Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Selecteer profiel
Selecteer diameter

Bent u niet zeker?: Selecteer uw auto

Alle

Toepassen

Alles inklappen

alles uitklappen Toepassen

Alle

Toepassen

Winterbanden
Alle

Toepassen

Alle

Toepassen

Prijscategorie

0 0
   

x Verstevigde banden

Elke band heeft zijn draagvermogen index. Deze index wordt bepaald door De European Tyre and Rim Technical Organization. Verstevigde banden hebben een hogere draagvermogen dan de standaard banden. Daarom worden ze in hoog belaste auto's gebruikt.

x Run Flat banden

Run on Flat banden maken het rijden na drukverlies mogelijk. Rijden met een lekke band is toegestaan voor een afstand van ongeveer 80 km met een maximale snelheid van 80 km/h.

x

Selecteer indien u alle banden die binnen 48 uur geleverd worden wenst te zien. Anders wordt uw bestelling in ongeveer 4 werkdagen geleverd.

Winterbanden

Winterbanden remweg

De winter is dichtbij. Het wordt meer en meer koud en vochtig. Bent u al klaar en voorbereid op de risico’s van het rijden in de winterse rijomstandigheden? Winterbanden zijn speciaal ontworpen om aan de verwachtingen van chauffeurs in de winter te voldoen. Dankzij winterbanden, die speciale rubbermengels en lamellen hebben, kunt u in de winterse rijomstandigheden dankzij betere grip en tractie veilig blijven rijden.

Oponeo raadt u aan – kies voor winterbanden!

Winterbanden ranking

Ranking van winterbanden wordt gegenereerd op basis van de feedback van onze gebruikers. Op de top posities zijn modellen die de hoogst beoordeeld worden. Dit overzicht bevat de praktische kennis van onze gebruikers over de beste, volgens hen, winterbanden.

Winterband Beoordeling 4,6 111160 (160 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,5 111150 (374 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,5 111150 (149 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,5 111150 (66 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,5 111150 (77 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,5 111150 (272 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,5 111150 (44 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,5 111150 (339 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,5 111150 (39 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,5 111150 (51 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,4 111140 (34 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,4 111140 (179 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,4 111140 (25 Meningen)
Winterband Beoordeling 4,4 111140 (134 Meningen)

Bestsellers

Deze ranking presenteert de best verkopende winterbanden. Dit zijn producten die door onze klanten het meest gewaardeerd worden. Deze banden zijn meestal combinatie van goede kwaliteit en aantrekkelijke prijs.

 • Firestone Winterhawk 3
  Firestone Winterhawk 3

  De sterkte, goed gedrag op elk type wegdek en het plezier van het rijden zijn enkel sommige van ...

 • Vredestein Snowtrac 5
  Vredestein Snowtrac 5

  Vredestein Snowtrac 5 is een winterband van premiumklasse die voor het alledaagse rijden gecreëerd ...

 • Michelin ALPIN 5
  Michelin ALPIN 5

  De Michelin Alpin 5 band is de vijfde generatie van de beroemde Michelin uit de Alpin serie. Dit ...

 • Vredestein Wintrac Xtreme S
  Vredestein Wintrac Xtreme S

  Vredestein Wintrac Xtreme S is een hoogklasse band speciaal ontworpen voor extreme en wisselende ...

Gemiddeld cijfer van banden: 3,88 op basis van 47261 beoordelingen

Winterbanden

In Nederland zijn winterbanden nog niet wettelijk verplicht, maar het is zeer belangrijk om het verschil tussen zomerbanden, allseason banden en winterbanden in de winterse wegomstandigheden te kennen, wanneer de wegen glad, bedekt met sneeuw en sneeuwbrei zijn en wanneer het echt gevaarlijk kan zijn. De voordelen van het gebruik van winterbanden zijn groot en duidelijk voor iedereen. Maar het is uw beslissing of u deze winter al de risico’s neemt of voor uw eigen veiligheid en rijcomfort op de juiste manier gaat zorgen.

