Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Michelin Banden

Beoordeling van de producent
3,9
  111500
op basis van 4783 meningen
Selecteer profiel
Selecteer diameter

Compagnie Générale des Établissements Michelin is een van de twee grootste bandenfabrikanten ter wereld. De ondermening is in 1889 opgericht door de broers André en Édouarda Michelin. De vestiging van het bedrijf bevindt zich in het Franse Clermont-Ferrand.

Michelin produceert banden voor personenauto's, vrachtwagens, motoren, fietsen, 4x4, vliegtuigen, industriële en landbouwvoertuigen, retro en racewagens van hoge klasse. Michelin-banden worden gerekend tot de klassen medium, HP en UHP.

De volgende merken maken deel uit van het bedrijf: Michelin, Kleber, BFGoodrich, Riken, Taurus, Kormoran, Warrior, Saimtyre, Tigar, Euromaster en Recamic.

De mascotte van Michelin – het Bidenbdum-poppetje is in 2000 verkozen tot beste logo ter wereld. Hierdoor is het bedrijf de bekendste bandenfabrikant ter wereld.

Het bedrijf neemt actief deel aan motorsporten. In 2005 heeft Michelin overwinningen behaald in races als: Formule 1, WRC, 24h le Mans, MotoGP en VTT Cross Country.

Merk geschiedenis Michelin

Iedereen kent hem, het mannetje die doet denken aan een legomannetje, Casper het spookje en de legendarische Golem. De Michelinman heet Bibendum en is de held van het bandenbedrijf dat de bandenindustrie al tientallen jaren voortstuwt met zijn baanbrekende uitvindingen. De mascotte die hindernissen opdrinkt Bibendum (in het Latijn betekent dit 'opdrinken') is het meest onderscheidende kenmerk van het Franse merk. Na jaren van harde werk is het een icoon van de popcultuur geworden. Het mannetje dat ooit de kinderen langs de Seine angst aanjoeg, is vandaag een van meest herkenbare en kenmerkende handelsmerken ter wereld. Hij verscheen in liedjes (bv. van de Franse reggaeband Tryo), in strips ("Asterix en de Helvetiërs" uit 1970, om er maar een te noemen) en in de literatuur (bv. in de sciencefictionroman "Pattern Recognition" van William Gibson).In 2000 won Bibendum voor Michelin de titel van het beste logo uit de geschiedenis. De legende gaat dat het idee voor de Michelinman bij toeval is ontstaan, toen de grondleggers van het bedrijf, de broers Andre en Eduard Michelin, opmerkten dat een stapel banden leek op een menselijke gedaante. Op papier werden armen toegevoegd en kreeg hij zijn specifieke glimlach. De artiest Marius Rossillon was in 1898 de auteur van het eerste affiche met de Michelinman. Het bandenmannetje hief bij een banket een glas gevuld met stukjes ... Lees verder >

Meningen van onze klanten:
 • Joris 5,0 11111

  Michelin PRIMACY 3

  Ik had vroeger onder mijn bedrijfswagen Mondeo 1.8 Primacy HP banden. Na 3 jaar heb ik mijn auto met 80 duizend km op dezelfde zomen en winter banden teruggegeven. Bij volgende auto heb ik den dealer ook gevraagd om me Michelin banden te monteren, ik heb toen Passat gekrijgen op de banden Michelin Primacy 3. Na 4 jaar en 90 duizend km heb ik deze auto op de eerste banden set ook in fatsoenlijke staat terugbezorgd. Ik begrijp dus de klachten over de snelle slijtage niet. Misschien is het door de verkeerd geschakelde geometrie ofwel de kinderen die opgroeien en beginnen auto’s te lenen van de ouders ;). Alle parameters zijn op hoge niveau daarom vind ik dit een goeie investitie in Michelin Meer > Primacy 3 banden. Als de schorsing hetzelfde comfort voelt gelijk bestuurder dan is die zeker ook minder vermoeid en is dus zorgenloos. De beste keuze! Samengevat: Zeldzame voorkeur in onze tijden is dat achter de prijs niet alleen kwaliteit gaat maar ook duurzaamheid.
 • Colin 4,1 111150

  Michelin PILOT SPORT 3

  De band Michelin PILOT SPORT 3 is beter dan het vorige model PS2. Allereerst is het gedrag op de natte weg beter dan bij de andere zomerbanden in deze maat. De band is zeer goed bestand tegen aquaplaning (in deze bandenmaat) wat veel veiliger en meer enthousiast rijden in de regen toelaat. Ik kan ook niet voor het gedrag op de droge wegen klagen, want het is prima. De remweg kan iets korter dan van de andere banden zijn, maar de grip in de bochten en stabiliteit bij het snelle rijden (boven 260 km / h op de Duitse snelwegen) zijn op het hoogste niveau. De band slijt sneller, maar het is een goede punt van de zachte structuur, die zulke parameters voorziet. De banden zijn hun prijs waard. Ik Meer > zou deze banden aan alle mensen aanbevelen die van het rijden met de snelle auto’s houden.
 • Jurek 4,6 111150

  Michelin CrossClimate

  Hallo, wat de band multigrade werd vastgesteld dat een dergelijke aankoop, las ik een veel reviews en de meeste waren niet al te interessant voor dit type band, maar ik moet uw mening en evaluatie zeggen. Banden reed 3000 km van zonnige dagen en regenachtige winters toch heb ik gefaald dus niet oordelen. Hoge temperaturen en zonnige dagen bij hoge snelheden de banden werken goed, niet afwijken van de zomer diverse bedrijven die tot nu toe hadden. Regen en regen, en hier een aangename verrassing positief, de banden deden het zeer goed, stoten tot grote zwembaden van auto gevlucht en verloren richting, en bij het kopen bang voor. Optellen raden deze banden en ik denk dat iedereen zal tevreden Meer > zijn, tegen een prijs die je kan niet klagen, maar iets voor iets en veiligheid ook telt.
 • Paolo Malaguti 4,6 111150

  Michelin ENERGY SAVER

  Op bergwegen ten zeerste aanraden aan de bandenspanning 3/4 decimale punten hoger te houden. Zo vindt u de beste regelmatige consumptie en een langere levensduur van hetzelfde in termen Kilometrici, krijgen zonder dat het comfort dienovereenkomstig. Met deze opstelling te betalen iets meer voorzichtig in bochten op nat wegdek. Het zal houden in ieder geval een goede afdichting in een plotselinge remmen en schaven op het water. Ik vond ook een daling van het brandstofverbruik met 2%. Km. 25.000 nog paden op bergen wegen 70%, actuele slijtage gelijk aan 75% voor de "markering" van slijtage. Ik hoop dat ik Essevi behulpzaam. Mijn professionele activiteiten: openbare dienst taxi. Mijn Meer > rij-ervaring: sinds 1979. Mijn km totale routes tot nu toe: 2.575.000.
Vind uw Michelin banden