Zomer is de periode van intensiever reizen en veranderende weersomstandigheden. Het is wel waard om banden te kopen die ons in dit veeleisende seizoen niet teleurstellen. De onafhankelijke experttests die elk jaar door prestigieuze tijdschriften en automobilistverenigingen uitgevoerd worden, komen met de hulp. Wij hebben voor je de door de specialisten bekroonde modellen verzameld.

Zomer is een periode van intensiever reizen

Zomer is een periode van intensiever reizen

Testresultaten van zomerbanden in 2018

Test

1e plaats

2e plaats

3e plaats

ADAC 175/65 R14Falken Sincera SN832 EcorunSemperit Comfort-Life 2Dunlop Street Response 2
ADAC 205/55 R16Michelin Primacy 3Bridgestone Turanza T001 EvoContinental ContiPremiumContact 5
Autobild 195/65 R15Hankook Ventus Prime3 K125Continental ContiPremiumContact 5Falken Ziex ZE310 Ecorun
Autobild 265/60 R18Continental SportContact 5 SUVHankook Ventus ST RH06Goodyear EfficientGrip SUV
Autobild 245/35 R19 Continental SportContact 6Hankook Ventus S1 Evo 2 K117Michelin Pilot Sport 4 S
Autobild 245/30 R20Michelin Pilot Sport 4 SGoodyear Eagle F1 Asymetric 2Hankook Ventus S1-evo
Auto moto und sport 225/45 R17Michelin Pilot Sport 4Continental PremiumContact 6Falken Azenis FK510
AutoZeitung 225/45 R17Michelin Pilot Sport 4Continental PremiumContact 6Falken Azenis FK510
ACE/GTÜ 235/45
R18
Falken Azenis FK510Nokian zLineKumho ESTA PS71
Gute Fahrt 205/55 R16Goodyear Efficient Grip PerformancePirelli Cinturato P7 BlueBridgeston Turanza T001


ADAC 175/65 R14 T en 205/55 R16 V zomerbandentests

Veel chauffeurs wachten met spanning op de jaarlijkse ADAC-tests, vaak maken zij op basis hiervan hun uiteindelijke keuzes. Dit is ook niet ongegrond. Bij het uitvoeren van de tests baseert de Duitse automobielclub op meer dan 100 jaar ervaring en het gekwalificeerd personeel, waarbij zeer betrouwbare overzichten opgemaakt worden. Er worden banden van verschillende klassen en prijsdrempels gecontroleerd. Ondanks verschillende controverses in de afgelopen jaren, zijn deze tests zeker de aandacht waard.

Heet asfalt vormt een bedreiging voor ongeschikte banden

Heet asfalt vormt een bedreiging voor ongeschikte banden

Falken Sincera SN832 Ecorun het beste voor stadsauto’s

De resultaten van de ADAC 175/65 R14 test van dit jaar kunnen voor sommige chauffeurs nogal verrassend zijn. De eerste twee plaatsen gingen naar fabrikanten uit de middenklasse, de premiumklasse-vertegenwoordiger - Dunlop Street Response 2 plaatste zich op de laagste trede van het podium. Er is hier echter geen sprake van enige manipulaties. Zowel Semperit Comfort-Life 2, als de testwinnaar Falken Sincera SN832 Ecorun zijn modellen van topkwaliteit.

Met de winnaar van dit jaar - Falken Sincera SN832 Ecorun – zullen vooral de chauffeurs bijzonder ingenomen zijn die op zoek zijn naar stabiele prestaties bij wisselende omstandigheden. De geavanceerde optimalisatie van de wrijvingzones en het loopvlakpatroon hebben de band van de Sumitomo Holding een van de veiligste op de markt gemaakt.

Falken Sincera SN832 Ecorun

Premium-dominantie in de ADAC 205/55 R16 rangschikking

Hoewel in het geval van de maat 175/65 R14 er sprake van een kleine verrassing kan zijn, doet 205/55 R16 geen twijfel rijzen. Alle podiumplaatsen warden bezet door premiumklasse fabrikanten, wat de legitimatie van hun positieve op de markt bevestigt. Onder de aanbevolen modellen waren:

Achter hun rug plaatsten zich de vertegenwoordigers van de middenklasse: Firestone Roadhawk, Hankook Ventus Prime 3 K125 en Semperit Speed-Life 2.

Michelin

Michelin Primacy 3 is door de specialisten van ADAC vooral op twee gebieden gewaardeerd: slijtvastheid en prestaties op droge wegdekken.

In de duurzaamheidscategorie behaalde Primacy 3 de hoogste mogelijke beoordeling (1.0). Dankzij een speciaal ontwerp van de constructie en moderne ribbersamenstelling kan het tot 30% langer meegaan dan de gemiddelde resultaten van de premiumklasse.

