Banden volgens seizoen

Winterbanden

Autobanden

Toepassen

Toepassen

Toepassen

Toepassen

Prijscategorie

-
Kenteken

Populaire bandenmaten

205/55 R16 195/65 R15 225/45 R17 185/65 R15 205/60 R16 175/65 R14 De matenlijst uitbreiden De matenlijst verkleinen
Veiligheid

Kortere remweg op besneeuwde wegen

Efficiëntie

Lager brandstofverbruik in winterse omstandigheden

EU-regelingen

Het aantal EU-landen waar winterbanden verplicht zijn, is

Welke winterbanden kunt u het best kiezen?
Zie modellen die door onze experts worden aangeraden.

Bridgestone Blizzak LM005
4,8

9 reviews

Van 71 stuk
Hankook Winter i*cept RS3 W462
4,5

2 reviews

Van 48 stuk
Imperial Snowdragon HP
4,2

44 reviews

Van 40 stuk
Gratis bezorgingLevering alleen binnen Nederland
Levering met montage
Meer dan 7 miljoen klanten

Welke winterbanden kunt u het best kiezen

Bent u op zoek naar een nieuwe set banden die koude temperaturen en besneeuwd wegdek kan weerstaan? De keuze voor winterbanden hangt af van uw rijstijl, de auto die u bezit en het budget dat u ervoor wilt bestemmen. Het is de moeite waard om goed na te denken voordat u een aankoop doet, want deze heeft niet alleen invloed op uw comfort, maar ook op uw rijveiligheid.

Winterbandentests

Testen van winterbanden in magazijnen Testen van winterbanden in magazijnen Bekijk meer >
ADAC winterbandentests ADAC winterbandentests Bekijk meer >

Bij het kiezen van winterbanden adviseren wij om de resultaten te controleren van seizoenstests die worden uitgevoerd door organisaties en autotijdschriften. Een van de bekendste organisaties - de Duitse automobielclub ADAC, beoordeelt in zijn winterbandentests banden met betrekking tot: prestaties op droog en nat wegdek, rijden op sneeuw en ijs, geluid, brandstofverbruik en de slijtvastheid van individuele modellen.


Dit seizoen heeft de ADAC-organisatie winterbanden voor personenauto's getest in twee maten: 185/65 R15 en 215/60 R16. In de eerste hiervan scoorden drie modellen - Continental WinterContact TS870, Goodyear Ultra Grip 9+ en Semperit Speed-Grip 5 - even goed, op de voet gevolgd door de Michelin Alpin 6. In de grotere maat Continental WinterContact TS870 en Dunlop Winter Sport 5 gewonnen met dezelfde score.

Ranglijst van winterbanden

We verkopen al meer dan 20 jaar online banden. We bieden zowel all-season als zomer- en wintermodellen aan. We verzamelen regelmatig feedback om de behoeften van onze klanten goed te begrijpen. Hieronder vind je de ranglijst van winterbanden die het best zijn beoordeeld door automobilisten.

Winterbanden tegen een lage prijs

Veel automobilisten vragen zich misschien af: welke goedkope winterbanden zijn bestand tegen besneeuwde wegen? De weersomstandigheden in de winter zijn het meest uitdagend. Zelfs als uw geld beperkt is, is het de moeite waard om naar winterbanden van goede kwaliteit te zoeken.

Het is niet de moeite waard om onbekende bandenmerken bij een niet-geverifieerde verkoper te kopen of om gebruikte of opnieuw gevormde banden te kopen. We hebben een enorme selectie goedkope winterbanden van gerenommeerde fabrikanten.

Winterbanden zijn vanaf het begin ontworpen voor gebruik in specifieke weersomstandigheden. Een van de belangrijkste factoren die vanuit technologisch oogpunt in aanmerking wordt genomen, is de temperatuur. Deze heeft een aanzienlijk invloed op de flexibiliteit van het loopvlak van de band en, simpel gezegd, betekent dit het vermogen van de band om grip op de weg te hebben. Naast een geweldige rubbersamenstelling is het ook noodzakelijk om het juiste loopvlakprofiel te hebben, dat is ontworpen om in de sneeuw te 'bijten' en ook de grip op ijs te vergroten."

