Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Continental Banden

Beoordeling van de producent
3,8
  111500
op basis van 5281 meningen
Selecteer profiel
Selecteer diameter

Continental AG is een van de grootste bandenproducenten. De hoofdvestiging van de onderneming bevindt zich in Hannover. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1871. In de bandenbranche maakte het bedrijf in 1892 zijn debuut als producent van fietsbanden. 6 jaar later kwamen de eerste autobanden met ventielen van het merk Continental van de productieband.

Wat betreft het aantal verkochte banden staat het bedrijf in Duitsland op de eerste plaats, op de tweede plaats in Europa en op de vierde plaats in de rest van de wereld. Fabrieken staan o.a. in Duitsland, Frankrijk, Portugal, Tsjechië en Roemenie.

Het concern biedt banden klasse HP en UHP van hoge kwaliteit. Het belangrijkste aandachtsgebied van het bedrijf is de beperking van het brandstofverbruik door de toepassing van innovatieve technologieën die het mogelijk maken om brandstofzuinige banden te produceren. In het aanbod van het bedrijf vindt u banden voor personenauto's, bedrijfswagens, vrachtwagens, landbouwvoertuigen, motoren en fietsen. De producten van Continental maakten deel uit van de uitrusting van de klassieke VW kever. Daarnaast zijn klanten van het bedrijf giganten van de autobranche als: AG, Ford, Volvo, BMW, General Motors, Toyota, Honda, Renault en Porsche.

Banden van Continental zijn veelvuldig onderscheiden in prestigieuze ranglijsten (bijv. de Duitse ADAC).

De volgende merken maken deel uit van het concern Continental: Barum, Semperit, General Tire, Viking en Uniroyal.

Merk geschiedenis Continental

Continental-Caoutchouc und Gutta-Percha Compagnie – onder die naam begon het concern op 8 oktober 1871 met zijn activiteiten. Met onze huidige ogen kijken we er misschien vreemd tegen aan, maar naast banden voor rijtuigen en fietsen produceerde het bedrijf in eerste instantie ook schoenen, watervaste weefsels en niet lang daarna ook ballen en speelgoed. Autobanden? We mogen echter niet vergeten dat auto's in die tijd alleen bestonden in dromen of op de tekentafels van visionaire, gestoorde uitvinders. Toen Siegfried Marcus in 1870 het eerste, met een benzinemotor aangedreven voertuig construeerde, voorzagen slechts weinigen dat de auto tientallen jaren later een algemeen vervoermiddel zou worden. Van fietsen naar auto's Het is mogelijk dat de constructeurs van Continental hetzelfde voorgevoel hadden. Voordat ze hier echter gehoor aan konden geven, maakte de toenemende vraag naar fietsbanden dat het bedrijf eerst banden met een oppompbaar luchtkussen op de markt bracht. Het bedrijf met het symbool van het steigerende paard, begon in 1892 als eerste in Duitsland met de productie van luchtbanden. Tegelijkertijd ontstonden in de fabriek in Hannover de eerste banden voor automobielen. De mondiale auto-industrie stond nog in de kinderschoenen, maar langs de Rijn ontwikkelde zij zich in een hoog tempo. De ingenieurs van Continental schoten de Duitse ... Lees verder >

Meningen van onze klanten:
 • Mariusz 4,8 111150

  Continental ContiWinterContact TS850

  Fantastische banden bijna foutloos, behalve natuurlijk, een vrij hoge prijs. In vergelijking met andere winterbanden nadeel is een kleine stapstenen tussen de lamel. Wanneer iemand afgaat veel verharde wegen is het heel vervelend. Bij het vervangen van wielen op de zomer kamczyki moet worden verwijderd voordat het balanceren. Vergeleken met andere merken werken zeer tijdrovend. Meer >
 • Michael 4,6 111150

  Continental ContiWinterContact TS800

  Aangezien dat deze winterbanden zijn, geef ik mijn mening daarover in de winterse omstandigheden. Ik heb ze aan de voorkant opgezet en ik kan alleen maar zeggen dat ze zich geweldig op de sneeuw gedragen - ze hebben me enkele keren gered als ik te aggresief op de sneeuw heb gereden (ik bedoel situaties waarin de auto in de slip raakt zowel op ijs en smeltende sneeuw - gewoon zonder voorbehoud - mijn beste vrienden tijdens het winter! Als het over de tractie van Continental ContiWinterContact TS800 gaat dan zelfs als je in de sneeuw vast zit, zijn ze in staat om je te redden! Ik voel heel comfortabel en veilig met deze banden en dat is de eerste keer dat ik zo tevreden met de winterbanden Meer > ben. De hogere prijs wordt tijdens de rit op de sneeuw terugbetaald. In de testen hebben ze alleen maar met duurdere Michelin verloren duur vanwege de grotere slijtage. Ik ga dat iedereen aanradenin het bijzonder als het over Continental ContiWinterContact TS800 banden gaat!
 • Niko 4,4 111150

  Continental ContiSportContact 5

  Eeste keer als ik de Continental banden kocht en ook de eeste banden van premium klasse, heb ik gekozen het zelfde model, maar een beetje ouder - ContiSportContact 3. Ik rijd met een Ford S-MAX. Toen kocht ik een nieuwe auto, die was uitgerust met de banden van een andere bekende producent, ik vond het goed. Maar het kwam een moment waarop ik de nieuwe banden moest kopen. Na een grote selectie heb ik Continental ContiSportContact 5 in maat 235/45 / R18 gekozen! De grip op natte en droge weg- perfect, stabiliteit in bochten- best. Eigenilijk niet zo grotte verschil in verband met het gedrag op de natte oppervlakken tussen Continental ContiSportContact 5 en 3. Geen zichtbare slijtage na meer Meer > dan 20 000km, dus ik denk dat ze genoeg veilig moeten zijn voor 40-50.000km. Het enige nadeel- geen kleine prijs, maar iedereen moet toch zelf kiezen of het de veiligheid of het geld belangrijker is. In een zin....gewoon zeer, zeer goede ban.
 • Sylvester 4,7 111150

  Continental ContiWinterContact TS850

  Continental ContiWinterContact TS850 presteren uitstekend op zowel natte als droge omstandigheden. In de sneeuw - geweldig. Ik had de gelegenheid om het te testen tijdens de winter van dit jaar en de beroemde Xavier. Snowdrifts en sneeuwstormen die ik in staat was om te rijden op deze banden is gewoon een maat voor de prestaties voor deze banden. Wanneer een andere problemen op de weg hadden kon ik rustig zonder een probleem doorrijden. Ik zag de blik van sommige chauffeurs die moest mezelf te duwen en ik ging zonder media-ondersteuning. Ik zou die aan iedereen aanraden. Continental ContiWinterContact TS850 zijn veel beter dan mijn alle vorige banden. Ik zou het iedereen aanraden onbeslist. Meer > Blijkbaar winter is achter ons, maar voor ons dus een andere bestuurder niet besparen op banden gewoon kopen en genieten van veilig rijden. Rijden met de kennis die we hebben op het middenveld tijdens de winter avonturen Continental.
Vind uw Continental banden