Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Winterbanden

Winterbanden

Zorg voor uw eigen veiligheid. Wissel de banden naar winterbanden.

of

Kenteken

Bestsellers

Wij presenteren hier de beste winterbanden in een ranglijst die de voorkeur van onze klanten weergeeft als ze winterbanden kopen. Dit wordt gebaseerd op de beste combinatie van kwaliteit en prijs voor het rijden in de winter.

Winterbanden ranking

Deze top 10 is samengesteld uit de bestverkopende winterbanden uit onze online shop - gericht op zowel verkoopcijfers als reviews van onze klanten. De reviews van onze winterbanden hebben ons een goed inzicht gegeven in waar klanten naar op zoek zijn - naast een goede prijs.

Merk

Er zijn op het moment meer dan honderd bandenfabrikanten. Wij hebben de beste banden van de meest populaire bandenfabrikanten, van onder meer Continental, Michelin en Goodyear. Check onze aanbieding van winterbanden geselecteerd per merk.

Winterbanden

Winterbanden

Winterbanden zijn een speciale set banden ontworpen voor lage omgevingstemperaturen en sneeuw- of ijsbedekte bestrating. Winterbanden combineren een flexibele rubbercompound met kleine loopvlakblokken en honderden kleine insnijdingen, of lamellen, in het loopvlak zelf. Deze blokken en sneden zijn ontworpen om de band constant te laten buigen en “inbijten” op het wegdek, waardoor de grip op onvoorspelbare oppervlakken zoals sneeuw of ijs wordt gemaximaliseerd (om dezelfde reden kunnen winterbanden goed op onverharde wegen functioneren).

Wanneer zijn winterbanden veiliger dan andere bandensoorten?

Tegenwoordig zijn de meeste nieuwe auto's uitgerust met all-season banden die zijn ontworpen om “goed” te functioneren onder de meeste omstandigheden- maar nooit uitstekend. Winterbanden kunnen maar liefst 21% meer grip bieden dan all-season banden in vergelijkbare omstandigheden. Voor remmen in echt winterweer met een snelheid van 40 km/h op zomerbanden heeft u 34,2 meter nodig, een meer dan dubbel zo lange remweg dan de benodigde 16,5 meter met winterbanden!

In Nederland zijn winterbanden nog niet wettelijk verplicht, maar het is zeer belangrijk om dit verschil tussen zomerbanden, all-season banden en winterbanden te kennen. In winterweer- wanneer de wegen bedekt zijn met sneeuw en/of ijs- gebeuren de meeste ongelukken. Wanneer moet je nu winterbanden monteren? Het veiligste is om op winterbanden over te gaan als de temperatuur onder de 7°C komt. Wissel alle vier de banden, alleen de aandrijfbanden wisselen kan de auto erg onstabiel en onvoorspelbaar maken, en verhoog de bandenspanning van je winterbanden met 0,2 bar in vergelijking met zomerbanden.

Winterbanden met een profieldiepte van minder dan 4 mm kunnen alleen nog als zomerband gebruikt worden (tot 1,6 mm).
Het is een goed idee om winterbanden eind oktober of aan het begin van november uit te zoeken als er nog genoeg keuze is voor de beste prijs.

Winterbanden wanneer verplicht in Duitsland?

In veel Europese landen is het gebruik van winterbanden wettelijk verplicht, zoals Duitsland, Finland, Noorwegen en Oostenrijk. In andere landen, zoals bijvoorbeeld Zwitserland of Spanje, is het gebruik van winterbanden alleen verplicht in specifieke situaties.

In Duitsland is de ongeschreven regel dat je met winterbanden rijdt van oktober tot aan Pasen, en sinds 2010 is de wetgever zeer specifiek: als er sprake is van “winterse condities” (vorst, (natte)sneeuw, ijzel etc.) dan moeten de banden van het type “M+S” (mud and snow - modder en sneeuw) zijn - er zijn dus ook all-season banden die gebruikt kunnen worden zolang als ze in de M+S klasse vallen. De Duitse automobielclub ADAC, een soort ANWB, raadt aan dat banden ook het pictogram van “drie toppen met een sneeuwvlokje” moeten hebben; en dat zijn de sneeuwbanden van de zwaarste klasse.

Voor een betere grip in de winter worden ook smallere wielen aanbevolen omdat dit de druk op de oppervlakte onder de band – op de weg – verhoogt. Je kunt dus het beste een set smalle velgen met winterbanden aanschaffen en die zelf wisselen voor de brede zomerbanden als het seizoen erom vraagt, je banden gaan langer mee, je bezuinigt op de kosten van een bandenservice om te wisselen en het is een goede workout. Indien goed opgeslagen kunnen de winterbanden jaren meegaan.

Start je aankoop