Winterbandentest 2015/2016 voor maat 215 60 r16 volgens de gebruikers

  • Auteur: OPONEO.NL

Weet je al welke panden je moet aanschaffen voor het naderende winterseizoen? Zo nee, dan is dit een artikel voor jou. We laten je de beste modellen winterbanden zien van de maat 215/60 R16 volgens onze gebruikers.

In onze databank bevinden zich op dit moment meer dan 90.000 opinies over banden. We hebben besloten deze opinies samen te vatten en de 5 hoogst gewaardeerde modellen winterbanden 215/60 R16 te selecteren. Tussen de gepresenteerde banden vind je vast een model voor jezelf. De populairste automodellen waaronder banden van de maat 215/60 R16 worden gemonteerd zijn: Honda Accord, Opel Insignia, Peugeot 508, Skoda Yeti.

Winterbanden: jouw veiligheidsgarantie in de moeilijkste winterse omstandigheden (foto Nokian).

De beste winterbanden van maat 215/60 R16 volgens de gebruikers van OPONEO

Bandenmodel Beoordeling* Aanbod
Michelin Alpin 5 4,7 Zie de prijs
Goodyear UG 8 Performance 4,5 Zie de prijs
Nokian WR D3 4,4 Zie de prijs
Uniroyal MS Plus 77 4,4 Zie de prijs
Dayton DW510 EVO 4,2 Zie de prijs

*stand per 21.07.2015

Er wordt een beoordelingsschaal van 1-5 toegepast, waarbij 5 de hoogst mogelijke beoordeling is.

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5

De Michelin ALPIN 5 is een van de hoogst gewaardeerde banden op de markt. Dit bandenmodel heeft van de chauffeurs een fantastische beoordeling gekregen (4,6/5). Gebruikers van dit model hebben de meeste waardering voor zijn rijeigenschappen (een score van eveneens 4,5/5), maar ook voor het rijcomfort (4,4/5). Bijna 100% van de gebruikers van de band (om precies te zijn 98%) beveelt dit model band absoluut aan anderen aan.

In de opinies van de gebruikers kunnen we lezen: "onder alle omstandigheden uitstekende tractie", "sublieme band, hij is stil en voert water en sneeuwmodder bijzonder goed af. Rijdt bijzonder goed op sneeuw, zowel op rechte wegen als in bochten". Naast deze meningen verschijnen ook de volgende argumenten: "de banden zijn van bijzonder hoge kwaliteit, hebben een uitstekende grip op zowel een droog als een nat wegdek. Ik raad deze band aan iedereen aan die zich veilig wil voelen achter het stuur".

Ik wil de band Michelin Alpin 5 kopen

De Michelin ALPIN 5 heeft deelgenomen aan de test van "Auto Motor und Sport" in de maat 205/55 R16 V. Dankzij zijn fantastische prestaties heeft de band als eindbeoordeling het predicaat "aanbevolen" gekregen.

De Michelin Alpin 5 is een universele winterband voor personenauto's. Dit model band uit de premiumklasse is uitgerust met een directioneel loopvlak dat de beste prestaties garandeert op natte wegoppervlakken. De producent van de Michelin ALPIN 5 is een van de grootste bandenconcerns ter wereld – het Franse Michelin.

Goodyear UG 8 Performance

Goodyear UG 8 Performance

De Goodyear UG 8 Performance is een band die dankzij zijn prestaties bijzonder hoge cijfers heeft gekregen van de chauffeurs (op dit moment 4,4/5). De band krijgt de zelfde hoge cijfers voor zijn en rijeigenschappen en het rijcomfort. De gebruikers zijn ook bijzonder tevreden over de gebruikskosten (cijfer 4,3/5).

Wat schrijven de chauffeurs over deze banden? Overtuig jezelf en een lees meningen over de band als de volgende: "een openbaring. Ik ben bijzonder tevreden, ze zijn bijzonder stil hebben een goede grip op natte wegen en zijn een openbaring op droog wegdek. Hij komt goed van pas bij achterwielaandrijving en een sterke motor. Fijne demping", "goede grip op natte en droge wegoppervlakten. Na sneeuw ook bijzonder goed", "de band heeft een bijzonder goede grip in bochten en op natte weggedeelten, geeft een comfortabel gevoel en is stil. Hij helpt bij het optrekken op natte oppervlakten".

Ik wil de band Goodyear UG 8 Performance kopen

De Goodyear UG 8 Performance heeft al aan twee professionele bandentests deelgenomen. In een ervan (uit 2012) heeft het model de 1e plaats behaald. In de tweede test kreeg de band de beoordeling "aanbevolen".

De Goodyear UG 8 Performance zijn banden van een Amerikaans concern en worden gerekend tot de premiumklasse. De producent heeft ze voorzien van een directioneel loopvlak dat water en sneeuwmodder perfect afvoert. Goodyear is naast zijn eigen merk ook eigenaar van bedrijven als: Dunlop, Fulda, Sava en Dębica.

Nokian WR D3

Nokian WR D3

De Nokian WR D3 is een bijzonder veelzijdige winterband, een van de meest besproken banden op dit portaal. Het model wordt gewaardeerd door chauffeurs uit heel Europa vanwege zijn evenwichtige prestaties. De band heeft op ons portaal de totaalscore van 4,3/5 behaald. De rijeigenschappen krijgen van de bestuurders een nog hogere waardering (4,4/5).

In de opinies kunnen we over de band het volgende lezen: "bijzonder goede rijeigenschappen, niet alleen op droge wegen, maar ook op sneeuw en sneeuwmodder, ze geven een veilig en zeker gevoel tijdens het rijden", "zelfs bij plotseling optrekken piepen ze niet, ze maken geen geluid bij hogere snelheden, hebben uitstekende grip onder vrijwel alle omstandigheden. De prijs-kwaliteitverhouding is naar mijn mening bijzonder goed". In een andere opinie lezen we over de Nokian WR D3: "bijzonder goede banden voor het rijden op sneeuw. De lage rolweerstand veroorzaakt geen hoger brandstofverbruik".

Ik wil de band Nokian WR D3 kopen

De Nokian WR D3 heeft sinds 2012 deelgenomen aan 17 bandentests. Het merendeel daarvan resulteerde in een podiumplaats, de rest met de vermelding "aanbevolen" en "bijzonder aanbevolen".

De Nokian WR D3 is een universele winterband uit de premiumklasse. De producent heeft de band uitgerust met een directioneel loopvlak, zodat de hoogste prestaties op natte wegen zijn gegarandeerd. Nokian is een bandenmerk met Finse wortels dat zich specialiseert in de productie van winterbanden.

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

De Uniroyal MS Plus 77 is een van de meest populaire winterbanden uit de middenklasse. Hij dankt zijn succes aan de combinatie van zijn unieke constructie en een bijzonder aantrekkelijke prijs. Het model werd aanbevolen in de testen van "Auto Zeitung Allrad" en ADAC. Ook onze gebruikers hebben een net zo hoge waardering voor de band als de tests.

In een van de beoordelingen kunnen we lezen: "goede grip op sneeuw, het was veel moeilijker om de auto uit evenwicht te brengen dan met de vorige banden, de band presteert goed bij hoge snelheden in de regen, de besturing van de auto is stabiel en zeker, ook in bochten".

Ik wil de band Uniroyal MS Plus 77 kopen

In andere opinies verschijnen de volgende conclusies: "de banden zijn zeker niet slecht, ook op sneeuw, stabiel op droge wegen en bijzonder stil voor winterbanden, zelfs bij snelwegsnelheden. De banden verrassen niet met vreemd gedrag, ik voel me dus veilig", "de band is geschikt voor regen en sneeuwmodder – het loopvlak is sterk ingesneden; op het eerste gezicht lijkt het geen winterband, maar hij presteert bijzonder goed".

De Uniroyal MS Plus 77 is een bijzonder interessante directionele band voor auto's van gemiddelde afmetingen. Het model is ideaal toegespitst op de heersende wegomstandigheden in heel Europa. De perfecte prestaties op natte wegen bij lage temperaturen en het hoge veiligheidsniveau op sneeuw vertalen zich in betrouwbaarheid onder winterse omstandigheden. Het merk Uniroyal is onderdeel van het Duitse concern Continental.

Dayton DW510 EVO

Dayton DW510 EVO

Dit model is op onze website door meer dan 250 bestuurders beoordeeld, van hen beveelt maar liefst 96% de Dayton DW510 EVO aan bekenden aan. Gebruikers van deze band hebben de meeste waardering voor zijn de rijeigenschappen (score 4,0/5).

In de opinies van chauffeurs overheersen commentaren over de bijzonder goede prestaties onder typisch winterse omstandigheden: "als het gaat om het rijcomfort, grip op sneeuw of modder zijn deze bandjes een openbaring", "de banden verdienen een pluim. Geen problemen met de grip. Redelijk geluid. Liggen vast op de weg, ook op natte wegdekken. Weten goed raad met modder", "voorbeeldige band die zich voorspelbaar gedraagt onder winterse omstandigheden".

Ik wil de band Dayton DW510 EVO kopen

De Dayton DW510 EVO is een band die onder veel verschillende personenauto's kan worden gebruikt. Dankzij zijn scherpe, directionele loopvlakprofiel is de band klaar voor de beste bescherming onder typisch winterse omstandigheden. Dayton is een Amerikaans bandenmerk. De eigenaar van het merk is het grootste bandenconcern ter wereld – het Japanse Bridgestone

Hoe kies ik de beste winterbanden?

Voor veel chauffeurs is de aankoop van winterbanden een probleem. Door de grote keuze aan producten zien ze door de bomen het bos niet meer. Lees daarom absoluut de meningen van de gebruikers en de bandentests van tijdschriften om de winterbanden goed aan te laten sluiten op jouw eisen. Je kunt ook het etiket van de band bekijken, hoewel die in het geval van winterbanden niet de volledige informatie over zijn prestaties in de winter weergeven (alleen over het remmen op een natte weg, rolweerstand en geluidsniveau). Neem bij twijfel contact op met specialisten die helpen om het juiste model te kiezen.

 

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
Ik accepteer Privacybeleid nowe okno
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)