Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

5 REDENEN OM HIER TE KOPEN
 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners

Michelin CrossClimate

Kies de bandenmaat:

Merk:
Michelin
Type:
All Season banden
Aantal:
61 / stuk
Bestel
4,4
Beoordeling: Voldoende 111140 228 beoordelingen

Michelin CrossClimate beschrijving

Michelin CrossClimate heeft drie pieken met een sneeuwvlokje - 3PMSF. Het kan ook daar worden gebruikt waar verplicht is met winderbanden te rijden. Als u het hele jaar met zomer- of winterband reist, is dan dit model perfect voor u.

Deze band wordt uitsluitend in Europa geproduceerd - in twee fabrieken in Spanje en twee in Duitsland.Het ontwikkelen van de band heeft3 jaar geduurd. De band is in 7 Europese landen bij de temperaturen van -30°C tot 40°C getest. Voordat het model op de bandenmarkt werd geleverd, heeft het in de testperiode 5 miljoen kilometers gereden, was aan 1000 laboratoriumtests onderworpen.michelin-cross-climat


Dit bandmodel is een meer geavanceerde ontwerp in vergelijking met andere all-season banden . Het is niet verrassend dat in het etiketteringssysteem van banden Michelin CrossClimate de hoogste „A” klasse in de categorie: prestaties op nat wegdek heeft bereikt. Zowel volgens de criteria voor zomerbanden als ook voor winterbanden. In de categorie geluid heeft de band ook de beste beoordeling gekregen.De hoogste klassen in de etikettering is het gelukt dankzij o.m. het moderne loopvlak te bereiken. Directioneel loopvlakpatroon is de beste bescherming tegen aquaplaning (slip op nat wegdek). In dit loopvlak heeft de producent de zelfblokkerende 3D lamellen geplaatst. De plaatsing ervan lijkt op constructie van zomerbanden en de vorm van lamellen lijkt op deze in de winterbanden. Dat alles zorgt ervoor dat de breedte van lamellen van de omstandigheden afhankelijk is. Dankzij grip van de band op het wegdek, zorgt dus voor tractie en juist gedrag in bochten onafhankelijk van de omstandigheden (ook op glad wegdek).


De band behalve de 3D lamellen wordt ook voorzien van de blokken met afgeschuinde randen. Hierdoor heeft het model grote contactoppervlakken met het wegdek en de kortere wegdek op verschillenhet wegdektypes. Michelin CrossClimate is geproduceerd van flexibel rubbermengsel. Het is het volgende element dat het gedrag van de band op nat, droog en met sneeuw bedekt wegdek. De bevatte silica vermindert warmteafgifte van de band.In vergelijking met de zomerbanden en All Season banden wordt Michelin CrossClimate gekenmerkt door bv:

- met 3 m kortere remweg op nat wegdek dan de zomerband (bij 6°C),

- met 5 m kortere remweg op droog wegdek dan All Season band (bij 14°C),

- met 7 m kortere remweg op droog wegdek dan winterband (bij 14°C).

Michelin is een van de grootste bandenondernemingen op de markt. De Franse firma is de eigenaar van bandenmerken zoals: BFGoodrich, Kleber en Kormoran. De producten van dit merk behoren tot premium segment. De firma is al sinds 1889 actief.

Michelin CrossClimate beoordeling

Overzicht: 4,4 Overzicht: Overal rating is een gewogen gemiddelde van de individuele prestaties, niet het rekenkundig gemiddelde. Enkele van de banden kenmerken hebben een grotere, enkele kleinere impact op de beoordeling van het totaal. 228 meningen

voldoende
 • Beheerskosten: Invloed van een band voor auto bedrijfskosten. 111130 4,3
 • Rijcomfort: Invloed van de band op rijcomfort 111140 4,4
 • Rij-eigenschappen: Invloed van een band voor bestuureigenschappen. 111130 4,3

228 personen hebben deze band beoordeeld

 • 5 119 Personen
 • 4 86 Personen
 • 3 11 Personen
 • 2 12 Personen
 • 1 0 Personen

94% van de gebruikers raadt deze band aan

94%

De gegevens over de band worden verzameld voor 1498 dagen verzameld. Gedurende deze periode hebben we 228 beoordelingen.
De totale afstand gereden door onze klanten is 1472000 km.

De hoogst gewaardeerde eigenschap is: de grip op droog wegdek.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers woonachtig in: Meestal in de stad.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers, die hun rijstijl beoordelen als matig.

