Winterbandentest ACE/GTÜ 2013/2014 in maat 185/60 R15

  • Auteur: OPONEO.NL

Vóór elk winterseizoen worden bandentests van automobielorganisaties en automagazines gepubliceerd. Hier kunt u de beste modellen winterbanden voor maat 185/60 R15 bekijken. Veel leesplezier!

Banden kiezen is nooit gemakkelijk. Voor iemand die geen specialist is, zien de meeste banden er hetzelfde uit. Maar het verschil zit 'em in de details. Producenten proberen elkaar de loef af te steken met innovatieve modellen, die ervoor zorgen dat de ene band betere prestaties levert dan een andere, of beter presteert in iets andere omstandigheden. Voor ons, chauffeurs, heeft dat natuurlijk alleen maar voordelen. Bij de aankoop van banden kunnen we onze keuze aanpassen aan onze rijstijl, onze wagen, onze verwachtingen en onze portefeuille. Als we het aanbod van verschillende producenten willen vergelijken, zijn bandentests van automobielorganisaties en automagazines erg handig. ACE en GTÜ zijn bijvoorbeeld zo'n organisaties.

Uitslagen van de test

Model Meer informatie
1. Continental ContiWinterContact TS850 Bekijk de meningen en koop de band Continental ContiWinterContact TS850
2. Dunlop SP Winter Response 2 Bekijk de meningen en koop de band Dunlop SP Winter Response 2
3. Michelin Alpin A4 Bekijk de meningen en koop de band Michelin Alpin A4
4. Firestone Winterhawk 2 EVO Bekijk de meningen en koop de band Firestone Winterhawk 2 EVO
5. Nokian WR D3 Bekijk de meningen en koop de band Nokian WR D3
6. Goodyear UltraGrip 8 Bekijk de meningen en koop de band UltraGrip 8
7. Pirelli Snowcontrol Serie 3 Bekijk de meningen en koop de band Pirelli Snowcontrol Serie 3
8. Vredestein Snowtrac 3 Bekijk de meningen en koop de band Vredestein Snowtrac 3
9. Fulda Kristall Montero 3 Bekijk de meningen en koop de band Fulda Kristall Montero 3
continental winterband

Continental ContiWinterContact TS850 – de beste band in de test.

Welke eigenschappen zijn het belangrijkste voor winterbanden?

Het belangrijkste kenmerk is het gedrag van de band op sneeuw en papsneeuw. Elk van ons raakt wel eens vast in sneeuw, slipt wel eens in een bocht, heeft wel eens problemen met een manoeuver of een lange remweg. Goede winterbanden moeten ons een rustige en veilige rit garanderen. De band Dunlop SP Winter Response 2 was het beste model in typische winterse omstandigheden.

Een tweede factor is het gedrag op nat wegdek. Dooi en regen komen van de late herfst tot de vroege lente heel vaak voor. Winterbanden moeten doeltreffend water afvoeren en stabiliteit op nat wegdek garanderen. Op dit punt in de test van ACE/GTÜ scoorde Continental ContiWinterContact TS850 het hoogst.

Ook de grip op droog wegdek is niet zonder belang. Een goed gebouwde band zorgt ervoor dat de chauffeur bij iets hogere temperaturen en droog wegdek niet het karakteristieke gevoel heeft dat hij over de weg "zwemt". Volgens ACE/GTÜ was de band Firestone Winterhawk 2 EVO de beste op droog wegdek.

Vele chauffeurs vinden ook het brandstofverbruik van belang. Hoe hoger de rolweerstand van de band (als gevolg van zijn massa, breedte enz.), hoe meer energie er nodig is om de auto te laten versnellen. Hierdoor stijgt het brandstofverbruik. Hoe hoger het brandstofverbruik, hoe hoger ook de uitstoot van verbrandingsgassen in de atmosfeer. In deze test was de band Continental ContiWinterContact TS850 de beste op het gebied van zuinigheid en milieuvriendelijkheid.

Sommige organisaties en magazines testen ook het comfort (geluidsniveau en demping van oneffenheden), dat winterbanden bieden. Voor dit soort banden is dit echter niet van zo'n groot belang. In de winter blijft veiligheid het belangrijkste. Comfort is van groter belang bij zomerbanden. De organisaties ACE/GTÜ hebben het comfort van de beoordeelde banden niet getest.

Hier kunt u nakijken welke banden door ACE/GTÜ zijn getest en welke banden van maat 185/60 R15 de beste waren. We kunnen nog vermelden dat de maat 185/60 R15 wordt gebruikt in de volgende wagens: Citroen C3; Opel Adam; Hyundai i20; Opel Meriva; Peugeot 1007; Renault Clio; Renault Modus; Seat Ibiza; Skoda Octavia; Toyota Yaris en VW Polo.

nokian winterbanden

Nokian WR D3 - aanbevolen door onze webshop

Nokian WR D3 aanbevolen door OPONEO

Onder de geteste banden besloten we Nokian WE D3 te bevelen. Waarom? De Nokian banden worden steeds meer populair in Nederland. Veel chaufffeurs hebben  hun superieure prestaties in winters omstandigheden  meegamaakt.

De model is uigerust met een directionele profiel van de looopvlak (mee stal gebruikt vooor winterbanden). Die heeft een zeer hoge dichtheid van lamellen (kleine sneden in het oppervlak van de band). De combinatie van deze twee elementen resulteert in uitstekende grip bij het starten en het rijden in de sneeuw, een korte remweg en de effectieve afvoer van water en smeltende sneeuw.

Veel chaufffeurs waardert ook het feit dat de band heeft ecologische kenmerken. Nokian WR D3   heeft een lage rolweerstand, wat betekent een lager brandstofverbruik

De band toonde een evenwichtige prestaties op verschilllende soorten oppervlakten. Die is heel nuttig tijdens de herfst en winter in Nederland.

De producent van Nokian komt uit Finland, waar de winter erg streng kan zijn. De producten zijn dus getest onder extreme omstandigheden. U moet weten dat dit was Nokian die de eerste winterband markte.

contonental winterband auto

Van winterbanden verwachten we dat ze een goede grip bieden op sneeuw, papsneeuw en water (foto Continental).

ACE/GTÜ – wat zijn dat voor organisaties?

ACE is de afkorting van Auto Club Europa. Deze automobielclub werd opgericht in 1965. Momenteel telt hij meer dan een half miljoen leden en is hiermee de tweede grootste club (na ADAC). De club heeft zijn zetel in Stuttgart. ACE heeft onder andere een wegenhulpnetwerk, dat samenwerkt met heel wat autogarages, die aan de clubleden aantrekkelijke kortingen bieden.

GTÜ is één van de Duitse Verenigingen voor Technisch Toezicht (concurrentie van DEKRA en TÜV). De firma werd opgericht in 1981 en voert onafhankelijke technische onderzoeken van voertuigen uit. Ze verleent ook deskundigendiensten, stelt rapporten van ongevallen op, homologeert allerlei soorten apparatuur die door mensen wordt gebruikt. GTÜ is ook in Stuttgart gevestigd.

ACE en GTÜ hebben hun krachten gebundeld en voeren elk jaar samen bandentesten uit. De jarenlange ervaring en uitstekende onderzoeksmethoden van deze twee organisaties zorgen ervoor dat hun bandentesten als bijzonder geloofwaardig worden beschouwd.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)

  1. SSL beveiligde betaling
  2. Snel en gratis bezorgd
  3. Alleen kwaliteitsmerken
  4. Al meer dan
    2.000.000 klanten
  5. Montagepartners