Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

14 inch banden

Vind 14 inch banden die het best passen bij wat je zoekt

of

Kenteken

De populairste 14" bandenmaten

De meest verkochte 14" bandenmodellen

Winterseizoen
van 76 Bekijk het aanbod

14 inch banden

Een 14 inch diameter band is normaal gesproken bestemd voor kleinere stadsauto's. Vandaar dat banden van 14 inch worden aanbevolen als je een kleine auto rijdt. Zo zijn 14 inch banden de standaard fabrieksgrootte voor modellen als de Audi A2, Chevrolet Agile, Citroën ZX, Honda Fit, Kia Picanto, Fiat Scudo en andere lichte personenauto's. Het kan ook voorkomen dat banden van 14 inch gemonteerd worden op bestel- en vrachtwagens. Echter zien we.

Hoe kies je 14 inch banden voor de auto

Het is belangrijk om het juiste formaat band op je auto te laten zetten. Een verkeerde grootte van de banden kan levensgevaarlijke situaties veroorzaken. Om geschikte 14 inch diameter banden te vinden moet je de afmetingen van de band kennen. Deze staat gedrukt op de zijkant van de band en worden tevens vermeld in de gebruiksaanwijzing van de auto. Deze informatie bestaat uit een reeks tekens (cijfers en letters) in vaste volgorde. Lees hierover meer in onze band formaat gids op onze blog.


Bij de meeste auto's is het mogelijk om verschillende bandenmaten onder de auto te laten monteren. Het is daarom voor veel mensen niet vanzelfsprekend welke bandenmaat je moet kiezen. Het kan dus zo zijn dat er verschillende banden onder de auto gemonteerd kunnen worden, echter betekent dit niet dat het altijd wenselijk is. Kies je ervoor om een andere afmeting band dan een autoband 14 inch te monteren, hou dan rekening met de capaciteit van je auto en andere fysieke beperkingen (zoals bijvoorbeeld de hoogte van de carrosserie).


Wil jij weten wat de beschikbare banden opties zijn voor jouw voertuig, gebruik dan onze bandencalculator.

Bekijk de beschikbare 14 inch banden

Wil jij 14 inch banden voor de auto kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een breed online-assortiment aan 14 inch banden, waaronder goedkope 14 inch banden. Bekijk de beschikbare 14 inch banden voor jouw auto door de breedte, hoogte en diameter van de band te selecteren of zoek jouw automerk online op. Je kan ook onze bandenconfigurator gebruiken om te kijken of en welke 14 inch banden onder de auto gemonteerd kunnen worden. Plaats vandaag nog je bestelling en laat je banden spoedig monteren door één van onze bandencentrale.


Wil je meer over onze 14 inch banden of onze 14 inch banden prijs weten? Neem dan contact op met onze klantenservice.

De populairste banddiameters

Start je aankoop