Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Autobanden

Autobanden

of

Kenteken

Bestsellers

Een goede kwaliteit autoband garandeert controle over de auto, optimaal brandstofverbruik, technische levensduur en comfort. Het is vooral van belang om te letten op de bandenspanning, diepte van het profiel van je autobanden en of je de juiste bandenmaat en type gebruikt.

Winterseizoen
van 76 Bekijk het aanbod

De best verkopende autobanden

Graag presenteren we je de meest populaire zomer- en winterbanden met de beste combinatie van kwaliteit en prijs voor personenauto's. Bekijk en koop de best verkopende autobanden in onze webwinkel.

Zomer autobanden

4,2

(1037 reviews)

4,4

(656 reviews)

4,4

(598 reviews)

Winter autobanden

4,4

(715 reviews)

4,2

(558 reviews)

4,3

(570 reviews)

4,2

(413 reviews)

4,2

(448 reviews)

Wat zijn de beste autobanden

Wat zijn de beste autobanden

Bij het kopen van een auto wordt meestal alleen rijdt de uiterlijke kenmerken- maar uiteindelijk zijn het de autobanden die het rijgedrag en de veiligheid van je auto bepalen. Hieronder vatten we de belangrijkste factoren voor je samen

Bandenprofiel en bandenspanning.

Zorg ervoor dat de bandenspecialist je autobanden regelmatig inspecteert en deze direct vervangt als ze versleten zijn. Nieuwe autobanden hebben waarschijnlijk een profieldiepte van 8-9 mm, maar ze slijten waardoor de profieldiepte verminderd wordt. Het is onwettig en onveilig om een auto te rijden met een band waarvan de profieldiepte minder is dan 1,6 mm. Het is belangrijk om de optimale bandenspanning te handhaven, zoals vermeld in de gebruikershandleiding van je auto; het verbetert de controle over de auto, voorkomt vroegtijdig slijtage en verlengt de levensduur van de autobanden. Aangeraden wordt om de bandenspanning tenminste een keer per maand te controleren, óf als je over slechte wegen hebt gereden. Autobanden met een te lage bandenspanning vereisen meer energie om de auto voort te bewegen, wat betekent dat ze meer brandstof verbruiken en meer motorslijtage veroorzaken. Maar autobanden met een té hoge bandenspanning kunnen gevaarlijk zijn, tijdens lange ritten, eventueel met hoge snelheid, kunnen ze zo veel opwarmen dat een klapband het gevolg is.

Belangrijke verschillen in soorten en maten van autobanden.

U kunt de levensduur van uw banden verlengen door ze tijdig te wisselen voor speciale zomer- of winterbanden. Zomerbanden zijn gemaakt van een hardere rubbercompound die minder grip geeft bij koud weer, een winterband is gemaakt van een zachter rubbercompound die met een speciaal en dieper profiel een betere grip geeft op de sneeuw. Met een profiel minder dan 4 mm verliezen winterbanden deze functie, en kan alleen nog als zomerband gebruikt worden (tot 1,6 mm).

Kleine autobanden op kleine velgen zijn gemakkelijker voort te bewegen in de stad met het vele stoppen en optrekken. Dit komt doordat het geheel minder weegt en minder rolweerstand veroorzaakt dan een zwaardere en grotere band. Op de snelweg geven grotere autobanden wel meer comfort, maar ook daar zal het brandstofverbruik hoger zijn.

Het brandstofverbruik kan verbeteren door de beste velg- en bandcombinatie voor uw voertuig te kiezen. Denk hierbij vooral aan lichtmetalen velgen die minder wegen.

Als je deze factoren laat meewegen in de keuze voor autobanden doe je zeker een goede investering in de veiligheid van jezelf én je passagiers!

De populairste banddiameters

Autobanden merken

Er zijn veel autobandenproducenten - bekijk onze populaire bandentypes online weergegeven per merk hieronder. Afhankelijk van welke auto u gebruikt, waar en hoe u rijd, kies budget of premium banden. We hebben een enorm gamma aan Michelin, Pirelli, Continental, Dunlop en Goodyear in ons aanbod. Selecteer het meest gepaste bandenmodel voor uw auto, gebuik makende van onze bandenconfigurator - het zal u helpen te kiezen voor het meeste gepaste alternatief. Voor de juiste bandengrootte, bekijk de bandenmarkeringen op de zijwand van de band.

Start je aankoop