Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Bridgestone Banden

Beoordeling van de producent
3,9
  111500
op basis van 3201 meningen
Selecteer profiel
Selecteer diameter

Bridgestone werd in 1931 opgericht door Shojiro Ishibashi en is de Engelse vertaling van Ishibashi’s naam, die letterlijk "stenen brug" betekent. Het bedrijf heeft ruim 100 fabrieken, waarvan er ruim 40 zich bezighouden met de productie van banden. De fabrieken zijn verspreid over de hele wereld.

De volgende merken maken deel uit van het bedrijf, o.a.: Firestone, Bridgestone, Seiberling en Dayton.

Tot de paradepaardjes van Bridgestone horen banden van mediumklasse en HP en UHP. In het aanbod vindt u banden voor personenauto's, bedrijfswagens, 4x4, motorbanden, racebanden, vrachtwagenbanden en banden voor landbouwvoertuigen en grondverzetmachines.

Het bedrijf werkt samen met producenten als Honda, Toyota en Yamaha. Bridgestone wordt onder andere door de autofabrikanten beschouwd als het toonaangevend bedrijf op het vlak van Run Flat Tyre technologie. Bridgestone banden leveren wereldwijd topprestaties op de veeleisende circuits in het MotoGP World Championship.

Bridgestone banden voor het zomerseizoen

Merk geschiedenis Bridgestone

Toen Shojiro begin jaren dertig de fundamenten legde onder de toekomstige wereldmacht op het gebied van banden, wist hij dat de naam van cruciale betekenis was. Omdat producten uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk destijds een uitstekende naam hadden, gebruikte Ishibashi een sluwe list. Hij vertaalde zijn achternaam letterlijk naar het Engels en verwisselde de woorden uit het resultaat "stone bridge" van plaats en... voila! Bridgestone was geboren. Schoenen, golfballen en banden Voordat Shojiro besloot om te investeren in de bandenindustrie, leidde hij samen met zijn broer een goed lopend bedrijf in de plaats Kuruje op het eiland Kyushu dat zich bezighield met de productie van Tabioftwel traditioneel Japans schoeisel. Ishibashi vergaarde een aanzienlijk fortuin met de rubberzolen die hij in 1925 op de markt bracht. Een aantal jaren later bewees hij opnieuw over een uitstekend zakelijk instinct te beschikken. In 1930 produceerde hij zijn eerste band en een jaar later richtte hij Bridgestone Tire Co. Ltd. op. Hiermee werd hij de eerste Japanse bandenproducent voor de Japanse auto-industrie die toen nog in de kinderschoenen stond. De bandenproductie vond plaats in een nieuwe fabriek in Kurume. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag in Tokio, verplaatste Ishibashi in 1937 het hoofdkantoor van zijn bedrijf naar ... Lees verder >

Meningen van onze klanten:
 • Lod18 4,7 111150

  Bridgestone Potenza Adrenalin RE002

  Ik schrijf meestal geen beoordelingen, maar omdat ik onder de indruk van de band bent moet ik iets schrijven. Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 is een vervanger voor mijn vorige run flats die ik onder mijn E92 330d coupe heb gemonteerd, en wow wat een verschil. Oude run flats hadden een stevigere rubber waardoor waren ze ook luid en niet goed te behandelen. Deze nieuwe Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 zijn vrij geweldig, echt goede wegcontact, je kan hem vertrouwen in de hoeken. Rijden op de bochtige wegen maakt me plezier. Ik was op zoek van iets veilig met sportieve karakter en dit model kan ik sterk bevelen. Het loopvlak ziet er geweldig uit. In het algemeen de totale verschijning Meer > van de band is zeer aangenaam voor het oog. Ik kan niet de duurzaamheid beoordelen, tot nu toe heb ik niets opgemerkt. Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 wil ik aan iedereen aanbevelen. Die premiumklasse band is gewoon een prijs waard. En natuurlijk de service vorm Oponeo was goed ik had de banden binnen 24H AMAZING !!!
 • gustlik 3,6 111500

  Bridgestone ER300

  Banden hebben van het kopen van de auto, dat is het najaar van 2007, de winter veronderstellen winterbanden, zodat we niet hun gedrag in de winter te beoordelen. Na vijf volledige seizoenen en de loop van ongeveer 70 tys.km (auto heeft 140 tys.km) banden op de vooras voor het seizoen ik noemde (het was ongeveer 3 mm profieldiepte - Ik kreeg twee bieren een buurman, wie doet nu een jaar misschien vijfduizend . mijlen - hij is nog steeds bruikbaar), terwijl degenen die reed dus ze zijn ongeveer 6 mm profieldiepte. Banden zeer goed, geven advies over de juiste bochten (dat is vrij snel), goed verspreiden water en zorgen voor een goede grip, mijn auto heeft 150 pk en 320 Nm, zodat de pers. Maar Meer > ik zal ze niet kopen omdat ze zijn erg duur - Ik heb ze samen met de nieuwe auto. Maar als je niet tellen het geld wordt aanbevolen.
 • Karol 4,1 111150

  Bridgestone ER300

  Gebruikt deze banden voor meerdere seizoenen. Ik kocht het na het lezen van vele reviews, evenals zeer goede evaluaties in de zomer banden tests. Voors: Harde banden, goede handling in bochten, zowel in de natte en droge die de truc kunnen doen met een agressieve rijstijl. Zeer duurzaam, met hen gebeurt er niets. Nadelen: Harde band, maar voelt elke hobbel, de gemiddelde rolweerstand, na ongeveer 30.000km de parameters zijn niet zo goed, maar nog steeds advies te geven. Dodatowym nadeel is het financiële aspect, maar vandaag is de prijs te hoog is. Bottom line: als je op zoek bent naar een goede duurzame banden en agressieve rijstijl als deze deze banden zijn voor u als u zuinig te rijden Meer > en comfortabel is een betere oplossing zou zijn bijvoorbeeld: Michelin Energy Saver.
 • Mark 4,6 111150

  Bridgestone Potenza Adrenalin RE002

  Eerder had ik Dunlop SP Sport 01 die zeer goed alle ongelijkheden heeft gedempt. In dit geval is Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 een beetje slechter gescoord. Op andere niveaus scoort Bridgestone zeer beter. Tractie op droog asfalt is verbazingwekkend. Terwijl die Dunlop pas na het inschakkelen van de derde versnelling met piepen stoppen, Bridgestone geven maximale tractie reeds op de tweede versnelling. Er is geen sprake over slippen of piepen. Kort gezegd ben ik zeer tevreden met Bridgestone Potenza Adrenalin RE002. De banden hebben mijn alle verwachtingen voldoen. Dit model is voor sportieve en dynamische wagens ontworpen. Ik zou aan iedereen dit model aanraden. Oponeo heeft me die Meer > banden binnen 3 werkdagen afgeleverd! Gewoon een toopje!
Vind uw Bridgestone banden