Michal Kaczmarek, Product Manager Bridgestone
Logotyp Bridgestone

Wanneer wisselen naar winterbanden

Winterbanden moeten worden gemonteerd als de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt.

Winterbanden worden gebruikt door bijna 90% van de bestuurders

Wanneer wisselen naar winterbanden

De vervanging van banden per seizoen is voor sommige mensen lastig. Er zijn niet alleen extra kosten aan verbonden, maar u moet ook weten wanneer u op winterbanden moet vervangen. Het is belangrijk om te weten op welke atmosferische factoren u moet letten om ervoor te zorgen dat u en uw passagiers veilig op weg zijn en niet overvallen worden door de winter, vooral op de weg. Door het weer buiten in de gaten te houden, kunnen we ook wachtrijen vermijden bij de bandenservices, die het ongetwijfeld erg druk zullen krijgen zodra de eerste sneeuw valt.

Winterbanden van A tot Z

Rijden op zomerbanden in de winter

Het afstemmen van banden op het seizoen en dus op de wegomstandigheden is uiterst belangrijk. Het heeft niet alleen directe gevolgen voor het comfort, maar vooral voor de veiligheid van de bestuurder, passagiers en andere weggebruikers. Daarom is rijden op zomerbanden in de winter geen goed idee. Een kleine weersverandering is al voldoende om de auto in ieder geval niet meer te kunnen starten.

Remweg met gemonteerde winter- of zomerbanden

Markeringen op winterbanden

Banden die in de winter worden gebruikt, moeten aan de juiste eisen voldoen. De rubbersamenstelling moet flexibel blijven bij zeer lage temperaturen. Het profiel moet bestand zijn tegen moeilijk wegdek en grip en een korte remweg in sneeuw en modder gara.

Hoe lees je winterbandmarkeringen

Profieldiepte van winterbanden

De profieldiepte van een nieuwe winterband is ongeveer 8-10 mm. Naarmate het aantal kilometers toeneemt, neemt deze profieldiepte af, wat van invloed is op de veiligheid en het comfort. Vanwege het seizoen waarin deze banden worden gebruikt, moeten ze bestand zijn tegen zeer moeilijke wegdekken. De wegen zijn elke dag besneeuwd, modderig of gewoon nat. Het is daarom belangrijk om te controleren wat de minimale profieldiepte van een band moet zijn en ervoor te zorgen dat deze waarde niet wordt overschreden. Zo kunt u rekenen op goede grip en een korte remweg.

Wat moet de profieldiepte van een winterband zijn?

De juiste bandenspanning voor winterbanden

Tijdens de wintermaanden is het een kwestie van veiligheid om de bandenspanning vaker te controleren. Als die te laag is, kan dat onder andere leiden tot een slechtere bestuurbaarheid van de auto, een langere remweg en minder grip. Het wordt daarom aangeraden om bij een bezoek aan het tankstation minstens 1-2 keer per maand een compressor te gebruiken om te controleren of de lucht uit de banden ontsnapt. Zoek gewoon uit wat de juiste winterbandenspanning voor uw auto moet zijn om uw comfort en veiligheid vrijwel gratis te verbeteren.

De juiste bandenspanning voor winterbanden

Prijzen van winterbanden

In onze winkel vind je nieuwe banden in verschillende prijssegmenten: van de goedkoopste economy-modellen (optimale prestaties, zeer aantrekkelijke prijs), tot banden uit het middensegment (goede prijs-kwaliteitverhouding), tot premium modellen (hoogste prestaties, maar hogere prijs). Bekijk ons ruime assortiment winterbanden om de banden te kiezen die het best bij uw behoeften passen.

Houd uw handen schoon
aen laat de bandenmonteurs
de montage doen

Leer meer