Laatste beoordelingen:

Aantal beoordelingen per pagina:

 • een mening buiten NL Gebruiker: Daan
  Beoordeling: 4,6 111160

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  11 Personen 32 mensen

  Ik heb deze bandne gekocht omdat ik al noodzakelijk nieuwe banden voor de zomer nodig had, vroeger had ik Pirelli P7. Deze Michelin CrossClimate heb ik nog niet in de winterse omstandigheden getest dus hierover kani k helaas op dit moment nog geen opinii geven. Wat duurzaamheid betrfet kan ik hierover ook nog geen woord geven omdat ik deze bandne nog te kort heb. Wat het gebruik van deze banden in warmere, zomerse omstandigheden betreft zijn die geniaal! De banden zijn stil, dat je in een goede klasse van een auto het gevoel heeft – na de vergeving van gas – dat de auto zweeft boven de grond. Ikheb eerder twee andere sets banden van premium klasse gehad en geen enkele set was zo stil als deze. De banden gaan heel goed om met de oneffenheden op de straat. Ik kan zeggen dta mijn Audi A6 pas nu klasse liet zien maar ook hoe goed en stil dat mijn auto is...Al bij het monteren van de banden kwam naar boven dat die Michelin CrossClimate makkelijk te balanceren zijn. De brandstofverbruik is zichtbaar gedaald. Tijdens de ritten en bij grotere snelheid zijn die ook merkbaar stiller. Als ze tijdens winterse omstandigheiden even goed zouden zijn als nu, dan zal ik nooit een andere model van de banden kopen. IK had wat schrik over hun uiterlijk, maar die zijn echt super, het loopvlak ziet uitzonderlijk sportief eruit, en de zijkanten van de banden zijn niet te vergelijken met de andere bandne. Ik twijfel niet aan dat ze in de winter ook even goed zouden zijn. De laatste jaren laten zien dat het omwisselen vand e banden geen zin heeft. En deze bandne gaan meer dna genoeg zijn. Het is de moeite waard om bij te betalen en goeie banden te hebben, ik raad deze band iedereen aan en ben zeer tevreden.
 • een mening buiten NL Gebruiker: Sam P.
  Beoordeling: 4,6 111160

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  8 Personen 13 Personen

  Voordat ik deze banden gekocht heb dacht ik bijna een maand erover. Ik controleerde andere banden, ik was alles aan het vergelijken enzo. Ik sprak met mijn coillega’s over deze band. Meningen waren verschillend. Een deel zei tegen me dat wat er te goed klient en zo gedegd alles heeft is waarschijnlijk niks waard. Dat er geen band bestaat die tegen alles kan. En zeker bestaat geen band die zowel goed voor winder als zomer is. Toch beslot ik om deze Michelin CrossClimate banden te kopen. Nadat deze omgewisseld zijn heb ik ineens een rit meegerijden, 1800km. Ik ben tot vandaag over de grote indruk . De band is stil, pakt mooi de oneffenheden aan. Ik was benieuwd over haar mogelijkgheden op natte wegen. In Duitsland op het niet beperkte met de snelheid stuk ging ik wel wat door. 196 km/h, in het regen, zocht ik naar de plaatsen waarop meer water ligt. De andere mensen kunnen misschien denken dat ik gek ben ofzo en dat ik dom ben ;) maar het rijden op deze Michelin CrossClimate is voor me uitzonderlijk!!! Je kan zachtjes met de stuur draaien en alles is ok. De producent heeft echt ene goede job gedaan, de concurentie is zeker aan het huilen.. Ik raad deze banden aan. Zeker voor diegenen die 100% veiligheid willen voelen. En ik ben nog steeds benieuwd over de winter, ik zal zeker mijn opinie vertellen. Voor me zijn dat de beste banden die ooit gehad heb.
 • een mening buiten NL Gebruiker: Samueeeel
  Beoordeling: 1,9 190000