Waarom zijn winterbanden veiliger dan andere bandensoorten?

Bijna alle chauffeurs weten dat zomerbanden nooit een goed antwoord op de veiligheidsvraag zijn in het geval van sneuw en andere winteromstandigheden. Vele bestuurders denken dat allseason banden een goed compromis zijn tussen de veiligheid en kosten waarmee u te maken kunt hebben bij het veranderen van banden. Allseason banden worden altijd als onvoldoende oplossing beschouwd.

Winterbanden kunnen de remweg slechts 57 procent korter maken als we de effecten met zomerbanden vergelijken gaan! Zomerbanden worden in de winterse omstandigheden harder en ze verliezen daardoor hun grip en de effect hiervan is altijd een langere remweg. Een auto met winterbanden die op een bedekte met sneeuw weg rijdt met de snelheid van 80 kilometer per uur, gaat stoppen op een remweg van 70 meter. In het geval dat zomerbanden onder uw auto zijn, zou de remweg 110 meter zijn. Bij de snelheid van 60 kilometers per uur zou de remweg met zomerbanden 98 meter en met winterbanden 55 meter zijn. Het verschil is ongelooflijk groot en gevaarlijk.

Als we naar het verschil tussen winterbanden en allseason banden gaan kijken, wordt het verschil kleiner, maar nog steeds opvallend. Het kan zelfs vanaf 30 tot 40 procent zijn. De kracht van elk ongeluk wordt bij de kwadraat van de botssnelheid bepaald en dat betekent dat dit verschil – 30 tot 57 procent – kan het verschil tussen leven en dood betekenen. Het belangrijkste onderdeel van winterbanden is beslist het rubbermengsel bij deze soort autobanden. Het is speciaal ontworpen om zacht te blijven bij lage temperaturen, wanneer zomerbanden hun grip verliezen. Deze zachte rubberen loopvlakken van winterbanden zijn zo ontworpen dat ze in staat zijn om zich te spreiden en dichtsluiten op koude of zelfs op echt gladde ijs oppervlakten.

Bij de keuze van winterbanden maak gebruik van testresultaten en adviezen van specialisten

Het aantal factoren, die de invloed op de aankoop van winterbanden hebben, zijn beslist de maat van de banden, het terrein waarop we gaan rijden, onze rijstijl , de type van onze auto, het aantal van kilometers die we van plan zijn om te berijden, maar ook natuurlijk de prijs. Het is ook belangrijk om naar de resultaten van testen te kijken die organisaties zoals ADAC elk jaar maakt om het groot aantal modellen van winterbanden te zien en hun kwaliteit te verifiëren. Als het nog niet genoeg voor u is, kunt u ook altijd naar de meningen en beoordelingen van andere bestuurders te kijken. Het is altijd van belang om zo veel mogelijk informatie te verzamelen om zeker te zijn dat uw geld goed geїnvesteerd wordt. Het gaat over de veiligheid en het is nooit waard om risico te lopen dat verminderd kan worden.

Sommige deskundigen adviseren om smallere winterbanden te monteren dan de zomerbanden, die we nu hebben. Vermindering van de breedte van de band verhoogt de druk op de oppervlakte onder de band – op de weg – en dat helpt de band door sneeuw te rijden en vermindert risico op de aquaplaining. Winterbanden moeten gemonteerd worden bij temperaturen onder 7 graden Celsius. Het is ook een goed idee om winterbanden voor uw auto al in oktober of aan het begin van november begin te zoeken. De prijzen zijn dan nog aardig laag en het is ook aanbevolen om te besluiten om de aankoop niet op het laatste moment te doen.

Wat vertellen de cijfers die in de statistieken opgebracht worden?

De statistieken zien er echt niet te goed uit. Alleen 25 procent van de chauffeurs weten wanneer de tijd is om winterbanden beginnen te laten monteren. Nog geen 40 procent van de chauffeurs kijkt naar de bandenspanning terwijl ze brandstof kopen of als ze banden gaan wisselen. Ѐѐn op de vier chauffeurs is bewust dat als de temperatuur lager dan 7 graden Celsius is, moet hij zijn winterbanden laten monteren. De meeste ongelukken gebeuren in de winterse omstandigheden – in oktober, november en december. Meestal doordat de chauffeurs risico nemen wanneer ze deze risico’s vermijden kunnen en ѐѐn van de manieren waarop ze dit kunnen doen is zomerbanden naar winterbanden te veranderen. Vele van de ondergevraagde chauffeurs weten dat als het profiel van de band lager dan 4 mm wordt, is het verboden om zulke band te gebruiken. In het geval van winterbanden kan het doodsgevaarlijk zijn om zulke banden te gebruiken. De tractie is in dit geval gelijk veel slechter en het risico van een ongeluk neemt toe.

De winnaar van winterbanden van het seizoen 2014/2015

Elk jaar worden er testen van alle soorten banden gedaan en georganiseerd door de Duitse automobilclub ADAC. De banden zijn getest op de onderdelen zoals de grip op verschillende wegdekken zoals bijvoorbeeld ijs of sneeuw, slijtvastheid, geluidsniveau of duurzaamheid. Dit jaar is Continental WinterContact TS850 de beste winterband genoemd. Ingenieurs hebben in dit model een revolutionaire technologie gebruikt om de grip van de rubbersamenstelling nog meer stevig te maken dan andere topmodellen van winterbanden hebben. U kunt deze banden natuurlijk ook bij OPONEO.NL tegen zeer scherpe prijs kopen en het is beslisst uw geld waard.

Waar zijn winterbanden verplicht?

In vele Europese landen is het gebruik van winterbanden wettelijk verplicht. Deze landen zijn bijvoorbeeld Duitsland, Finland, Noorwegen of Oostenrijk. In andere landen – zoals bijvoorbeeld Switzerland of Spanje is het gebruik van winterbanden verplicht in sommige situaties die bij het verkeerswet genoemd zijn. In Nederland zijn winterbanden nog niet veplicht, maar het is belist waard om winterbanden te kopen en gebruiken. Winterbanden laten u veilig en comrotabel in de winterse rijomstandigheiden rijden en u kunt altijd zelf beslissen als zomerbanden of allseason banden niet genoeg zijn. Vergeet niet dat de winterbanden het risico op ongelukken of andere gevaarlijke situaties verminderen en tijdens de winter alleen deze banden kunnen u en uw passagiers altijd beschermen.

Winterbanden test

Bekijk bandentesten die door verschillende organisaties en automotieve redacties georganiseerd zijn. Bandentesten zijn in het algemeen beschouwd als de beste, de meest betrouwbare bronnen van de informatie over de prestaties van de bepaalde bandenmodellen. De belangrijkste parameters, die de invloed op de uiteindelijke resultaten hebben, zijn veiligheid dus het remweg, het brandstofverbruik, de weerstand tegen slijtage en anderen. Bestuurders en banden fabrikanten verwijzen vaak naar de resultaten van bandentesten.

Gids over winterbanden

Artikellen over winterbanden

Soort band

Banden worden onderverdeeld in 3 types ten opzichte van seizoen: zomerbanden, winterbanden en all-season banden. Winterbanden hebben goede prestaties op elk wegdek onder winterse weersomstadigheden en bij lage temperaturen. Zomerbanden garanderen de rijveiligheid zowel op droog als op nat wegdek en all-season banden zijn compromisoplossing als combinatie van prestaties van zomer- en winterbanden. Bekijk ons ​​aanbod van winterbanden.

Merk

Er zijn meer dan honderd bandenfabrikanten. Check onze aanbieding van winterbanden van de meest populaire fabrikanten.