Lees meer over de resultaten van de ADAC 175/65 R15 en 205/55 R16 tests van dit jaar

Banden – de auto moto und sport 225/45 R17 rangschikking

225/45 R17 is een maat die vaak in auto's met sportieve kenmerken gebruikt wordt

225/45 R17 is een maat die vaak in auto's met sportieve kenmerken gebruikt wordt

De overzichten van een van de populairste autobladen – AMD – trekken elk jaar veel lezers. Dit seizoen werd onder het vergrootglas van de redactie de maat 225/45 R17 gelegd, vaak gebruik in midden en hoge klasse auto’s. Het is vooral geschikt voor auto’s met een meer sportief stijl, zoals bijv. de Audi TT, Alfa Romeo Guiletta of BMW M3.

Michelin

De hoogste gemiddelde beoordeling werd gescoord door Michelin Pilot Sport 4, waarmee het duidelijk van de concurrente modellen zich had onderscheden. De omsnoeringen van aramide-nylon (het materiaal dat onder andere in kogelvrije vesten gebruikt wordt) en de bijzonder responsieve loopvlakconstructie stelden de bandontwerpers in staat om ongewoon hoge parameters op droge en natte oppervlakken te bereiken, terwijl ze tegelijkertijd voor een lage milieu-toxiciteit zorgen.

Michelin Pilot Sport 4 won in twee van de drie onderzochte categorieën en behaalde een gemiddelde score van 9,4 punten, een van de hoogste in de geschiedenis van het tijdschrift. Achter haar rug plaatsten zich met identieke scores (8,5) - Continental PremiumContact 6 en Falken Azenis FK510.

AutoZeitung 225/45 R17 zomerbanden rangschikking

Het Duitse opinieblad AutoZeitung had besloten om de test in dezelfde maten uit te voeren als auto moto und sport. De resultaten bevestigden de dominantie van de drie banden op de lijst:

Michelin Pilot Sport 4

280 punten

Continental PremiumContact 6

263 punten

Falken Azenis FK510

256 punten

Het laat duidelijk zien dat plaatsen in de AMB-ranglijst niet toevallig waren en dat wij met drie onbetwiste leiders hebben te maken. In tegenstelling tot het overzicht van auto moto und sport hebben wij hier echter niet te maken met een zo’n duidelijk voordeel van het Franse model ten aanzien van de anderen modellen.

In beide tijdschriften was de best beoordeelde parameter van Michelin Pilot Sport 4 het gedrag op natte oppervlakken.

Michelin Pilot Sport 4

Test van de ACE/GTÜ 235/45 R18 zomerbanden voor grotere auto’s

De Automobielclub ACE voert elk jaar in samenwerking met de Duitse Vereniging van Technisch Toezicht (GTÜ) een aantal tests van all-season en seizoensbanden uit. Ze vergelijkt de Europese merken, producten uit Aziatische en Amerikaanse markten. De resultaten ervan worden algemeen gerespecteerd en worden als een van de meest betrouwbare beschouwd.

Grotere auto’s hebben banden met specifieke parameters nodig

Grotere auto’s hebben banden met specifieke parameters nodig

De test van dit jaar, uitgevoerd door de Duitse organisaties, betrof de banden in de maat 235/45 R18, bedoeld voor zwaardere en luxe auto’s. De rivaliteit voor hoge plaatsen bleek buitengewoon fel te zijn. Uiteindelijk is Falken Azenis FK510 de winnaar geworden en haalde de Kumho Ecsta PS71 en Nokian zLane maar met een punt in.

De belangrijkste parameters van de Azenis FK510 waren de zeer lage geluidsniveaus en het uitstekend gedrag op droge oppervlakken. De hoge positie ervan is echter vooral te wijten aan stabiele parameters in alle onderzochte categorieën. Falken Azenis FK510 is een bijzonder stille en betrouwbare band. 

 

Falken Azenis FK510

Autobild 195/65 r15 zomerbandentest– invloeden uit de Orient

Het Verre Oosten is naast Europa en Noord-Amerika, het grootste centrum van de bandenwereld. Terwijl de budgetproducten van onbekende merken uit de Aziatische markt met enige voorzorg op het oude continent worden geadopteerd, behoren de premium- en middenklasse producten tot de meest gekochte producten.

Het is niet anders met de Koreaanse Hankook-groep, wiens banden vaak nieuwe trends hebben gezet in de auto-industrie. Het voorstel voor het zomerseizoen van dit jaar – Hankook Ventus Prime3 K125 – versloeg volgens het tijdschrift Autobild de concurrentie in de strijd voor de toekenning van de titel van de beste band in de maat 195/65 R15.

Hankook

Hankook Ventus Prime3 K125 is een uitstekende keuze voor bestuurders die naar moderne technologische oplossingen tegen een betaalbare prijs op op zoek zijn Het ongewoon loopvlakontwerp met een gesloten buitenribbe, biedt ongelooflijke stabiliteit tijdens het manoeuvreren en verkort de remweg op een nat wegdek zelfs met tot 8% (vergeleken met de vorige generatie).

Hankook Ventus Prime3 K125

Het overzicht van Autobild Allrad voor SUV’s Pickups 265/60 R18

De ranglijst van dit jaar bracht geen grotere verrassingen. Het werd gedomineerd door banden van bekende fabrikanten.

Volgens het Duitse tijdschrift deed in de tests de Continental SportContact 5 SUV, ontworpen voor dynamisch rijden, het beste.

Tot de aanbevolen producten behoorden ook de  Hankook Ventus ST RH06 banden en het universeel model met hoge parameters, Goodyear Efficientgrip SUV.

Continental

De originele Black Chilli-technologie laat de snelheid snel verliezen zonder de controle over de auto kwijt te raken (de speciale harsen die in het mengsel gebruikt zijn, verkorten de remafstand aanzienlijk voor elk type oppervlak). Het moderne CapBase-loopvlak zal elke bestuurder tevredenstellen die naar een veilige en comfortabele band voor zijn SUV op zoek is.

Continental ContiSportContact 5

Sportprestaties bij dagelijks gebruik– Autobild 245/35 R19 en 245/30 R20

Alleen de producten van de hoogste kwaliteit kunnen zich aan het snel overwinnen van de volgende kilometers volledig aanpassen. Daarom heeft Autobild besloten om twee tests in het segment van sportbanden uit te voeren. Dit alles om zijn lezers een zo groot mogelijk scala aan informatie over de beschikbare modellen te bieden.

Autobild-test van de 245/35 R19 en 245/30 R20 banden voor het dynamisch rijden

Autobild-test van de 245/35 R19 en 245/30 R20 banden voor het dynamisch rijden

In beide overzichten werden de eerste drie plaatsen ingenomen door de marktleiders. Ze werden gescheiden door Michelin, Continental, Goodyear en Hankook.

Plaats in de test

245/35 R19245/30 R20
1.Continental Sport Contact 6Michelin Pilot Sport 4S
2.Hankook Ventus S1 evo2Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
3.Michelin Pilot Sport 4SHankook Ventus S1 evo

Hoewel er geen grote verrassingen op het podium zijn, zijn er enkele bij de aanbevolen modellen.

Naast de in de tabel vermelde banden, kreeg de vierde in het 245/30 R20 overzicht – de Vredestein Ultrac Vorti R de beoordeling “uitstekend”. Een model van de premiumklasse fabrikant, vooral geassocieerd met uitstekende banden voor het winterseizoen.

Prestaties in de eerste plaats - Gute Fahrt 205/55 R16 ranglijst

Het overzicht van het populaire Duitse tijdschrift bevat banden uit verschillende klassen en prijsdrempels, maar slechts de vier onderstaande modellen slaagden erin de “zeer goede” beoordeling te krijgen.

De Amerikaanse band van Goodyear kreeg de hoogste verbale beoordeling in alle onderzochte categorieën en werd bekendgemaakt als de winnaar.

 

Goodyear Efficientgrip Performance

Daarnaast zijn door Gute Fahrt tevens drie all-season banden, met een indicatie van de zomerprestaties, getest. De best beoordeelde was Goodyear Vector 4Season Gen-2, die de beoordeling “goed” kreeg. Dezelfde beoordeling kreeg tevens Continental AllSeason Contact. Het slechtste in de ranglijst was Fulda Multicontrol, die toch een positief -"voldoende" - resultaat verdiende.

Het is de moeite waard om wijs te kiezen

Het overzicht van de in de tests aanbevolen modellen bracht dit jaar niet veel verassingen. De hoogte posities werden voornamelijk bezet door banden van premium- en middenklasse fabrikanten. Meestal werd er voor de producten van Continental (6 keer), Michelin (5) of Falken (5) gekozen. Falken Azenis FK510 was het model die het meest in de tests verscheen.

De prestests bieden de bestuurders demonstratieve informatie over de voor het desbetreffend seizoen beschikbare modellen. Het is doch wel waard om de uiteindelijke keuze moet echter op grond van een groter aantal bronnen te maken.

Betrouwbare gegevens kunnen verstrekt worden door:

  • De lijsten met de door de chauffeurs hoogst beoordeelde banden, beschikbaar op Oponeo.

  • Het is ook waard om contact met een van onze consultants op te nemen (020 790 2079), die je de perfecte oplossing voor jouw auto zullen adviseren

  • Je kunt ook onze intuïtieve bandenconfigurator gebruiken.