Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

All season banden

All season banden

Worden ook de universele of 4 seizoenbanden genoemd. Ze vormen de combinatie van de eigenschappen van zowel zomer- zoals winterbanden.

of

Kenteken

Bestsellers

All season banden zijn de ideale combinatie tussen zomer- en winterbanden en zijn ontworpen om het hele jaar goed te presteren. Vooral in Nederland kunnen ze uitstekend werken omdat wij normaal gesproken geen hele strenge winters hebben. Bekijk hier onze beste all season banden in een lijst samengesteld door onze klanten. De lijst is gebaseerd op de combinatie van beste kwaliteit en prijs verhouding. Zo heb je de perfecte lijst van premium en goedkope all season banden in één!

4 seizoensbanden ranking

Bekijk hieronder onze top 10 4 seizoensbanden ranking. Deze top 10 is samengesteld uit de bestverkopende All season banden uit onze online shop. We hebben in deze top 10 rekening gehouden met het aantal verkochte exemplaren en de reviews. De reviews van onze seizoensbanden hebben ons goed inzicht gegeven in de belangen van onze klanten. Wil je liever onafhankelijke onderzoeken bekijken? Bekijk dan deze blog test all season banden.

Merken all season banden

Er zijn op het moment meer dan honderd bandenfabrikanten die all season banden produceren. Wij hebben de beste banden van de meest populaire bandenfabrikanten, van onder meer Vredestein all season banden, Michelin en Goodyear. Bekijk ons assortiment van seizoensbanden per merk en kies het merk dat het beste bij jou past.

Alles over All season banden

Alles over All season banden

De all season banden zijn bekend onder vele namen. Zo worden ze all season banden, 4 seizoenenbanden, seizoensbanden of zelfs all weather banden genoemd. Deze all season banden vormen een combinatie van eigenschappen van zomer- en winterbanden en herken je aan het opschrift ALL SEASON op de zijkant van de band. Dit is echter niet op alle seizoensbanden geschreven.

Dit soort banden is een compromis dat tegemoet wil komen aan de verwachtingen van de meest veeleisende gebruikers. All season banden leveren altijd goede prestaties, ongeacht de heersende weersomstandigheden. Ze zijn geproduceerd met de bedoeling de voordelen van zomer- en winterbanden te combineren.

Het rubbermengsel dat bij all season banden wordt gebruikt, is zo samengesteld dat het zowel bij temperaturen boven als onder 0 °C uitstekende prestaties levert. Zo wordt gedurende het hele jaar een hoog prestatieniveau gegarandeerd. Het belangrijkste voordeel van all season banden is dat het niet noodzakelijk is om van banden te wisselen als de temperaturen schommelen.

Prestaties van all season banden bij elk seizoen

Als de temperatuur onder de 7 graden komt dan ontstaat deze vraag bij alle automobilisten. Winterbanden of All season banden? Hoe maak je de juiste keuze?

Het loopvlakprofiel van all season banden is vergelijkbaar met die van winterbanden. Het centrale gedeelte heeft meer groeven waardoor de all season band goed grip kan hebben op een besneeuwd ondervlak. De buitenzijde van het loopvlak is opgebouwd uit massieve blokken met minder groeven. Dit loopvlak heeft daarom meer weg van zomerbanden en zorgt voor rijstabiliteit bij grotere snelheden. All season banden kunnen aangeduid zijn met het symbool M+S (mud and snow - modder en sneeuw) en een pictogram dat drie toppen met een sneeuwvlokje voorstelt. Deze symbolen geven aan dat ze geschikt zijn voor gebruik in winterse condities. Bij het ontwerpen van het loopvlakprofiel van all season banden is geprobeerd om rekening te houden met zowel winters als zomers weer. Het is dus een samensmelting van deze twee banden.

Door all season banden te gebruiken wordt het seizoensgebonden verwisselen van banden overbodig. Dit zorgt voor een beperking van de gebruikskosten van de wagen door minder bezoeken aan de bandenservice. All season banden leveren de beste prestaties bij stadsritten, waar er niet de hele tijd sneeuw op de weg ligt en op wegdekken waarop slechts een kleine hoeveelheid sneeuw ligt. Ze worden aangeraden aan chauffeurs die een rustige rijstijl verkiezen en jaarlijks maximum 10.000 kilometer afleggen (niet regelmatig lange trajecten).

Maat

Er zijn veel verschillende bandenmaten op de markt. Voordat je een set all season banden koopt is het belangrijk dat je de juiste maat weet voor jouw auto. Weet je niet wat de ideale bandenmaat voor jouw auto is? Gebruik dan onze bandencalculator. Deze zorgt ervoor dat je binnen no-time weet welke maat all season banden je nodig hebt.

Wil je all season banden kopen of twijfel je of deze 4 seizoensbanden aansluiten op jouw rijstijl en auto? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen jou om de perfecte band te kiezen.

Start je aankoop