Winterbandentest ADAC 2017 195/65 R15

 • Auteur: OPONEO.NL

De winter nadert snel en u weet nog steeds niet welke winterbanden te kiezen? Zie resultaten van de prestigieuze ADAC test voor banden in de maat 195/65 R15 en kies het model dat voor u optimaal is. Lees ons artikel en stop met zorgen voor de komende winter! 

Als de winter eraan komt, is het tijd om op zoek naar banden te gaan.

Als de winter eraan komt, is het tijd om op zoek naar banden te gaan.  

Er zijn veel verschillende winterbanden. Verschillende fabrikanten proberen elk seizoen aan de behoeften van bestuurders te voldoen door het creëren van steeds meer geavanceerde modellen. De bandenmaat 195/65 R15 is een van de meest gekozen banden door bestuurders op onze website. Door zijn populariteit wordt deze maat inbegrepen in de samenvatting van beste winterbanden van dit jaar die door de alom gerespecteerde organisatie ADAC gemaakt wordt. 

Check banden in de maat 195/65 R15!

Wat zijn de ADAC-tests? 

ADAC is één van de grootste automobielclubs in de wereld. Deze organisatie houdt zich bezig met de controle van de elementen van het wegverkeer, o.a.: bandbreedte van tunnels, veiligheid van autoonderdelen, autostoeltjes voor kinderen, navigatie systemen. De organisatie heeft al bijna 17 miljoen officiële leden. 

ADAC brengt 17 miljoen leden bij elkaar.

ADAC brengt 17 miljoen leden bij elkaar.

ADAC tests controleren de kwaliteit en de veiligheidsfactoren van de bepaalde modellen die op de markt door internationale concerns gebracht worden. Er worden gecontroleerd op: brandstofverbruik, slijtvastheid, gedrag op droog en nat wegdek, op ijs en sneeuw en rijcomfort. 

In elke categorie, kan de band een cijfer van 1-5 krijgen (zeer aanbevolen, aanbevolen, voldoende, net voldoende, niet aanbevolen). De cijfers die binnen de afzonderlijke categorieën verkregen worden, worden samengevoegd en gepresenteerd in de vorm van een consistente evaluatie. 

Bandenmaat 195/65 R15. Is deze band iets voor mij? 

De keuze van de bandenmaat is uiterst belangrijk. Informatie over de juiste maat voor ons kunnen we vinden in de handleiding van de auto of op de tankklep. Als u al een set zomerbanden heeft, kunt u de maat op de zijkant van de band vinden. 

Winterbanden worden getest onder unieke uitdagingen

Winterbanden worden getest onder unieke uitdagingen

De bandenmaat 195/65 R15 is zeer populair vooral in het segment van personenauto's met een hoger motorvermogen. Banden van deze maat worden vaak gemonteerd op auto’s zoals: 

Banden met hoge profielen zijn ideaal voor de wegen vol met kuilen en hobbels. 

Als u er niet zeker van bent welke banden u nodig heeft, gebruik dan onze calculator

De geweldige 16 

In de winterbandentest van dit jaar worden 16 modellen in de maat 195/65 R15 van verschillende producenten door ADAC getest. De geteste producten zijn leiders van de premium markt, evenals er ook jonge, ambitieuze merken te vinden zijn. Het is goed te weten dat niet alle nieuwe modellen worden opgenomen in de resultaten. Producten van o.a. Pirelli en Bridgestone konden niet deelnemen omdat die nog niet op de markt beschikbaar waren tijdens de tests. 

ADAC tests worden door veel bestuurders beschouwd als de meest betrouwbare.

Die ADAC-Tests werden von vielen Fahrern für die glaubwürdigsten gehalten.

Banden in maat 195/65 R15, die hun weg vonden naar de ADAC samenvatting van dit jaar:

Het podium buiten competitie 

ADAC tests worden beschouwd als niet alleen de meest prestigieuze, maar ook als zeer veeleisend. Ze verifiëren de aanpassing van banden aan weersomstandigheden door de analyse van elk detail van hun werking. In de winterbandentest 2017 in de maat 195/65 R15 zijn slechts drie modellen beoordeeld als: "Goed" - wat de zeer hoge kwaliteit van het geteste product bevestigd en deze waren: 

 • Continental WinterContact TS860 – een nieuw model van de Duitse leider van de premium klasse kon niet onopgemerkt op de markt komen. Continental is een van de populairste en meest herkenbare bandenproducenten in de wereld. Hun banden onderscheiden zich door hun uitstekende kwaliteit en innovatieve oplossingen. Het is niet anders in het geval van de TS860. De band werd als "goed" in 5 van de 6 geanalyseerde categorieën beoordeeld, het lagere cijfer "bevredigend" werd bereikt op het gebied van het rijcomfort. 

  Gemiddelde beoordeling: 2,1

Continental WinterContact TS860

Continental WinterContact TS860

Koop Continental ContiWinterContact TS860 !

 • Esa+ Tecar Super Grip 9 het nieuwste model van de groep Tecar International werd op de tweede plaats geplaatst. Voor veel bestuurders kan het verrassend zijn dat deze band betere resultaten kreeg dan producten van beroemde bedrijven, zoals Michelin, Goodyear en Dunlop. De band heeft iets slechtere resultaten op het gebied van gedrag op verschillende oppervlakken dan de testwinnaar gekregen.

  Gemiddelde beoordeling: 2,3

 • Kleber Krisalp HP3 – het Franse bedrijf begeleid al meer dan 100 jaar bestuurders in hun reizen. De veiligheid en en aanpassing aan de weersomstandigheden is door veel reizigers gewaardeerd. Krisalp HP3 is een voortzetter van de grote traditie die in het land van Napoleon begon. De band heeft resultaten gekregen die vergelijkbaar met andere geprijsde modellen zijn, met alleen iets slechtere resultaten in categorieën verbonden met het rijgedrag op ijzig en nat wegdek. 

  Gemiddelde beoordeling: 2,4

Zie de band Kleber Krisalp HP3:

Kleber Krisalp HP3

Kleber Krisalp HP3

Koop Kleber Krisalp HP3 !

Felle strijd om posities buiten het podium 

De resultaten van ADAC tests van dit jaar toonden dat de strijd op de bandenmarkt zeer heftig is. 11 banden kregen van de Duitste automobielclub de beoordeling "bevredigend" - die over de goede prestaties en de betrouwbaarheid van een product getuigt. De verschillen tussen bepaalde plaatsen waren erg klein. Het cijfersbereik ligt tussen 2,6 en 3,3. Net achter het podium vinden we het model Winter Response 2 van een zeer populaire producent - Dunlop. 

Koop Dunlop SP Winter Response 2 !

De ranglijst bevat ook andere producenten van premium banden. De cijfer "bevredigend" is ontvangen, door onder andere: Vredestein Snowtrac 5, Nokian WR D4, Michelin Alpin 5 of Goodyear UltraGrip 9. De laatste plaats van “bevredigende” banden werd ingenomen door een product van het Sloveense bedrijf Sava - Eskimo S3+.

Bent u op zoek naar een specifieke prestatie? Zie welke banden het best presteerden in bepaalde categorieën: 

Droog wegdek

Yokohama W.drive V905 (1,7)

Nat wegdek

Continental WinterContact TS860 (1,8) 

Goodyear UltraGrip 9 (1,9)

Sneeuw

Nokian WR D4 (1,7)

Continental WinterContact TS860 (1,9)

Sava Eskimo S3+ (1,9)

IJs

Esa+Tecar Super Grip 9 (2,1)

Comfort en Geluid

Semperit Master-Grip 2 (3,0)

Goodyear UltraGrip 9 (3,1)

Dunlop Winter Response 2 (3,2) 

Brandstofefficiëntie

Esa+Tecar Super Grip 9 (1,7)

Dunlop Winter Response 2 (1,8)

Firestone Winterhawk 3 (1,8)

Duurzaamheid

Michelin Alpin 5 (1,5)

De keuze van de juiste winterbanden is niet makkelijk. Selecteer ze met ons! 

Gedurende de komende winter kijken we steeds vaker op onze auto en we denken na of het al tijd is om banden te vervangen naar een model dat minder kwetsbaar voor sneeuw en vorst is. De keuze van de juiste banden kan een uitdaging zijn. We hebben voor u een paar stappen waarmee de keuze van een bepaald model eenvoudiger wordt:

 • Check de bandenmaat - de eerste stap die we moeten nemen is om te controleren wat de benodigde bandenmaat is. Als u al op zomerbanden rijdt, kunt u uw maat op de zijkant van de band in de vorm van een sequentie vinden, bv.:195/65 R15. Informatie over de door fabrikant aanbevolen maat kunt u ook in de nabijheid van de autodeuren, op de tankklep of in de handleiding van uw auto vinden.

 • Bedenk hoeveel stuks u nodig hebt - u moet denken over het aantal nodige banden. Als we een efficiënte set van de winterbanden in de garage hebben, waarbij alleen een of twee stuks een intens versleten loopvlak hebben, is het mogelijk om een aankoop van een volle set te voorkomen. Het is goed te weten, dat op een as twee dezelfde banden moeten worden gemonteerd en de beste prestaties krijgt u door de montage van vier dezelfde banden op elk wiel.

 • Verifieer uw behoeften - rijdt u meestal binnen de stad op de wegen zonder veel sneeuw? Of misschien rijdt u meer op terrein? Heeft u de voorkeur aan dynamisch of zuinig rijden? Voor de aankoop is het goed om over deze verwachtingen na te denken. Verschillende aanbiedingen laat u uit verschillende modellen kiezen die voor verschillende rijstijlen aangepast zijn. 

 • Bepaal uw budget - een van de belangrijkste stappen bij de aankoop van banden. U moet denken welke klasse band u zoekt. Op de markt zijn er drie hoofdklassen:

  - premium - topprestaties, geavanceerde technologieën, maar ook een hogere prijs,
  - medium - een gunstige prijs-kwaliteitverhouding,
  - economische - die günstigsten Preise, gute Leistungen unter Einsatz von herkömmlichen Technologien.

  De klasse moet op basis van onze eisen worden gekozen, maar ook op basis van behoeften: geprefereerde rijstijl, aantal gereden kilometers per jaar, parameters van onze auto, enz.

 • Kies de bandenelementen voor uw behoeften - vergeet niet bij de keuze van het model, dat verschillende loopvlakken ook andere eigenschappen hebben en sommige presteren beter dan andere in bepaalde situaties. Er bestaan drie belangrijkste loopvlakprofielen voor personenauto’s:

  - asymmetrisch - bestaat uit twee afzonderlijke delen voor verschillende omstandigheden,
  - symmetrisch - stabiele prestaties op verschillende wegdekken, 
  - directioneel - het loopvlak in de vorm van letter “V”, goede afvoer van water en modder. 

  Asymmetrische loopvlakprofielen worden beschouwd als meer comfortabel en zuinig, terwijl directionele beter zijn bij regenbuien.

Indien u na het doorlopen van alle stappen nog niet zeker bent welke banden te kiezen Neem dan contact op met onze specialisten, die u zullen helpen om het beste model voor uw behoeften te kiezen!

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)

 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners