Zomerbanden – nieuws voor het seizoen 2013

 • Auteur: OPONEO.NL

Zomerbanden voor het seizoen 2013 – de volgende grote stap van de producenten om het milieu te beschermen en grote prestaties te waarborgen (foto Nokian).

Voor welke banden hebt u interesse?

Banden voor personenauto’s
Banden voor bestelauto’s

Hier is de lijst van alle nieuwigheden:

Banden voor personenauto’s:

Nokian Line 
Nokian eLine 
Nokian zLine 
Yokohama Advan Sport V105 
Dunlop Sport BluResponse 
Michelin Energy Saver plus 
Continental ContiCrossContact LX 2  
Goodyear EfficientGrip Performance

Banden voor bestelauto’s:

Dębica Quartet 2
Barum Vanis 2
Dunlop Econodrive
Michelin Agilis plus
Continental ContiVanContact 100
Continental ContiVanContact 200

 

 

Banden voor personenauto’s

Nokian Line – perfecte besturing in de zomer

Ideaal voor auto’s met grote kracht: de parameters van de zomerbanden zijn aan auto’s aangepast die een grote snelheid bereiken. Deze parameters worden door een stijf mengsel van materialen behaald dat onder de bovenste laag van de band geplaatst werd.

Uitstekende prestaties op een nat wegdek: de in de band geplaatste Cross-Block lamellen en golvende groeven maken de band goed bestuurbaar en zorgt voor een goede grip op glad en nat wegdek. Bovendien werden er in de dwarse hoofdrillen aparte retentiegroeven (zo genoemde Swoop Grooves)  geplaatst. Deze elliptische groeven vatten meer water dan de standaardgroeven. Ze garanderen ook een zeer goede grip op een nat wegdek, zelfs als de band versleten is.

Stabiliteit: de bovengenoemde Cross-Block lamellen garanderen niet enkel goede prestaties op nat wegdek maar ook, samen met een wat hardere rib in de bovenlaag van de band, waarborgen zij grote stabiliteit tijdens het hele exploitatietijdperk. Voor de stabiliteit van de band zorgen ook grote samengevoegde blokken op de buitenbark van de band.

Lagere rolweerstand, kleiner brandstofverbruik en minder geluid: elastische lamellen in de bandrib (de bovenste laag van de band) dragen ertoe dat de band goed ingrijpt op de ondergrond wat de rolweerstand, brandstofverbruik en lawaai vermindert.

Nauwkeurige besturen: prestaties mogelijk dankzij een dubbele bloksteun van het loopvlak, alsook 20-graad schuintes op de groeven die een excellent ritcomfort garanderen bij het nemen van bochten, tijdens wisseling van rijvak of bij het inhalen.

Duurzaamheid en ecologie: de band wordt van het mengsel Nokian Silica geproduceerd die zich goed bewijst in de zomertemperaturen alsook minder warmte afgeeft dan andere mengsels waardoor de band is meer ecologisch en meer bestendig tegen wrijven/schuren. Dit materiaal, alsook de asymmetrische structuur van het loopvlak garanderen kleine rolweerstand waardoor er minder brandstof verbruikt wordt en minder CO2 afgestoten wordt.

Elke Nokian Line band wordt met een door Nokian gepatenteerde indicator (DSI) uitgerust ter aanduiding van verslijting van het loopvlak. De indicator toont slijtagegraad van de loopvlak en daarmee verbonden eventuele waarschuwing tegen aquaplaning (waterdruppel symbool).

De band heeft een goed cijfer ontvangen in de ADAC zomerbandentest in de maat 185/60 R15 H.

Bekijk de Nokian Line band in de offerte van Oponeo.nl

Nokian Line is een van de drie nieuwigheden van het merk Nokian.

Nokian eLine – ecologie en uitstekende besturing voor kleinere voertuigen.

Band bestemd voor kleinere voertuigen, ook voor hybride voertuigen.

Ecologie en uitstekende prestaties zonder vervorming: dit product is het antwoord van Nokian op de noden van bestuurders die steeds meer aandacht besteden aan klein brandstofverbruik en kleiner CO2 afstoot. Deze eigenschappen worden op de labels van Nokian eLine bevestigd die de A klas ontvangen heeft in de categorie brandstofeffectiviteit. De hoogste A klas werd aan de band toegekend ook in de categorie prestaties op nat wegdek.

Hoe heeft Nokian deze ecologische eigenschappen bereikt? In plaats van de traditionele groeven in de bovenste bandenlaag werden lamellen geplaatst. Er werd ook de traditionele vorm van de geprofileerde blokken veranderd die nu korter en breder zijn. Dit brengt met zich mee dat het gewicht van de band zich op een grotere oppervlakte verspreidt wat het vervormingrisico vermindert en de rolweerstand reduceert. Bovendien is het materiaal waarvan de band verwaardigd wordt, tot veeleisende omstandigheden aangepast die op de weg in de zomer kunnen plaatsvinden. Het materiaal waarvan de band geproduceerd wordt, bereikt snel de gepaste/juiste temperatuur waardoor de band sinds het begin van de rit lagere rolweerstand heeft.

Goede besturing en stabiliteit: de band wordt gekenmerkt door een kleiner traagheidsmoment waardoor hij altijd snel op de bewegingen van het stuur reageert, zelfs in onverwachte situaties. De ritstabiliteit wordt door innovatief patroon van het loopvlak en moderne binnenstructuur van de band ondersteund. Deze prestaties zijn niet enkel op droog wegdek te bemerken maar ook op glad en nat wegdek.

Bekijk de Nokian eLine band in de offerte van Oponeo.nl

Nokian eLine zal uitstekend als uitrusting van kleine auto’s presteren, ook van hybride auto’s.

Nokian zLine – band voor speciale taken.

De band Nokian zLine is een professioneel product dat perfect geschikt is zelfs voor veeleisende bestuurders. De band is speciaal gemaakt voor moeilijke wegomstandigheden en grote snelheid.

Uitstekende grip op een nat wegdek: de band heeft een asymmetrisch loopvlakpatroon dat op de binnen- en buitenzijde zeer goed past aan de blokken van de band. Deze blokken hebben versterkte, brede ribben die de bewegingen van profielblokken verminderen bij contact met de oppervlakte (stabiele rit). Ribben op de blokken hebben groeven die het water eerst stoppen en dan naar buiten afvoeren.

Hoe kan een band bestemd voor snelle rit geluidsarm zijn? Op de wanden van de dwars liggende bandengroeven bevinden zich ronde gaatjes (zo genoemd ‘geluidsarme groeven patroon’) die het geluid van de rollende band absorberen waardoor het binnen de auto stiller wordt.

Zeer goede besturing: Nokian heeft een innovatief mengsel voor de productie van de loopvlak gebruikt, nanotechnologische structuur en speciaal patroon wat daartoe leidde dat de band perfect reageert op alle bewegingen van het stuur zowel bij normale alsook bij snelle rit.

Modern rubbermengsel: bij de productie van de band wordt het Nokian UHP Silica mengsel gebruikt die de opwarming van de band minimaliseert, waardoor hij zeer goed op het nat wegdek presteert en een goede controle van de bestuurder op de weg garandeert. Dit mengsel is bestendig tegen belasting die bij de grote snelheden ontstaat.

Langdurige exploitatie: de Nokian zLine band werd door de constructeurs goed voorbereidt voor een langdurige en zeer actieve exploitatie. De zeer hoge bestendigheid is bereikt door een stabiele stalen versterking verwaardigd van zeer bestendig staaldraad met dubbele constructie. Bovendien is de band uitgerust met een rand die de velg beschermt wat zeer goed van pas komt op moeilijke wegen.

Bijkomende voordelen van de band:

De originele indicator ter aanduiding van verslijting van het loopvlak (DSI): zijn constructie laat het toe de dipte van het loopvlak snel en eenvoudig te checken alsook op tijd het gevaar van aquaplaning te zien.

Informatieplaatsen: tonen de principes van goed plaatsen van banden bij het wisselen, het juiste drukteniveau alsook de sterkte van vastschroeven bij alu-velgen.

Bekijk de Nokian zLine band in de offerte van Oponeo.nl

Nokian zLine past zich ideaal aan iedere wegoppervlakte in de zomer – de foto toont hoe het water nauwkeurig afgevoerd wordt (foto Nokian).

Yokohama Advan Sport V105 – gemaakt voor professionele auto’s.

Grote stabiliteit: dankzij een volledig nieuwe structuur en patroon van het loopvlak alsook kunststoffenmengsel. Bij de productie van deze band werd de technologie ‘Matrix Body Play Structure’ toegepast die tot nu toe een groot succes gehad heeft op de racebanen. De stabiliteit van deze band werd door vermindering van zijn gewicht bij behouden van dezelfde stijfheid bereikt.

Hoge prestaties: mogelijk dankzij een specifieke asymmetrische opbouw van het loopvlak wat de productiviteit van de band verhoogt op alle typen wegdek.

Comfort: de band is uitgerust met het ‘Mound Profile’ systeem dat de luchtdruk in de band tijdens de rit controleert waardoor een groot comfort van de rit op alle typen wegdek gegarandeerd wordt. Het comfort wordt ondersteund ook door het asymmetrische patroon van het loopvlak waardoor de band geen sterke geluiden maakt.

Deze banden worden voor racewagens geproduceerd waar Advan Sport V103 al lang als standaarduitrusting gemonteerd wordt, dat wil zeggen voor de merken: Mercedes, Audi, Porsche en Bentley. Zijn opvolger wordt al als eerste uitrusting in volgende automodellen gemonteerd:

 •     Mercedes-Benz SL (R231),
 •     Mercedes-Benz SLK (R172),
 •     Mercedes-Benz CLS (C218),
 •     Mercedes-Benz C Class (W204).

Symbool ‘MO’ op de zijde van elk exemplaar van de band verwijst daarop dat hij aan de hoogste eisen van Daimler voldoet. De band wordt geproduceerd voor wagens met sterke motoren, sportauto’s, professionele auto’s, limousines en SUV.

Bekijk de Yokohama Advan Sport V105 band in de offerte van Oponeo.nl

yokohama band

Als men over de nieuwigheden voor de zomer 2013 spreekt, mag men niet de uitrusting voor sportwagens vergeten – dit is de moderne Yokohama Advan Sport V105 band.

Dunlop Sport BluResponse – de beste prestaties en ecologie.

De beste prestaties op nat wegdek: de in de band centraal geplaatste brede groeven voeren het water vanonder de band uit. Dankzij dit soort groeven heeft de Dunlop Sport BluResponse een 3 meter korter remweg dan banden van concurrentiële merken. De tests hebben bewezen dat dit bandmodel 3% beter scoort op nat wegdek dan andere producten. Deze zeer goede prestaties in deze omstandigheden worden op de etiketten van de band geplaatst –de meeste maten van deze band hebben de A klas ontvangen in de categorie prestaties op nat wegdek.

Zeer lage rolweerstand: in de categorie rolweerstand wordt deze band in de klas B of C op de etikettering geplaatst. In vergelijking met zijn voorganger (Dunlop Fast Response) presteert deze band in deze categorie 130% beter.

Wortels in de motorsport: tijdens de ontwikkelingsfase en de productie worden de technologieën gebruikt die tot nu door Daimler uitsluitend voor de banden in de motorsport gereserveerd werden. Dankzij deze technologieën kan Dunlop Sport BluResponse de beste prestaties tonen ook bij hoge snelheid en bij moeilijke ritomstandigheden.

Deze band heeft de derde plaats genomen in de ADAC test van dit jaar van zomerbanden in de maat 185/60 R15 H (beoordeling: goed).

Bekijk de Dunlop Sport BluResponse band in de offerte van Oponeo.nl

Dunlop Sport BluResponse is een band met de sterkste kanten zoals goede prestatie op alle soorten wegdek in de zomer en lage rolweerstand.

Michelin Energy Saver plus – tot 60 liter brandstof minder.

Economie en ecologie: de band Michelin Energy Saver plus is de vijfde generatie van de Michelin banden met een lagere rolweerstand. Deze generatie van het model Energy Saver werd met een nieuwe binnenlaag uitgerust die het vrijgeven van warmte zeer goed controleert waardoor de rolweerstand verbeterd wordt. Dankzij deze eigenschap heeft deze band 18% betere rolweerstand in vergelijking met de vorige generatie. Bovendien, , in vergelijking met zijn voorganger, verbruikt deze band 60 liter minder brandstof tijdens de hele exploitatie.

Zeer goede prestatie in de zomer: de band heeft 10% grotere contact met de oppervlakte wat tot zijn duurzaamheid bijdraagt; de band slijt langzaam en gelijkmatig.

De band heeft de eerste plaats genomen in de ADAC test van dit jaar van zomerbanden in de maat 185/60 R15 H (beoordeling: goed).

Bekijk de Michelin Energy Saver + band in de offerte van Oponeo.nl

michelin zomerband

Dankzij de Michelin Energy Saver Plus band kan je zelfs tot 60 liter brandstof besparen.

Continental ContiCrossContact LX 2 – ideaal voor de rit op de verharde weg en op het terrein.

Continental ContiCrossContact LX 2 is bestemd voor de SUV - wagens en wagens met vierwielaandrijving.

Zeer goede prestatie op de verharde weg en op het terrein: asymmetrisch loopvlak presteert perfect zowel op de verharde weg alsook op het terrein. Het centrale deel van het loopvlak wordt met zelfblokkerende lamellen uitgerust die voor een betere grip zorgen zowel op nat, verhard wegdek alsook op het terrein. Vier brede groeven met een kegelvormig profiel aan de buitenzijde vergroten de weerstand van de band tegen aquaplaning.

Duurzaamheid: de band is 28% harder dan zijn voorganger Continental ContiCrossContact LX.

Slijtagebestendigheid: dit model heeft ook 10% betere bestendigheid tegen slijtage in vergelijking met de vorige generatie. De speciale constructie van vier brede groeven aan de buitenzijde maakt het blokkeren van kleine steentjes daartussen (waardoor de band dikwijls kapot gaat) onmogelijk. Bovendien wordt de band uitgerust met een rand op de zijde die de velg beveiligd tijdens het oprijden op een stoeprand.

Comfort en ecologie: de constructeurs hebben de band met moderne elementen uitgerust die niet enkel een laag geluidsniveau garanderen maar ook het verbruik van brandstof verminderen.

Bekijk de Continental ContiCrossContact LX 2 band in de offerte van Oponeo.nl

continetal zomerband

De Continental ContiCrossContact LX 2 band zal uitstekend presteren zowel op een gewone weg alsook op het terrein.

Banden voor bestelwagens.

Dębica Quartet 2 – een duurzame en veilige band voor bestelwagens.

Dębica Quartet 2 is een band bestemd voor bestuurders van bestelwagens die de bijzondere aandacht hechten aan een langdurige exploitatie zonder problemen.

Duurzaamheid: de band wordt geproduceerd van een nieuwe generatie mengsel dat gekenmerkt wordt door langdurige exploitatieperiode en lage rolweerstand die het verbruik van brandstof vermindert.

Zeer goede prestatie op elk soort zomerwegdek: de banden Dębica Quartet 2 is uitgerust met drie diepe overlangs kanalen die het water naar buiten snel afvoeren. Hun taak is de belasting regelmatig te verspreiden op de loopvlakoppervlakte die in aanraking komt met het wegdek. De blokken van het loopvlak hebben veel dwars geplaatste insnijdingen die de tractie vergroten op alle soorten zomerwegdek, ook op zand of modder.

Bekijk de Dębica Quartet 2 band in de offerte van Oponeo.nl

dembica zomerband

Dankzij Dębica Quartet 2 wordt een langdurige en probleemloze exploitatie gegarandeerd.

Barum Vanis 2 – universele uitrusting voor lastwagens.

Dit product heeft volgende kenmerken:

Uitstekend op nat wegdek: drie brede groeven op de zijde voeren snel en effectief het water af waardoor het gevaar van aquaplaning verminderd wordt.

Juiste prestaties op droog wegdek: band met stijf loopvlak met stabiele blokken. Daardoor presteert de band goed wat de remweg op droog wegdek betreft.

Economie en duurzaamheid: band met een plat loopvlakcontour. Daardoor blijft een grote oppervlakte van de band in goed contact met het wegdek. Het maakt de band veilig, het loopvlak slijt langzamer en kan meer kilometers rijden. De band is duurzaam ook dankzij de zijwand met een bijkomende rubberlaag die de band tegen slijtage beschermt. De band is 5% duurzamer dan zijn voorganger – Barum Vanis.

Groot comfort: de projectontwikkelaars van de Barum band hebben er goed voor gezorgd dat het comfort op een hoogst niveau blijft. Daarom worden er gesloten barkgroeven op geplaatst die de door de band gemaakte geluiden elimineren.

Bekijk de Barum Vanis 2 band in de offerte van Oponeo.nl

barum zomerband

Barum Vanis 2 is een bijkomend voorstel voor de lastwagens, gekenmerkt door een origineel patroon van het loopvlak en uitstekende prestaties.

Dunlop Econodrive – economie voor lichte lastwagens.

Waar hechten de eigenaars en bestuurders van lichte lastwagen belang aan? Daaraan dat de banden goed presteren, veilig en duurzaam zijn en daarbij dat ze zo weinig mogelijk brandstof verbruiken. Al die kenmerken heeft de nieuwe band van het merk, namelijk Dunlop Econodrive. Deze band scoort het best in de categorie kilometerstand en duurzaamheid. Beide eigenschappen zijn te danken aan de constructie en gebruikt materiaal.

Hier zijn de eigenschappen van deze band:

Uitstekende prestaties: goede besturing op nat wegdek die men bereikt heeft door in de structuur ribben te plaatsen die het water uitstekend afvoeren.

Klein brandstofverbruik: het door Dunlop voor de productie gebruikte mengsel bevat siliciumdioxide die de rolweerstand vermindert en daardoor het besparen van brandstof mogelijk maakt.

Stijfheid en bescherming tegen beschadiging: het in de productie gebruikte mengsel bevat ook koolstofverbindingen (carbon compunds) die het loopvlak stijver maakt en die samen met versterkte zijwanden de band tegen beschadiging beschermt, zeker wat de lastwagens betreft.

Gelijkmatige slijtage: duurzaamheid en gelijkmatige slijtage van deze band worden door regelmatige verspreiding van nadruk op de wegoppervlakte gegarandeerd.

Bekijk de Dunlop Econodrive band in de offerte van Oponeo.nl

dunlop band voor zomer

Dunlop Econodrive is een van de voorstellen voor de eigenaars van lastwagens voor dit jaar.

Michelin Agilis plus – vooral veiligheid!

Zeer goede resultaten op etikettering: de test die door Michelin kort voor de eerste officiële presentatie van de band doorgevoerd werden hebben getoond dat dit product een van de meest universele uitrustingen is voor lastwagens. Nieuwe Michelin Agilis plus hebben in de meeste matten de B klas in de categorie grip op een nat wegdek, C klas voor de brandstofeffectiviteit en twee geluidsgolven in de categorie geluid. In dezelfde test werd bevestigd dat de band zeer duurzaam is en veel kilometers kan rijden.

Uitstekende prestaties op een nat wegdek: de band heeft een 2 meter kortere remweg op een nat wegdek (in vergelijking met het product van de vorige generatie).

Opona Michelin Agilis + verschijnt straks in de offerte van Oponeo.nl

band van michelin agilis

Opona Michelin Agilis Plus is een band die zeer hoge resultaten in de etiketten heeft.

Continental ContiVanContact 100 – grote duurzaamheid en kilometerstand.

Duurzaamheid: Continental ContiVanContact 100 is 10% duurzamer dan zijn voorganger – Continental Vanco 2. Dankzij de speciale ribstructuur worden er geen steentjes in geblokkeerd wat zijn duurzaamheid verminderen zou. De projectontwikkelaars hebben een speciale bandzijde ontwikkeld die de band bij de oprit van trottoirs beschermt.

Ecologie: de band wordt door kleinere rolweerstand gekenmerkt in vergelijking met het vorige model – Vanco 2.

Garantie voor hoge kilometerstand: een plat loopvlakpatroon en rubbermengsel met silica waarvan de band verwaardigd wordt, zorgen daarvoor dat de band veel kilometers zonder storing kan rijden.

De Continental ContiVanContact 100 band in de offerte van Oponeo.nl

zomerband van continental

Continental ContiVanContact 100 zal de bestuurders niet teleurstellen die een grote aandacht hechten aan duurzaamheid en ecologie.

Continental ContiVanContact 200 – kwaliteit bevestigd door automerken

Uitstekende prestaties op een nat wegdek: moderne lamellen in het midden van het loopvlak en watergroeven garanderen een 15% kortere remweg op een nat wegdek.

Uitstekende besturing: dankzij macro-blokken in het midden van het loopvlak wordt de band 5% beter bestuurbaar (ook bij grote last) in vergelijking met de concurrentiële banden.

Lage rolweerstand: dankzij rubbermengsel met polymeer en siliciumdioxide heeft de ContiVanContact 200 15% lagere rolweerstand.

Gegarandeerde kwaliteit: de band wordt gemonteerd als eerste uitrusting in de wagens van volgende merken: VW, Mercedes, Iveco en Renault.

De Continental ContiVanContact 200 band in de offerte van Oponeo.nl

zomerband van contonental contivancontact 200

De Continental ContiVanContact 200 is een product met betere eigenschappen in alle categorieën.


Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)

 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners