Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Lichtmetalen velgen

Selecteer uw auto

Selecteer op velgmaat

Kies breedte
Kies afstand

Velgen op banden matchen

Selecteer profiel
Selecteer diameter
x Run Flat banden

Run on Flat banden maken het rijden na drukverlies mogelijk. Rijden met een lekke band is toegestaan voor een afstand van ongeveer 80 km met een maximale snelheid van 80 km/h.

 • De velg is een van de basisonderdelen van een autowiel. Origineel design en een brede keuze aan patronen en kleuren zorgen ervoor dat autobezitters eerder kiezen voor aluminium dan stalen velgen. Goed gekozen aluvelgen benadrukken het karakter van iedere auto. Daarnaast heeft aluminium uitstekende eigenschappen, die worden verkregen tijdens het vormen van de aluminiumlegering.

  Waar worden aluminium velgen door gekenmerkt?

  Het hoofdzakelijke voordeel van aluminium velgen is de elasticiteit. Dankzij het makkelijk te bewerken materiaal zijn de velgen bestendiger tegen vervormingen dan stalen velgen. Wat de velgen tevens onderscheidend maakt is de effectieve afvoer van hitte van de remmen. Dit is te danken aan de legering van lichte metalen, die uitstekende geleiders zijn. Dit is van grote invloed op het behoud van de optimale remkracht onder moeilijke omstandigheden.

 • Vrijheid in ontwerp van het schoudersysteem maakt het mogelijk om een constructie te vervaardigen die meer koele lucht doorlaat, zodat overmatige wrijving wordt voorkomen en de onderdelen van het remsysteem niet oververhit raken. Het agressieve, sportieve design ziet er niet alleen goed uit maar zorgt ook voor een aanmerkelijke verbetering van het functioneren en de duurzaamheid van de remschijven en klemmen. Daarnaast behouden aluminium velgen optimale stijfheid en wordt het zwenken van wielen in de bochten aanzienlijk beperkt.

  Aluminium velgen – basiseigenschappen:

  - diameter en breedte – in inches (1 inch = 2,54 cm)

  - steek – een zeer belangrijke eigenschap, omdat iedere auto een andere steekcirkeldiameter heeft

  - offset (ET-waarde) – deze bepaalt de afstand tussen het montagevlak van de velg en de verticale symmetrische as. Deze waarde kan positief of negatief zijn. De ET is nul wanneer het montagevlak precies over de verticale symmetrie-as ligt

  - centreeropening – de diameter van deze opening wordt uitgedrukt in millimeters

  Enkele populaire soorten aluminium velgen: 5-ribs, meerribs, velgen met rand, met spaken, Mesh, gedraaide velgen en holle velgen.

 • Welke aluminium velgen moet je kiezen?

  Zorg dat je de juiste keuze maakt. Het ideale model verschaft niet alleen veiligheid maar verhoogt ook het comfort tijdens dagelijkse ritten. In ons assortiment vind je een breed scala aan aluminium velgen. Belangrijke onder de bijna 60 beschikbare merken aluminium velgen zijn BBS, Borbet en OZ. Wij verkopen velgen met een diameter van 13 tot 23 inch, dus iedere automobilist zal een maat vinden die perfect bij zijn auto past. Daarnaast is de keuze aan kleuren zeer uitgebreid, met modellen in het zwart, zilver en grafiet. Ook zijn er verchroomde velgen, offroadvelgen en velgen uit één deel verkrijgbaar.