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  7 Personen 20 Personen

  Met de Michelin CrossClimate banden reed ik al ongeveer 1000 kilometers langs de route en iets meer dan honderd in de stad. Ten slotte ben ik tevreden. In vergelijking met de banden die ik eerder had (Dunlop Winter Sport 3D en Michelin Energy Saver) en volgens de praktische aspecten ook vanaf winterbanden zijn Michelin CrossClimate stilletjes ook van de zomerbanden (maar je moet wle onthouden dat de banden die ik vroeger had al 6 jaar waren). Ze besturen zich gemakkelijk, ik heb geen bezwaren. Zijn zeker niet slechter dan de banden die ik eerder had, er was geen enkele probleem met omwisselen. Het kan zijn dat Dunlop banden even goed waren op de sneeuw, maar in het winter rijd ik zelden in dergelijke omstandigheden (praktisch enkele dagen of helemaal niet). Deze Michelin CrossClimate banden zouden zeker beter zijn in de overgangsperiode. Kilometerstand is redelijk gelijk over hele jaar verdeeld. Ik ben tevreden met mijn keuze en deze banden. Zijn veel beter dan mijn vorige. En dan nog moet ik geen zorgen maken over het omwisselen van de banden. Periodieke uitbalanceren kan je altijd doen, ook na de hete momenten bij de garages ;)
 • een mening buiten NL Gebruiker: BenJamin
  Beoordeling: 4,8 111180

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  5 Personen 2 mensen

  Grotere jaarlijkse kilometrages verplicht je gewoon om goede merkbanden te kopen. Door onze geografische ligging zijn we eigenlijk verplicht om twee setten banden te kopen: winter- en zomerbanden. Michelin CrossClimate is een nieuwigheid van de vorige herfstperiode daarom met een lichte twijfel over het wintersegebruik heb ik deze banden gekocht. Intensieve gebruik van de banden tijdens de winter liet mijn twijfels te vergeten-wat de parameters van de banden betreft. Misschien de laatste winters die we hebben geen goede plaats is voor universele banden maar Michelin CrossClimate kunnen het toch aan. Ik wilde goede banden omdat ik vaak met mijn hele familie en dus 5 personen ergens naartoe ga. Het jongste tester van de winter. Laatste test fase voor deze banden zal een hete zomer met hogere temperaturen zijn. Ik ga ervan uit dat drie volledige seizoenen (zomer en winter) zeker de aankoop van deze banden zal compenseren. P.S. De banden zijn enkel een stuk van een veilige comfortabele rit! Ik heirnner me aan de ophanging, remmen en controle van de bandenspanning. Groeten
 • een mening buiten NL Gebruiker: Mohamed
  Beoordeling: 5,0 11111

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  5 Personen 8 Personen

  Ik omschrijf enkel het gebruik in de periode van novemver-maart.. Hallo, toen ik deze banden kocht, mijn kennis een bandendealer die deze banden in zijn offerte nog niet had zei tegen me “we zien elkaar buiten de weg” ... en hij was verkeerd. Winter 2015/2016 gelijk de vorige winters verrasde de autobestuurders niet. Weinign sneeuw en lichte koudere ochtenden , zo’n winter is geen winer. De Michelin CrossClimate banden kunnen alles perfect aan, mijn rempogingen op de sneeuw verschilden niet veel van mijn winterbanden. Grip op de natte oppervlak (tijdens het regen) – UITSTEKEND ! Op droge oppervlak veel beter dan op winterbanden (em ozmerbanden ook) . Ik heb nog geen test in de hete zomer uitgevoerd . Wat het geluid betreft zij dit Michelin CrossClimate de eerste banden met een directioneel loopvlak die zachter zijn dan mijn zomerbanden met een asymmetrische loopvlak – die zijn echt superstil. En daarbij moet ik deze nog niet omwisselen zomer/winter  en vb. In Duitsland zal ik zeker geen boete krijgen omdat ik geen winterbandne heb 

Aantal beoordelingen per pagina:

Maten en prijzen van Michelin CrossClimate

Kies bandenmaat

Aantal aanbiedingen per pagina:

Sorteer:

Naam van band: Maat: Indices: Prijs: Aantal:
Michelin CrossClimate 175/65 R14 86 H XL 175/65 R14 86 H 62 Bestel
Michelin CrossClimate 165/70 R14 85 T XL 165/70 R14 85 T 61 Bestel
Michelin CrossClimate 165/70 R14 85 T XL 165/70 R14 85 T 59 Bestel
Michelin CrossClimate 175/65 R14 86 H XL 175/65 R14 86 H 56 Bestel
Michelin CrossClimate 175/70 R14 88 T XL 175/70 R14 88 T 82 Bestel

Aantal aanbiedingen per pagina:

Michelin CrossClimate test

2018 test Auto Zeitung met de maat: 225/45 R17 2. plaats beoordeling:
test Auto Zeitung met de maat: 205/55 R16 1. plaats beoordeling:
test ADAC met de maat: 195/65 R15 1. plaats beoordeling: ruim voldoende
test Gute Fahrt met de maat: 205/55 R16 2. plaats beoordeling: goed
test Auto Zeitung met de maat: 205/55 R16 beoordeling: bijzonderlijk aanbevolen