Winterbandentest 2015/2016 voor maat 225 50 r17 volgens de gebruikers

  • Auteur: OPONEO.NL

Ervaringen van andere chauffeurs zijn bijzonder nuttig bij de keuze van banden. Speciaal voor jou hebben we besloten om daar een kleine samenvatting van te maken en jou te laten zien welke modellen winterbanden van de maat 225/50 R17 door hen het best worden gewaardeerd.

Met ieder seizoen neemt het aantal opinies van chauffeurs op ons portaal toe. Omdat de keuze voor een band niet eenvoudig is en de commentaren van gebruikers van de banden die keuze eenvoudiger maken, hebben wij besloten om een ranking op te stellen van de beste winterbanden van de maat 225/50 R17 volgens gebruikers. Kiezen uit de 5 beste bandenmodellen is vast veel makkelijker dan uit het complete aanbod van winterbanden.
Banden van de maat 225/50 R17 zijn gemonteerd op automodellen als: Opel Zafira, BMW Serie 5 en Audi A4 en A5.

De mening van andere chauffeurs is een van de beste methoden om een band te vinden die voldoet aan jouw behoeften (foto Nokian).

De beste winterbanden van maat 225/50 R17 volgens de gebruikers van OPONEO

Bandenmodel Beoordeling* Aanbod
Michelin ALPIN 5 4,7 Zie de prijzen
Continental ContiWinterContact TS850 4,5 Zie de prijzen
Goodyear UG 8 Performance 4,5 Zie de prijzen
Nokian WR D3 4,4 Zie de prijzen
Uniroyal MS Plus 77 4,4 Zie de prijzen

*stand per 21.07.2015

Er wordt een beoordelingsschaal van 1-5 toegepast, waarbij 5 de hoogst mogelijke beoordeling is.

Michelin ALPIN 5

Michelin ALPIN 5

De Michelin ALPIN 5 is een winterband met een bijzonder goede eindbeoordeling op ons portaal (4,6/5). Volgens zijn gebruikers is de band "een openbaring". Ook zijn rijeigenschappen verdienen volgens de chauffeurs dezelfde hoge waardering. Maar liefst 98 % van alle chauffeurs die hem hebben gerecenseerd, beveelt de band aan anderen aan.

Wat waarderen de chauffeurs het meest aan dit model band? Je vindt talloze antwoorden op deze vraag in de meningen over de ALPIN 5, zoals: "de band voldoet volledig aan de verwachtingen, hij ruist niet, hij is erg stil, de hardheid is goed aangepast aan de temperatuur, het rijdt bijzonder goed op sneeuw", "de band redt zich bijzonder goed in zowel het stadsverkeer als het verkeer op het platteland en de snelweg. Ik ben van mening dat dit een bijzonder goede keuze is van uitzonderlijke kwaliteit".

Ik wil de band Michelin ALPIN 5 kopen

De Michelin ALPIN 5 is een winterband die speciaal is ontwikkeld voor personenauto's. Hij is uitgerust met een directioneel loopvlakprofiel. Daardoor levert de band veelzijdige prestaties. De Franse firma Michelin is producent van deze band. Het bedrijf is al jarenlang een van de leiders van de bandenbranche, dankzij de hoge kwaliteit zijn producten en het toespitsen van het aanbod op de behoeften van zijn klanten.

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850

De Continental ContiWinterContact TS850 is een winterband die bijzonder vaak is becommentarieerd door bestuurders. Tot nu toe heeft de band een gemiddelde score behaald van 4,4/5, waarbij de rijeigenschappen een nog hogere score hebben gekregen – 4,5/5. Chauffeurs hebben ook veel waardering voor het rijcomfort op deze banden. Sterker nog, maar liefst 97 % van alle chauffeurs die hem hebben beoordeeld, beveelt de band absoluut aan anderen aan.

Als we de meningen over dit model bekijken, vinden we bijzonder veel nuttige informatie, bv. "contact met sneeuw – geen problemen, sneeuwmodder – net spoorrails, nat wegoppervlak –geen aquaplanning, goede remweg", "de banden hebben zelfs op ijs goede grip, supertractie op sneeuw, geen verrassingen op natte wegen en op droge wegen rijdt het beter dan op zomerbanden", "bijzonder goede banden, ze zijn echt stil, redden zich uitstekend op natte weggedeelten, aquaplanning bestaat niet, sneeuwmodder en verse sneeuw voor mij geen hindernissen meer".

