Winterbandentest ADAC 2016/2017

  • Auteur: OPONEO.NL

De enorme keuze aan banden op de markt is duizelingwekkend. Maar de redding is nabij: de bandentests van ADAC zijn het populairst onder bestuurders en helpen je bij het vinden van de beste producten op de markt. 

Bekijk de ADAC winterbandentests van dit jaar:

ADAC tests van winterbanden met maat 185/65 R15 T
ADAC tests van winterbanden met maat 225/45 R17 H

ADAC voert ieder seizoen tests uit van banden in 2 maten (soms in 3). Als je geen test kunt vinden in jouw maat, wanhoop dan niet. Je kunt het volgende doen:

  • zoek een test in een maat die dicht bij de jouwe ligt - de resultaten van die tests en de prestaties van de geteste banden kunnen worden vertaald naar jouw auto
  • zoek een test van jouw maat uit voorgaande jaren in het gedeelte ADAC winterbandentests
  • lees de meningen van gebruikers

Zoals je ziet zijn er bijzonder veel mogelijkheden om meer te komen weten over de beste winterbanden op de markt. Laten we ons nu echter richten op het belangrijkste onderwerp van dit artikel, namelijk de ADAC tests.

De winterse omstandigheden.

De tests helpen bij het maken van een keuze
voor de banden die het beste presteren onder winterse omstandigheden.

Resultaten van andere winterbandentests van ADAC 

Bekijk de testresultaten uit voorgaande jaren:
 
ADAC tests van winterbanden voor het seizoen 2015/2016. 

De beste winterbanden 2015/2016 met maat 165/70 R14 T
De beste winterbanden 2015/2016 met maat 205/55 R16 H 

Samenvatting winterbandentests van ADAC 2014/2015
 
Indien je de resultaten van de voorgaande jaren met elkaar wilt vergelijken, lees dan het artikel: De beste winterbanden 2014/2015 volgens ADAC

Hoe test ADAC de banden? 

Het eindoordeel van een betreffende band in een ADAC test bestaat uit de punten die hij heeft verkregen in verschillende categorieën. Elke categorie heeft zijn eigen gewicht. Het hoogste gewicht hebben de grip op nat wegdek (30%), prestaties op sneeuw (20%) en gedrag op droog wegdek (15%). Slijtage van het loopvlak, brandstofverbruik en gedrag op ijs hebben elk een gewicht van 10%. Het minste gewicht (5%) wordt toegekend aan het geluidsniveau van de band tijdens het rijden.
 
In de ADAC-tests wordt het meeste belang gehecht aan veiligheid. Het rijcomfort heeft de minste invloed op de uiteindelijke beoordeling. Uit het overzicht van de ADAC blijkt dat voor deze organisatie de prestaties die van invloed zijn op de veiligheid het belangrijkste zijn, op de tweede plaats komt het rijcomfort. De gebruikte schaal van de ADAC omvat de beoordelingen "bijzonder goed", "goed", "bevredigend", "voldoende" en "onvoldoende". Het gewogen systeem dat door ADAC wordt toegepast, maakt het onderscheiden van de meest veelzijdige band mogelijk. Banden die een hoge beoordeling krijgen in minder belangrijke categorieën bevinden zich op lagere plaatsen in de tabel.

Rijden op besneeuwde wegdekken.

Het rijden onder winterse omstandigheden is niet altijd aangenaam.

Waar houdt ADAC zich mee bezig? 

De bandentests van ADAC staan al vele jaren bekend als de meest prestigieuze tests. Deze organisatie is een van de grootste autoclubs ter wereld – ongeveer 17 miljoen auto- en motorrijders zijn hierin verenigd. Alleen het Amerikaanse AAA telt nog meer leden. ADAC is opgericht in 1903 en dus al meer dan 100 jaar actief.
 
Tot de hoofdtaken van de organisatie behoren het controleren en bevorderen van het wegtransport, motorsporten en toerisme, en bescherming en voorlichting van alle weggebruikers. De ADAC is ook uitgever van verschillende autotijdschriften, kaarten en atlassen, leidt een wegenwachtnetwerk en controleert ook de veiligheid van tunnels en veerboten, biedt autoverzekeringen aan en geeft scholingen over verkeersveiligheid.
 
De meest bekende activiteit van ADAC zijn echter de tests. De geteste banden en autostoeltjes zijn bekend over de hele wereld en duizenden chauffeurs nemen hun aankoopbesluiten op basis van de resultaten van deze tests 

Meer winterbandentests 

Neem naast de ADAC tests ook kennis van de resultaten van andere tests. Wij hebben voor jou een overzicht van de grootste Europese testen gemaakt dat je kunt vinden in het artikel Ranking van winterbanden 2015/2016.
 
Door de resultaten van de verschillende tests met elkaar te vergelijken, krijgt je een beter beeld van de parameters van de verschillende banden. Hierdoor wordt het nemen van een koopbesluit eenvoudiger.
 
Dankzij de tests is de keuze voor een band makkelijk!

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
Ik accepteer Privacybeleid nowe okno
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)