Geschiedenis van Infinity-banden

  • Auteur: OPONEO.NL

Dubai is de snelst ontwikkelende stad ter wereld en het symbool van de sprookjesachtig rijke Arabische wereld. Op deze bijzondere plaats is het bedrijf Infinity ontstaan, het eerste bandenmerk van de Verenigde Arabische Emiraten dat debuteert op de Europese markt.

Eerst een kleine uitleg. Dat de naam Infinity lijkt op het automerk Infiniti van Nissan is puur toeval. Infinity heeft een totaal andere geschiedenis, waarvan het begin halverwege de jaren 70 ligt.
 
In 1976 ontstond in Dubai de vennootschap Al Dobowi Company die zich eerst bezig heeft gehouden met de distributie van auto-onderdelen en vervolgens zijn diensten uitgebreid heeft met de verkoop van andere banden, batterijen en smeermiddelen. Kort daarna begon het bedrijf ook zelfgeproduceerde goederen verkopen nadat de eerste fabriek van Al Dobowi was ontstaan die gebouwd werd in de speciale economische zone Jebel Ali.

Logo van de banden van Infinity.

Logo van het bandenmerk Infinity

Infinity-banden bouwen Dubai

Aandrijfriemen, dichtingen, riemen, leidingen, slangen en andere producten van rubber – dit alles wordt nog steeds geproduceerd in de fabrieken van het Arabische bedrijf (maar ook de elementen van machinebases, blaasbalgen of hydraulische technische dichtingen). Een sleutelrol in de bedrijfsstrategie was weggelegd voor banden – zowel de banden die ze in eigen beheer produceerden, als geïmporteerde banden uit Europa. Één van de partners van het bedrijf uit de Emiraten is de Italiaanse gigant Pirelli. Al Dobowi houdt zich tot op de dag van vandaag bezig met de distributie van de banden met de hoofdletter "P" in het Midden-Oosten, maar inmiddels zijn ook banden van merken als Hankook of Semperit in zijn catalogi te vinden.
 
In de jaren 80 was de onderneming uit Dubai al de onbetwiste leider op de nationale markt en bood zij haar producten in alle Emiraten aan. Één van de vernieuwende ideeën die tot op heden gezorgd hebben dat het bedrijf een vaste positie inneemt in de hele regio rond de Perzische Golf, is het wagenparkprogramma Total Tyre Management System dat zorg draagt voor complete monitoring en optimalisering van het gebruik van de gekochte banden (een van de grootste klanten in de Emiraten is Advantage Taxi, een groot taxibedrijf met bijna 2000 auto's).
 
Het Arabische bedrijf is ook een sterke speler op de industriële bandenmarkt. Dubai is al jaren de grootste bouwplaats op de aardbol en de zware apparatuur is uitgerust met nationaal geproduceerde banden, ook banden met grote afmetingen. Verder is de vennootschap Al Dobowi Limited sinds 1995 onderdeel van het concern Al Dobowi Group. Deze dochter is de modernste onderneming in het Midden-Oosten die zich bezighoudt met het opnieuw aanbrengen van loopvlakken met behulp van computertechnologieën. Zij werkt al jaren samen met het bedrijf Bandag, een wereldwijde reus op dit gebied.

Banden van Infinity geproduceerde volgens moderne technologieen.

De banden van Infinity worden geproduceerd op basis van moderne technologieën.

Infinity-banden – het kindje van de bestuursvoorzitter

Het creëren van een eigen bandenmerk met de naam Infinity was een idee van Singh Kandhari, de baas van de Al Dobowi Group. Voordat hij bestuursvoorzitter werd van het Arabische concern, was Kandhari al zijn hele carrière actief op verschillende niveaus in de bandenindustrie. Volgens hem had het bedrijf uit Dubai een eigen merk nodig, een merk dat banden levert van goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Al Dobowi begon in de eerste jaren van de 21e eeuw met de voorbereidingen voor het op te markt brengen van een nieuw merk. Technologieën werden gekocht van Amerikaanse en Europese producenten, waarvan de naam door het Arabische bedrijf zorgvuldig geheim wordt gehouden.
 
Het merk Infinity is formeel in 2005 geboren. Al sinds het begin vindt de productie van deze banden plaats in samenwerking met de Chinese producent Shangdong Linglong Rubber Company in zijn fabrieken in het Rijk van het Midden. In 2007 ontstonden de eerste modellen radiaalbanden voor personenauto's en terreinwagens, waaronder bandenlijnen van het type high performance en ultra high performance. Naast de activiteiten op de markt een het Midden-Oosten, is het bedrijf begonnen met een snelle expansie in Afrika. Het heeft filialen geopend in Ghana, Nigeria (op dit moment een van de leidende merken in dit land), de Zuid-Afrikaanse Republiek en later in nog een dozijn andere landen, waaronder Kenia, Soedan en Mozambique.

Gesponsorde door Infinity rally in Irland.

Het door Infinity gesponsorde team won de rallykampioenschappen van Ierland.

Infinity-banden in sport, industrie en leger

Sinds kort worden Infinity-banden ook in Europa aangeboden, o.a. in Polen, Nederland, Ierland en België. Dit is slechts een deel van de meer dan 30 landen op 4 continenten waarin het bedrijf uit Dubai actief is. Er wordt reclame gemaakt met de drie trefwoorden: "Kwaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid". Infinity zet in Europa ook de eerste stappen in de motorsport. Een van de eerste successen was de overwinning van het door haar gesponsorde team in de rallykampioenschappen van Ierland.
 
Naast de banden voor dagelijks gebruik op de weg, produceert het Arabische merk ook specialistische banden voor de buitengewoon moeilijke mijnbouwindustrie. Ze worden met succes verkocht in China en Australië, twee landen die worden gezien als steenkoolgrootmachten. In 2010 is ook een prestigieus contract gesloten met het leger van de Verenigde Arabische Emiraten. De legervoertuigen met de VAE-vlag rijden nu op Infinity-banden.

 

Koop Infinity-banden

 

Fotogalerie

Reclame van de banden van Infinity.
Rerclame van Infinity-banden.
Banden van Infinity - reclame.
Reclame - banden van Infinity.
Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)

  1. SSL beveiligde betaling
  2. Snel en gratis bezorgd
  3. Alleen kwaliteitsmerken
  4. Al meer dan
    2.000.000 klanten
  5. Montagepartners