Ik wil de band Continental ContiWinterContact TS850 kopen

De uitstekende prestaties van de band komen niet alleen naar voren uit de meningen van de chauffeurs, maar ook uit de professionele bandentests. De band heeft in de jaren 2012-2014 deelgenomen aan 11 bandentests. Sterker nog, in 8 daarvan eindigde hij op de 1e plaats. Ook in de overige tests was het resultaat uitstekend – overal behaalde de band de 2e podiumpositie.

De Continental ContiWinterContact TS850 is een band die wordt gerekend tot de premiumklasse. Zijn producent is een wereldwijd bekend Duits concern. Het model is ontwikkeld voor auto's uit de compacte middenklasse en uit de middenklasse. De band heeft een directioneel loopvlak – de beste oplossing voor sneeuw, regen en sneeuwmodder. Continental is eigenaar van bedrijven als: Uniroyal, Barum en Semperit.

Goodyear UG 8 Performance

Goodyear UG 8 Performance

Volgens zijn gebruikers is de Goodyear UG 8 Performance "een openbaring". Tot nu toe heeft hij een totaalscore behaald van 4,4/5. De rijeigenschappen en het rijcomfort hebben een zelfde cijfer (4,4/5) gekregen van de chauffeurs. Verder beveelt maar liefst 97 % van de gebruikers de band absoluut aan.

De opinies van de chauffeurs bevatten waardevolle informatie over het gedrag van de band onder uiteenlopende omstandigheden: "goede grip op natte en droge wegen. Over sneeuw is het rijgedrag ook goed, maar dit komt in de stad zo weinig voor dat dit nauwelijks van betekenis is. Het is mij niet gelukt mezelf vast te rijden, hoewel ik toch echt op een paar vreemde plaatsen heb geparkeerd", "goede banden met een laag geluidsniveau, zelfs bij snelheden boven de 150 km/h maken ze niet al te veel herrie".

Ik wil de band Goodyear UG 8 Performance kopen

Naast de chauffeurs hebben ook professionele auto-organisaties en -tijdschriften de band getest. In de jaren 2012-2013 heeft de UG 8 Performance deelgenomen aan een ADAC-test, waarin hij de titel "aanbevolen band" heeft gekregen, en in de test van "Auto Bild" heeft hij de 1e plaats behaald.

De Goodyear UG 8 Performance is een band die is bestemd voor personenauto's uit de middenklasse en hogere klasse. Hij wordt gerekend tot het premium segment en kenmerkt zich door bijzonder goede prestaties en compromisloze kwaliteit. De band is uitgerust met een directioneel loopvlak dat garant staat voor het hoogste veiligheidsniveau op sneeuw, natte en met sneeuwmodder bedekte wegoppervlakken. Goodyear is een Amerikaans bandenmerk dat bij chauffeurs over de hele wereld bekend is.

Nokian WR D3

Nokian WR D3

De Nokian WR D3 is een van de winterbanden die het meest door bestuurders is beoordeeld en becommentarieerd. Meer dan 570 chauffeurs hebben dit model beoordeeld en een totaalscore toebedeeld van 4,3/5 (anders gezegd: de band is "een openbaring!"). Het rijgedrag van deze band krijgt zelfs een nog hogere beoordeling (4,4/5). De band wordt aanbevolen aan kennissen en familie door maar liefst 96% van zijn gebruikers.

Dit is wat zijn gebruikers te melden hebben over dit model band: "goed gedrag onder normale omstandigheden en bijzonder goed gedrag onder extreme omstandigheden", "algemeen gezegd zijn ze bijzonder geschikt voor rijden in en buiten de stad", "de banden zijn bijzonder geschikt voor het rijden over sneeuwmodder en verse sneeuw", "schitterend uiterlijk en perfect rijgedrag. Uitstekend op sneeuw en sneeuwmodder. Stabiel rijgedrag op droge en natte wegen en op sneeuw. Ook op snelwegen perfect gedrag".

Ik wil de band Nokian WR D3 kopen

De band toont zijn uitstekende prestaties aan de chauffeurs, maar ook in professionele bandentests. De band heeft in de jaren 2012-2014 deelgenomen aan 17 professionele bandentests. Elke test is bekroond met een podiumplaats of de vermelding "bijzonder aanbevolen" en "aanbevolen".

De Nokian WR D3 is een winterband die wordt gerekend tot de premiumklasse. De band is speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote gezinsauto's. De band is uitgerust met een directioneel loopvlakprofiel dat uitstekend voldoet tijdens regen, op sneeuw en sneeuwmodder. Het Finse merk Nokian was de maker van de eerste winterband ter wereld.

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

De band heeft op ons portaal de een hoge eindscore van 4,2/5 (in woorden: "een openbaring") behaald. Voor de rijeigenschappen heeft de band van de chauffeurs een nog hoger cijfer behaald (4,3/5). Maar er is nog meer goede informatie. De band wordt aanbevolen door bijna 100% van zijn gebruikers (om precies te zijn 98%).

Welke prestaties van dit model band spreken zo tot de verbeelding van de chauffeurs? Het antwoord vind je in de commentaren, zoals: "ik ben vooral verrast door de kwaliteit van de demping van oneffenheden. Een openbaring. De banden hebben bijzonder goede grip, en onder goede wegomstandigheden in de winter is het goed rijden", "het optrekken op sneeuw en ijs tijdens vriesweer is geniaal, remmen bijzonder effectief – geen enkele keer schakelde de ABS in. Ook in besneeuwde bochten hield de auto goed wegcontact. In sneeuwsporen schudt de auto niet heen en weer".

Ik wil de band Uniroyal MS Plus 77 kopen

De band heeft deelgenomen aan twee professionele bandentests (in de jaren 2013-2014). Deze tests zijn uitgevoerd door de ADAC en het tijdschrift "Auto Zeitung". Beide tests zijn bekroond met de vermelding "bijzonder aanbevolen".

De Uniroyal MS Plus 77 is een winterband uit de middenklasse (bijzonder goede prestaties tegen een aantrekkelijke prijs). De band kan zowel worden gebruikt onder personenauto's, als onder auto's van het type SUV. Hij heeft een directioneel loopvlak, de beste oplossing voor een nat, met modder en sneeuw bedekt wegoppervlak. Het merk Uniroyal is beroemd vanwege de productie van banden die zich fantastisch gedragen op een natte weg. Het bedrijf is onderdeel van het Duitse concern Continental.

Waar moet je op letten bij het kopen van banden?

Controleer voor je een definitieve keuze maakt voor welk type auto de band die je wilt kopen, bestemd is. Zoek in de productbeschrijving welke prestaties de producent voor ogen had bij het ontwikkelen van het betreffende model. Dat maakt je keuze eenvoudiger. Bekijk daarna de meningen van de gebruikers over het betreffende bandenmodel. Op die manier kom je te weten hoe de band zich gedraagt bij dagelijks gebruik. Een samenvatting van dergelijke meningen van bestuurders is de ranking die hierboven is gepresenteerd. Een volgende bron die het waard is te onderzoeken, zijn de professionele tests van auto-organisaties en –tijdschriften. Zij voeren professioneel onderzoek uit naar banden en letten op de bij chauffeurs populairste prestatiecategorieën. Op de etiketten van de banden die worden toegevoegd aan ieder model band dat op de EU markt wordt verkocht, vind je objectieve beoordelingen van de betreffende band. De makers van dit systeem hebben zich geconcentreerd op 3 basisprestatiecategorieën: grip op natte weggedeelten, lawaai en brandstofefficiëntie. Het enige nadeel van deze etiketten is dat er geen informatie op te vinden is over de prestaties van de band onder typisch winterse omstandigheden. Weet je nog steeds niet welke band je moet kiezen, of heb je geen tijd om alle informatiebronnen te onderzoeken? Bel dan gewoon naar ons. Onze specialisten kiezen samen met jou de banden die het best passen bij de prestaties van jouw auto en jouw eisen.

 

 

 

 

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
Ik accepteer Privacybeleid nowe okno
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)