Zomerbanden - nieuw in 2019

 • Auteur: OPONEO.NL

De keuze voor geschikte banden voor het aankomende zomerseizoen kan behoorlijk wat kopzorgen geven. De keuze is soms enorm en zie daar dan maar eens dat ene pareltje uit te vissen. Speciaal voor onze gebruikers hebben wij een overzicht gemaakt van nieuwe producten voor de zomer van 2019. Onder de gepresenteerde banden vinden zowel liefhebbers van het allernieuwste als automobilisten die de voorkeur geven aan goedkopere oplossingen datgene waar ze naar op zoek zijn.

In de zomer krijgen we vaak te maken met wisselende omstandigheden.

In de zomer krijgen we vaak te maken met wisselende omstandigheden.

Een selectie van nieuwe banden voor de zomer van 2019*

*Het overzicht presenteert nieuwe catalogusproducten voor het zomerseizoen van 2019. In sommige maten zijn de modellen voor het eerst verschenen in de periode 2018/2019.

 

Nokian en Continental bepalen de norm

De fabrikanten van premiumbanden zetten voortdurend nieuwe lijnen uit voor de ontwikkeling van de bandenbranche. In hun modellen gebruiken ze innovatieve technologische oplossingen en de hoogste kwaliteit materialen, voor optimale veiligheid en prestaties. Tot de toonaangevende vertegenwoordigers van het premiumsegment behoren onveranderd de concerns Nokian en Continental. Hun voorstellen voor het aankomende seizoen zijn daar een uitstekend voorbeeld van.

 

Nokian Wetproof – een 'waterbestendige’ band

Het Finse concern is zonder twijfel een expert op het gebied van moeilijke wegomstandigheden. Hun nieuwste model, de Wetproof, is tot stand gekomen met het steeds wisselende zomerweer in gedachten. De unieke veiligheidszone-technologie verschaft de bestuurder alle zekerheid.

Het model onderscheidt zich met name tijdens intensieve regenval. Pas dan voel je wat deze band allemaal in zijn mars heeft. Ongeacht de hoeveelheid water op de weg blijft het rubber precies, veilig en doeltreffend en is de remweg opmerkelijk kort.

 

De belangrijkste eigenschappen van de Nokian Wetproof:

 • Het concept van een dubbele veiligheidszone gaat uit van een loopvlak met twee autonome zones die respectievelijk verantwoordelijk zijn voor grip en stuurbaarheid. Deze technologie garandeert veiligheid onder uiteenlopende voorwaarden en verlaagt tegelijk het brandstofverbruik dankzij de lage rolweerstand.

 • De zelfblokkerende groeven dankzij de Responsive Lock-technologie maken dat de band zich vastbijt in de weg zodra er druk wordt uitgeoefend op de bovenkant van het loopvlak. Zo blijft de stabiliteit gewaarborgd wanneer je over natte wegen rijdt.

 • De Aqua Hybrid-compound vergroot de grip van de band in de regen. Dankzij de bouw uit polymeren en gemodificeerd silica was het afleggen van vele kilometers nog nooit zó veilig.

 

Nokian Wetproof

 

Continental EcoContact 6 – ontworpen voor zuinig rijden

Een nieuw product van het Duitse concern, de Continental EcoContact 6, is een band die tot stand is gekomen met het oog op een zo groot mogelijke brandstofefficiëntie. De zuinigheid is te danken aan de veranderde geometrie van het loopvlak en het innovatieve compound Green Chili 2.0. Een auto met EcoContact 6 om de wielen rijdt zuiniger en stoot minder schadelijke stoffen uit in de atmosfeer.

De hoge kwaliteit van de uitvoering en de ideale selectie van componenten garanderen langdurig en veilig gebruik dat zelfs de meest veeleisende bestuurders tevreden zal stemmen. De EcoContact 6 is daarom een band zoals nog niet eerder verkrijgbaar was.

 

De belangrijkste eigenschappen van de Continental EcoContact 6:

 • Het huiscompound Green Chili 2.0 zorgt ervoor dat je met deze banden aanzienlijk meer kilometers kunt afleggen. Deze oplossing is gebaseerd op de combinatie van polymeren en speciaal geselecteerde toevoegingen, die er samen voor zorgen dat de constructie niet te stijf wordt.

 • De toevoeging van silica in de Green Chili 2.0 helpt de contactzone van de band met het wegdek te optimaliseren.  Ook de rolweerstand is veel lager, wat weer leidt tot minder brandstofverbruik.

 • De innovatieve constructie van de schoudergroeven zorgt ervoor dat de band aquaplaning doeltreffend voorkomt. Zo raakt de auto dus niet in een ongecontroleerde slip bij harde regenval. De speciale inkepingen op de groeven ondersteunen de auto tijdens dynamische manoeuvres en zorgen dat het rubber niet vervormd raakt bij hoge belasting.

 

Continental ContiEcoContact 5

 

De zomer is Europa brengt niet alleen hoge temperaturen met zich mee maar ook veel onweer en regenval.

De zomer is Europa brengt niet alleen hoge temperaturen met zich mee maar ook veel onweer en regenval.

 

Succesmerken – Kleber en Hankook

De nieuwe zomerbanden Kleber Dynaxer HP4 en Hankook Ventus S1 Evo3 K127 passen ideaal binnen het concept van de middenklasse. In het ontwerp zijn moderne technologische oplossingen toegepast op basis van de kennis en ervaring van de technici. Dankzij hun passie en voortdurende streven naar ontwikkeling lopen deze twee concerns nauwelijks achter op de premiumklasse maar bieden ze hun flagshipmodellen aan tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

 

Kleber Dynaxer HP4 - de langverwachte opvolger

Het is niet makkelijk om te voldoen aan de hooggespannen verwachtingen van bestuurders na het succes van de Dynaxer HP3  Gelukkig stelt de vierde generatie van de Dynaxer-serie niet teleur. De band zit vol innovaties, die zich vertalen in uitmuntende prestaties.

 

De belangrijkste eigenschappen van de Kleber Dynaxer HP4:

 • De brede lengtegroeven in het midden van het loopvlak minimaliseren het risico op aquaplaning. Dit onwaarschijnlijk doeltreffende waterafvoersysteem heeft ervoor gezorgd dat de band in enkele maten de hoogste gripklasse toegewezen heeft gekregen op basis van de Europese etiketnormen.

 • Het rubbercompound, dat is geoptimaliseerd op basis van meer dan 100 jaar ervaring, zorgt dat de banden stabiel presteren op droog en nat wegdek. Zo kun je veilig de weg op in je favoriete rijstijl en met verschillende belasting.

 • Het zelfblokkerende loopvlakprofiel zorgt voor een lagere rolweerstand en minder energieverlies. Daardoor stijgt de brandstofefficiëntie van het voertuig en betaal je minder aan de pomp.

 

Kleber Dynaxer HP4

 

Het geheim zit hem in het evenwicht – Hankook Ventus S1 Evo3 K127

Hankook is een merk met grote ambities dat altijd producten op de markt brengt volgens de eigen filosofie. Alle producten van deze Koreaanse fabrikant worden gekarakteriseerd door de ideale balans tussen hoge prestaties, veiligheid en rijcomfort. Dit is niet anders bij het model Ventus S1 Evo3 L127.

Het loopvlak is tot stand gekomen op basis van twee autonome zones. De centrale zone is voorzien van een groter aantal blokken, ter bevordering van de remkracht en het versnellen op nat wegdek. De buitenblokken zorgen daarentegen voor ideale grip bij het manoeuvreren en voor akoestisch comfort.

 

De belangrijkste eigenschappen van de Hankook Ventus S1 Evo3 K127:

 • De met aramidevezel versterkte gordel verbetert de prestaties op droog wegdek en ondersteunt de auto bij het starten en optrekken. De krachtige hielen zonder naden voorkomen dat de band losraakt van de velg tijdens dynamisch rijden.

 • De dubbellaagse verstijving van vezel en staaldraad in de gordel zorgt voor doeltreffende absorptie van harde impacts en beschermt tegen beschadiging.

 • De getande groeven verhogen de grip van de auto op nat wegdek en maken dat het voertuig zeer precies kan worden bestuurd.

 • De unieke Aqua Pine-compound is ontwikkeld op basis van hars uit dennenbomen, dat vervorming van het loopvlak voorkomt. De toevoeging van plantaardige olie zorgt ervoor dat de auto recht op de weg blijft, zelfs bij intensieve regenval.

 

Hankook Ventus S1 Evo3 K127

 

Om veilig te reizen over lange afstanden in de vakantie zijn goede banden noodzakelijk.

Om veilig te reizen over lange afstanden in de vakantie zijn goede banden noodzakelijk.

 

Voor zuinige automobilisten – Barum en Neolin

De economyklasse is een goede keuze voor bestuurders die prijs stellen op zuinigheid. Aantrekkelijke prijzen hoeven echter helemaal geen kwaliteitsgebrek te betekenen. Veel fabrikanten uit het budgetsgement bieden veilige en duurzame kwaliteitsbanden aan. Geweldige voorbeelden zijn beide door ons gepresenteerde nieuwe modellen voor het zomerseizoen van 2019.

 

Barum Bravuris 5HM – een onvervangbare kameraad tijdens iedere reis

Barum is een zeer populaire fabrikant uit de economyklasse. Het merk is sinds 1945 speler op de Europese markt. De Continental-groep draagt zorg voor de kwaliteit van de producten.

De Barum Bravuris 5HM is een nieuw product van de Tsjechische fabrikant voor het aankomende seizoen en vormt een ideaal voorbeeld van een hoogwaardige band uit het economysegment. Het model is ontworpen met het oog op lange afstanden en rijcomfort.

De HM-serie dankt zijn naam aan de geavanceerde High Mileage-compound, die is ontwikkeld op basis van een polymeertechniek. Bandslijtage treedt veel later op zodat het product aanzienlijk langer meegaat.

 

De belangrijkste eigenschappen van de Barum Bravuris 5HM:

 • De maar liefst drie unieke centrale ribben met dwarsgroeven zorgen voor goede verdeling van de druk over het hele loopvlak. Zo wordt de band gelijkmatig belast en slijt deze langzamer, voor een langere levensduur.

 • De zijblokken met gesloten constructie en het gepatenteerde systeem van blokkerende groeven vergroten de stijfheid van de constructie, zodat rijden zeer precies en veilig wordt.

 • De verbeterde vulkanisatiecomponenten zorgen voor merkbare inperking van het brandstofverbruik, verlagen de verhitting van de bandconstructie en beschermen de band tegen vervormingen.

 

Barum Bravuris 5HM

 

Een debutant met grote ambities – de Neolin Neogreen+

Het merk Neolin is relatief kort geleden op de Europese markt verschenen en mogelijk weten veel bestuurders nog niet waar dit merk voor staat. Neolin maakt onderdeel uit van Yanchang Rubber, het concern achter het bekende merk Duraturn.

Producten van Neolin vormen een brug tussen hoge prestaties en een aantrekkelijke prijs en zijn een uiting van de ambitie van het concern om een plekje op de markt te vinden voor hun High Performance-banden.

De Neogreen+ maakt gebruik van een modern loopvlak en interessante technologische oplossingen, die ongetwijfeld erkenning zullen krijgen van vele automobilisten.

 

De belangrijkste eigenschappen van de Neolin Neogreen+:

 • Het silica-compound zorgt voor een lagere rolweerstand en dus zuiniger rijden. Deze oplossing zorgt dat hoge temperaturen minder invloed hebben op de staat van de band.

 • Het lawaaireducerende systeem op basis van een sprongsgewijs loopvlak vermindert het geluid zodat het rijden zeer comfortabel en stil wordt.

 • De centrale groeven tussen de blokken beschermen tegen het gevaarlijke aquaplaning door razendsnel water af te voeren. Dit proces wordt nog eens ondersteund door de trapsgewijze lamellen en dwarsgroeven.

 

Neolin Neogreen+

 

In de zomer gaan we vaak op reis.

In de zomer gaan we vaak op reis.

 

Goed geselecteerde banden zijn een garantie op tevredenheid

De bandenkeuze moet vooral worden afgestemd op de vereisten van de auto en de individuele voorkeuren van de bestuurder. Alleen optimaal geselecteerde banden garanderen voldoende veiligheid en comfort. Doorloop daarom enkele stappen voordat je tot je aankoop overgaat.

1. Het eerste en belangrijkste onderdeel van de veiligheid van de bestuurder is de selectie van de technische aspecten van de band. Hierbij moet vooral worden gelet op zaken als: bandenmaat, snelheidsindex en belastingindex. Hierbij kun je het beste afgaan op de homologaties van de fabrikant.

2. Als je gebruik wilt maken van vervangende banden, controleer dan goed het toegelaten bereik van het betreffende model auto. De totale wieldiameter moet altijd gehandhaafd blijven. Als je niet weet welke niet-gehomologeerde maten je kunt nemen, raden we je aan om gebruik te maken van onze calculator voor vervangende banden.

3. Bepaal precies wat je behoeften zijn bij het kiezen van het loopvlakontwerp en de bandenklasse. Belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 • de vaakst afgelegde soort routes (snelwegen, stadsverkeer, terrein of bergwegen)

 • de rijstijl (gematigd, sportief, offroad)

 • het type voertuig en de bestemming (terreinwagen, stadsauto, raceauto, gemengd)

 • het budget (klasse premium, gemiddeld of economy)

Raadpleeg tot slot de beoordelingen van experts uit de jaarlijkse tests van prestigieuze motorrijtuigenorganisaties als ADAC, Autobild, AMS en AutoZeitung.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)

 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners