Winterbanden Test ADAC 2015/2016

  • Auteur: OPONEO.NL

De Duitse autoclub ADAC voert ieder seizoen bandentests uit. Modellen van de bekendste producenten en de populairste maten worden beproefd. Welke banden zijn dit seizoen als beste uit de test gekomen?

In september worden hier de resultaten van de ADAC-tests van winterbanden voor het seizoen 2015/2016 gepubliceerd. Lees in de tussentijd de samenvatting van de actuele tests: de beste winterbanden 2014/2015 volgens ADAC

Foto De winterbandentests van ADAC vinden plaats onder omstandigheden die typerend zijn voor het seizoen.

Niet alleen ADAC-tests

De bandentests van ADAC zijn bijzonder nuttig bij de keuze van winterbanden. Het is echter niet de enige informatiebron over banden. Ook andere organisaties en vele autotijdschriften voeren dergelijke tests uit. Je vindt een overzicht van de grootste tests in ons artikel:

 - Ranking winterbanden 2014/2015

Veel chauffeurs bekijken naast de tests ook de meningen van gebruikers over de banden die hen interesseren. Op Oponeo.nl vind je meningen over vrijwel elk bandenmodel (totaal al circa 100.000). Om je beter te kunnen oriënteren op de verschillende meningen hebben wij een cyclus artikelen voorbereid: "Tests van gebruikers". Ieder seizoen presenteren bij een overzicht van de best beoordeelde banden in de populairste maten, bv.

Tests van winterbanden 2014/2015 van de maat 205/55 R16 volgens gebruikers;
Tests van winterbanden 2014/2015 van de maat 195/65 R15 volgens gebruikers;
Tests van winterbanden 2014/2015 van de maat 175/65 R14 volgens gebruikers.

Als je niet weet welke winterbanden je moet kiezen, neem dan contact op met een specialist. Bel naar de nummers 020 79 02 079, de experts van Oponeo.nl adviseren je snel welk model voor jou het gunstigst is.

Foto ADAC test tweemaal per jaar banden van de populairste afmetingen.

Activiteiten van ADAC

De bandentesten van ADAC zijn het meest gedetailleerd en de resultaten ervan worden gezien als maatgevend. De ADAC-organisatie zelf verenigt ongeveer 17 miljoen chauffeurs (ook motorrijders). Hiermee is het de op een na grootste autoclub ter wereld, na de Amerikaanse AAA. ADAC is in 1903 opgericht en is dus al meer dan 100 jaar actief. Tot de hoofdtaken van de ADAC behoren het controleren en bevorderen van het wegtransport, motorsporten en toerisme, en bescherming en voorlichting van alle weggebruikers.

ADAC is ook uitgever van verschillende autotijdschriften, kaarten en atlassen, leidt een wegenwachtnetwerk, test naast banden ook nieuwe auto's en autostoeltjes, controleert de veiligheid van tunnels en veerboten en biedt ook autoverzekeringen aan. Binnen de ADAC zijn ook scholingscentra voor verkeersveiligheid actief. Deze brede en grootschalige activiteiten hebben ervoor gezorgd dat de ADAC algemeen bekend is. Chauffeurs van de hele wereld zien de organisatie als autoriteit.

 

 

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)