,7 Zie de prijs
Goodyear UG 8 Performance 4,5 Zie de prijs
Uniroyal MS Plus 77 4,4 Zie de prijs
Nokian WR A3 4,4 Zie de prijs
Bridgestone Blizzak LM32 4,2 Zie de prijs

*stand per 21.07.2015

Er wordt een beoordelingsschaal van 1-5 toegepast, waarbij 5 de hoogst mogelijke beoordeling is.

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5

Deze band is op onze website door meer dan 80 bestuurders beoordeeld, van hen beveelt maar liefst 98% hem aan bekenden aan. Gebruikers van dit model waarderen met name zijn rijeigenschappen en rijcomfort. Dit is een van de best gewaardeerde modellen van ons portaal (eindbeoordeling 4,7/5).

De chauffeurs benadrukken in hun commentaren de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de band: "weersomstandigheden betekenen niets voor deze band, ik voel me altijd zeker achter het stuur", "ik kreeg de kans om de band te proberen in de Italiaanse Alpen tijdens zware sneeuwval. De banden hielden zich uitstekend en het was niet nodig om sneeuwkettingen aan te brengen", "ze werken uitstekend, zien er fantastisch uit, geven een gevoel van veiligheid, vooral bij het remmen", "als de veiligheid van jezelf en je naasten je lief is en je gesteld bent op rijcomfort, dan kent deze band geen gelijke", "sneeuw, regen, modder, sneeuwmodder, droge wegen – de band is ideaal".

Ik wil de band Michelin Alpin 5 kopen

De Michelin Alpin 5 wordt ook gewaardeerd door specialisten van auto-organisaties en –tijdschriften die ieder jaar bandentests uitvoeren. Het model kreeg de beoordeling "aanbevolen" in de bandentest van "Auto, Motor und Sport" in 2014.

De Michelin Alpin 5 is een band van grote klasse bestemd voor personenauto's. Dankzij zijn agressieve, directionele loopvlak redt de band zich uitstekend in de moeilijkste winteromstandigheden. De producent van de banden is een Frans concern waarvan de geschiedenis reikt tot in 1889. Naast het eigen merk is het bedrijf ook eigenaar van bedrijven als: Kormoran, Kleber en BFGoodrich.

Goodyear UG 8 Performance

Goodyear UG 8 Performance

De Goodyear UG 8 Performance is door meer dan 80 gebruikers gerecenseerd. Bestuurders hebben de prestaties van de band op droge wegen, zijn rijeigenschappen en het gebruikscomfort het hoogst gewaardeerd. Tegelijkertijd wordt dit model aanbevolen door 97% van de bestuurders die hem hebben beoordeeld.

Welke commentaren zijn geleverd op dit op dit model band? Enkele voorbeelden: "bijzonder hoge kwaliteit, uitstekende grip en gedrag onder extreme omstandigheden van het type sneeuw, sneeuwmodder", "hoog rijcomfort, stil, ze gedragen zich super op zowel droge als natte wegdekken", "alles perfect in orde, band van hoge kwaliteit, comfortabele ritten zonder aanmerkingen", "de band heeft een bijzonder goede grip in bochten en op natte weggedeelten, geeft een comfortabel gevoel en is stil. Hij helpt bij het optrekken op natte oppervlakten", "bijzonder goede grip op besneeuwde en licht aangereden wegen. Bijzonder korte remweg op natte en besneeuwde weggedeelten".

Ik wil de band Goodyear UG 8 Performance kopen

De band is ook beoordeeld in bandentests. Hij heeft in de jaren 2012-2013 deelgenomen aan 2 bandentests. In een van hen heeft hij de hoogste podiumplaats bereikt, en de tweede eindigde hij met de beoordeling "aanbevolen".

Het model is ontworpen voor gebruik onder personenauto's met een hoog vermogen. Op de band is een directioneel loopvlak toegepast dat wordt gekenmerkt door perfecte eigenschappen op natte wegoppervlakten. Goodyear is een van de leiders op de wereldmarkt voor banden en produceert banden van de premiumklasse. Merken als: Dębica, Dunlop, Fulda en Sava maken deel uit van het bedrijf.

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

De Uniroyal MS Plus 77 is een model winterband die bijzonder populair is onder chauffeurs in heel Europa. De band kan zich verheugen in bijzonder goede beoordelingen van chauffeurs en haalt uitstekende resultaten in tests van autotijdschriften en -organisaties ("Auto Zeitung Allrad" en ADAC).

In de meningen over dit model band lezen wij "het loopvlak ziet er heel anders uit dan de andere winterbanden – dynamisch en sportief. Het belangrijkste echter zijn de eigenschappen. Hoewel er deze winter niet veel sneeuw, ijs en sneeuwmodder was, is het mij toch gelukt de banden onder die omstandigheden te "testen". Het resultaat was bijzonder goed".

Ik wil de band Uniroyal MS Plus 77 kopen

Daarnaast is het goed om de volgende argumenten aan te halen: "bij parkeren in een natte sneeuw is wegrijden geen probleem. Op ijs helpen natuurlijk alleen spijkers of kettingen, maar als we voorzichtig rijden hebben we de auto in ieder geval gedeeltelijk onder controle. Modder en natte sneeuw worden netjes naar de zijkant afgevoerd en de banden slippen niet makkelijk. Op droge vlakken is het niet eenvoudig om met slippende banden weg te rijden, de grip is namelijk fantastisch".

De winterband Uniroyal MS Plus 77 wordt geproduceerd op basis van technologieën van het Duitse concern Continental (zij behoren tot de middenklasse). Hierdoor zijn goede prestaties onder uiteenlopende omstandigheden en hoge betrouwbaarheid gegarandeerd. Het model heeft een directioneel loopvlakprofiel dat water en sneeuwmodder effectief afvoert. In combinatie met het moderne rubbermengsel levert dit perfecte eigenschappen op die worden bevestigd door de gebruikers. Het is goed om te weten dat de Uniroyal-banden bekend staan om hun perfecte gedrag op natte weggedeelten.

Nokian WR A3

Nokian WR A3

De winterband Nokian WR A3 is door 523 van onze klanten beoordeeld als "een openbaring". Op ons portaal geven chauffeurs deze band een eindbeoordeling van 4,4/5. De rijeigenschappen worden nog hoger gewaardeerd (4,3/5). Maar liefst 95% van alle eigenaren van dit model raden hem absoluut aan.

Hoe zien de meningen over deze band eruit? Hier kunnen we lezen: "de banden zijn niet te luidruchtig, ze dempen de trillingen goed, en ze hebben een bijzonder goede grip – vooral op sneeuw. Ik kan met een gerust geweten deze band aan iedereen aanraden die bijzonder goede en niet te dure winterbanden nodig heeft", "allereerst zijn deze banden erg stil, ik heb nog nooit zulke comfortabele banden gehad. Wat betreft hun gedrag op de weg en op sneeuw heb ik geen aanmerkingen, het rijden is erg zeker, er waren geen problemen met remmen of optrekken", "het rijden op Nokians is zeker, zonder verrassingen".

Ik wil de band Nokian WR A3 kopen

De winterbanden Nokian WR A3 worden gerekend tot de premiumklasse en zijn bestemd voor gebruik onder auto's met een motor met groot vermogen. Op dit model is een asymmetrisch loopvlak toegepast dat zich kenmerkt door veelzijdige prestaties, zowel op een rechte weg als in bochten. Ook in de moeilijkste winterse omstandigheden. Het merk Nokian komt uit Finland en specialiseert zich in de productie van winterbanden.

Bridgestone Blizzak LM32

Bridgestone Blizzak LM32

Bijna 200 bestuurders hebben deze band beoordeeld, waarvan 93% het model aanbeveelt aan kennissen. Op dit moment heeft de band op ons portaal een score van 5,1/6. De gebruikers van de Bridgestone Blizzak LM32 waardeerden de rijeigenschappen nog hoger, vooral de prestaties op droge wegdekken.

De meningen van de chauffeurs laten geen ruimte voor twijfel aan de kwaliteit van de Bridgestone Blizzak LM32-banden: "de band zorgt ervoor dat de auto zich geweldig gedraagt op sneeuw/sneeuwmodder, maar ook op nat asfalt", "op droge en natte oppervlakten en op sneeuw treden met deze band geen problemen op. Hij houdt de auto op de weg op droge en natte wegdekken en in bochten. Ik had ook geen probleem om met sneeuw een grotere helling op te rijden. Ze maken ook weinig lawaai", "de banden gedragen zich perfect op sneeuw en sneeuwmodder. Het rijden over wegen waar geen sneeuw was geruimd verliep zonder problemen".

Ik wil de band Bridgestone Blizzak LM32 kopen

De Bridgestone Blizzak LM32 wordt niet alleen door zijn gebruikers hoog gewaardeerd, maar ook door de professionals die de bandentests uitvoeren. De band heeft in de jaren 2011-2014 deelgenomen aan 6 bandentests. Vier daarvan resulteerden in een podiumplaats, de rest met de vermelding "aanbevolen".

De Bridgestone Blizzak LM32 is een winterband uit de premiumklasse die is bestemd voor gebruik in veel verschillende typen personenauto's. Het model is uitgerust met een directioneel loopvlak dat meer bescherming garandeert onder de moeilijkste winterse omstandigheden. Bridgestone is een Japans bandenconcern dat al jaren de eerste plaats inneemt in de ranking van bandenproducenten in de wereld. Het bedrijf maakt banden uit de premiumklasse.

Hoe kan ik het beste winterbanden kiezen?

Als je de aanschaf van winterbanden overweegt, kun je het beste de meningen over de banden van gebruikers doorlezen. Dit artikel helpt je daarbij. Het is ook de moeite waard om de resultaten van het gewenste model in tests van auto-organisaties en tijdschriften te controleren. In het geval van winterbanden bieden de etiketten niet veel hulp bij de keuze (zij informeren niet over de prestaties onder winterse omstandigheden), maar je kunt ze altijd bekijken om meer te weten te komen over de remeigenschappen van de band op natte oppervlakten, zijn rolweerstand of het externe geluidsniveau. Neem bij twijfel contact op met een specialist die jou helpt om het juiste model voor je auto te kiezen.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
Ik accepteer Privacybeleid nowe okno
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)