TPMS-spanningssensor

U bent nog maar twee stappen van de aankoop van een TPMS-sensor. Selecteer je auto en doe je aankoop.

Stap 1 Selecteer uw auto

We garanderen dat TPMS-druksensoren op je voertuig passen. Hoe doen we het?

Stap 2 Kopen

45 stuk

Gratis bezorging

Montage beschikbaar

Levering 2 werkdagen

14 dagenom te retourneren

Parameters
Werk frequentie:
433 MHz
Ventiel:
aluminium/rubber
Toepassing:
OE-vervangingssensor
op de Europese markt
Configuratie:
geprogrammeerd
Compatibiliteit:
voor zowel OE als velgen
van andere fabrikanten
Garantie:
2 jaar vanaf de aankoopdatum
    • Productbeschrijving
    • TPMS montage
Productbeschrijving
Productbeschrijving

TPMS-sensoren

Dit zijn speciale sensoren die in het wielventiel zijn geïntegreerd en die informatie naar de boordcomputer sturen om de bestuurder te waarschuwen wanneer de bandenspanning daalt. Hierdoor hoeft u niet langer fysiek de spanning in elke band te controleren - u krijgt onmiddellijk nauwkeurige gegevens over de huidige bandenspanning.

Vanaf november 2014 moet elke nieuwe auto die in de landen van de Europese Unie wordt verkocht, zijn uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem . Volgens de regelgeving moet het TPMS een daling van de bandenspanning met 20% of een daling tot 1,5 bar detecteren (binnen 10 minuten voor 1 wiel of 60 minuten voor 4 wielen).

Hoe werkt een bandenspanningssensor?

Er zijn twee soorten bandenspanningscontrolesystemen: direct en indirect. De meest gebruikelijke optie zijn TPMS-sensoren die in het drukventiel zijn geïntegreerd (direct systeem). Een minder gebruikelijke optie is drukcontrole op basis van het ABS-systeem (indirect systeem). In het eerste geval vindt de signaaloverdracht van de sensoren naar de computer meerdere keren per minuut plaats, waardoor de drukinformatie zeer nauwkeurig is.

Wanneer de auto stopt, van snelheid verandert en in de file rijdt, is de kans groter dat de sensoren de drukconditie melden dan wanneer er met constante snelheid wordt gereden. Daarom is hun levensduur moeilijk in te schatten - als vuistregel wordt aangenomen dat deze ongeveer zeven jaar of 150.000 km bedraagt. Omdat de sensoren perfect moeten afdichten, zitten ze in een geschikte behuizing en is het niet mogelijk om de batterijen te vervangen.

Voordelen van bandenspanningscontrole met TPMS-sensoren:

Meer veiligheid:

- betere besturing en stabiliteit van het voertuig
- kortere remweg

Verlaagd brandstofverbruik:

- lager brandstofverbruik
- lagere uitstoot van vervuilende stoffen

Langzamere bandenslijtage:

- langere levensduur van banden
- minder fijnstof in de lucht
- minder afval (oude banden)

TPMS-sensor programmeren

Installatie alleen maakt de bandenspanningssensor nog niet klaar voor gebruik. Hij moet eerst goed geprogrammeerd en geactiveerd worden. Dit gebeurt door middel van een coderingsproces waarmee het systeem kan onderscheiden van welk wiel het radiosignaal afkomstig is. Deze service wordt uitgevoerd door de vulkanisatiedienst met speciale apparatuur. Het moet elke keer herhaald worden als de banden of ventielen vervangen worden.

Het is ten strengste verboden de inhoud van deze pagina te kopiëren.

TPMS montage
TPMS montage

Koop TPMS-sensoren met verzending naar service.

Wij leveren TPMS-druksensoren aan montagediensten. U kunt kiezen uit 369 over het hele land. U koopt uw banden, velgen of TPMS-sensoren, kiest uw service en laat de rest aan ons over. GRATIS levering aan het servicecentrum! Kosten van de vervanging zelf volgens de prijslijst van de werkplaats.

Hoe werkt dit precies? Nadat u uw banden, velgen of TPMS-sensor hebt gekozen, selecteert u op het bestelformulier de service met de prijslijst en locatie die bij u past. En dat is het! Wij zorgen ervoor dat uw banden of velgen op tijd bij de service worden afgeleverd (gratis bezorging).

Bel ons gerust als je vragen hebt!

Ons verkoopteam staat altijd klaar om u te helpen.
020 790 2079

Tegen lokaal tarief

Bij Oponeo.nl selecteren we de juiste sensoren voor uw auto.

Weet u niet zeker welke sensoren geschikt zijn voor uw auto? Geen nood, niet iedereen hoeft alles te weten! Daarom wordt de selectie van de juiste sensoren uitgevoerd door onze specialist. Dit gebeurt nadat u uw bestelling hebt geplaatst. Als we niet over de informatie beschikken die we nodig hebben om de sensoren goed op elkaar af te stemmen, nemen we telefonisch contact met u op.

Als u een vraag hebt over TPMS druksensoren, neem dan gerust contact op met onze expert.

Telefoon: 020 790 2079

E-mail: info@oponeo.nl

Voordat u banden met druksensoren vervangt, moet u de monteur informeren dat u een systeem hebt

Aanbevolen lichtmetalen velgen

Bekijk meer
  • Gratis bezorging

  • Levering met montage

  • Meer dan 7 miljoen klanten