Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Toepassen

Toepassen

Toepassen

Toepassen

Prijscategorie

   

x

Selecteer indien u alle banden die binnen 48 uur geleverd worden wenst te zien. Anders wordt uw bestelling in ongeveer 4 werkdagen geleverd.

Alle filters

Motorbanden

Best verkochte motorbanden

We stellen u voor een aabieding voor motorbanden die het meest verkocht in onze winkel zijn. Dat zijn de populairste modellen van motorbanden onder onze klanten. Check of een van de onderstaande voorstellen op je verwachtingen voldoet.

Motorbanden

Motorbanden Motorbanden zijn verdeeld volgens motorfietsentype waarvoor de banden bestemd zijn (klassieke motorfietsen, wedstrijdmotoren, scooters, quads, toermodellen, allroads, moped, choppers, enduro/cross street of cross off-road). De banden delen zich ook op voor- en achterbanden of universele banden die op beide assen kunnen omgezet worden. Motorbanden moeten verschillende eigenschappen samenvoegen, zoals goede grip, precies sturen, en rijcomfort. Band voor elke soort van motorfiets moet voor snelle waterafvoer zorgen, tegen aquaplaning beschermen en de juiste grip zowel op natte zoals op droge wegdekken garanderen. Het andere belangrijke kenmerk van alle motorbanden moet hun duurzaamheid, bestandheid tegen slijtage en lange levensduur. Modern rubbermengsel dat bij productie gebruikt wordt geeft bescherming tegen mechanische beschadiging en lekke band. Goede grip in zulke banden wordt gegarandeerd door een longitudinaal kanaal in het centrum van het loopvlak. Banden voor wedstrijdmotoren zijn banden die voor het rijden op een nat wegdek bestemd zijn of slicks en semi-slicks. Degene banden hebben vaak versterkte karkas die rolweerstanden vermindert en stabiliteit van de grip van een band vergroot. Motorbandenproducenten besteden veel aandacht aan hun stilistiek zodat deze zeer modern kan zijn. Elk van bovengenoemde motorfietsensoorten heeft banden met een beetje andere karakteristiek nodig. En zo, terreinmotorbanden moeten grote prestaties zowel op steenwegen zoals op het terrein. Ze presteren ook goed op modderige terreinen. Ze kunnen gerust gebruikt worden op modder en zand omdat hun loopvlak een efficiënt zelfreinigend profiel heeft.

Banden voor recencies en choppers, behalve typische eigenschappen van alle motorbanden, karakteriseren zich ook door grote stabiliteit ook bij grote lading. Het loopvlak van deze banden is bijzonder bestand tegen slijtage. Quadbanden worden door uitstekende grip en rijkarakteristiek op moeilijke terreinen gekenmerkt. Zijn lichte opbouw geeft betere versnelling en effectief remmen. Moderne banden van deze type garanderen veilige en comfortabele rit zelfs op zeer moeilijk terrein. Bovendien zijn deze banden voor grotere snelheden aangepast.

Type voertuig

Motorbanden kunnen verdeeld worden afhankelijk motorfietstype waarop de band omgezet zal worden. Daarom hebben de motorbanden verschillende opbouw en eigenschappen.