Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Zomerbanden

Zomerbanden

Koop een nieuwe set van zomerbanden. Zorg ervoor dat u veilig, voordelig en comfortabel rijdt.

of

Kenteken

Bestsellers

Zomerbanden zijn ontworpen om te presteren op droge en natte wegen het hele jaar door - als de temperaturen boven de 7 graden zijn. Wij presenteren hier onze beste 3 zomerbanden in een lijst die de voorkeur van onze klanten weergeeft als ze zomerbanden kopen. Dit wordt gebaseerd op de beste combinatie van kwaliteit en prijs van zomerbanden.

Zomerbanden ranking

Nieuwe zomerbanden kopen is soms nog niet zo makkelijk. Oponeo helpt je daarom een handje met een overzicht van de door onze klanten uitgekozen beste zomerbanden. Deze top 10 is samengesteld uit de best verkopende zomerbanden uit onze online shop - gericht op zowel verkoopcijfers als reviews van onze klanten. De top 10 betreft zowel premium als goedkope autobanden. De reviews van onze zomerbanden hebben ons een goed inzicht gegeven in waar klanten naar op zoek zijn - naast een goede prijs. Ben je benieuwd naar de beste zomerbanden 2022? Bekijk dan onze raking van zomerbanden 2022.

Bekijk onze top 10 ranking van zomerbanden door onze klanten hieronder.

Merk

Op dit moment zijn er meer dan honderd bandenfabrikanten met een zomerbanden aanbieding. Wij bieden zomerbanden aan van zowel premium, middenklasse en goedkopere modellen. Check onze aanbieding aan zomerbanden van de meest populaire fabrikanten (waaronder Michelin, Vredestein en Continental zomerbanden) hieronder en kies degene die het beste bij jouw past.

Zomerbanden

Zomerbanden

Rijden in de sneeuw met zomerbanden is nooit aan te raden. Zomerbanden zijn in Nederland namelijk bestemd voor gebruik van de lente tot de herfst. De samenstelling van het rubbermengsel van zomerbanden moet u wisselen bij temperaturen boven 7°C. Onder deze grens worden zomerbanden hard en verliezen hiermee hun goede grip. Met zomerbanden rijden in de sneeuw raden wij van Oponeo dan ook ten zeerste af.

Zomerbanden profiel

Zomerbanden hebben een asymmetrisch (niet-directioneel) loopvlakprofiel. De zomerband profieldiepte is minder diep waardoor ze een zeer goede grip hebben op een droog wegdek. De profieldiepte zomerbanden is bij aanschaf gemiddeld 7,5 millimeter. De minimale profieldiepte zomerbanden staat om 1,6 millimeter. Echter is het aanbevolen om de zomerbanden te vervangen wanneer de profieldiepte op 2 millimeter komt. Het is dus beter om de banden te vervangen voor het minimale profieldiepte zomerbanden is bereikt.

Wat niet iedereen weet is dat zomerbanden ook gekenmerkt worden door een goede waterafvoer en daarmee een kleiner risico op aquaplaning waardoor ze ook bij regen de beste keuze zijn.

Wanneer gebruik ik zomerbanden?

Zomerbanden worden aangeraden aan chauffeurs die meer dan 10.000 kilometer per jaar en vaak buiten de stad rijden. Zomerbanden zijn ook een goede keuze voor chauffeurs die dynamisch rijden- of voor beginnende chauffeurs; met hun veel betere wegligging zorgen zomerbanden voor meer veiligheid. Zo is de remweg van zomerbanden bij 15 °C ruim 20% korter in vergelijking met winterbanden.

Van alle soorten banden rijden zomerbanden het stilst, en het rijcomfort is dan ook het grootst. De speciale rubberlegering en de profieldiepte geeft de band meer contact met de weg en daarmee een lage rolweerstand. De lage rolweerstand zorgt voor een lager brandstofverbruik en een beperking van de CO2-uitstoot in de atmosfeer. Dankzij deze kenmerken kan men vele zomerbanden vinden die als ecologisch product zijn aangeduid.

Zomerbanden verslijten trager dan all season banden en winterbanden, onder meer doordat er een harder rubbermengsel wordt gebruikt voor de productie dan voor all season banden en winterbanden. Vandaar dat winterbanden in de zomer vaak wordt afgeraden.

De juiste zomerbanden kopen kan een hele uitdaging zijn. Mocht je nog niet zeker weten welke zomerbanden je wilt kopen? Bekijk dan deze zomerbanden test van Adac of neem dan contact met ons op. Onze klantenservice helpt je graag verder!

Start je aankoop