Autobanden

18 inch banden

Autobanden

Toepassen

Toepassen

Toepassen

Toepassen

Prijscategorie

-
Kenteken

Autobanden

Aanbevolen 18" zomerbanden modellen

Goodyear Efficientgrip Performance 2
4,8

3 reviews

Van 121 stuk
Bridgestone Turanza T005
4,5

21 reviews

Van 85 stuk
Pirelli Powergy
4,6

5 reviews

Van 138 stuk
Autobanden

Aanbevolen 18" winterbanden modellen

Kormoran Snow
5,0

1 mening

Van 74 stuk
Imperial Snowdragon HP
4,2

44 reviews

Van 50 stuk
Autobanden

Aanbevolen 18" all-season banden modellen

Kormoran All Season
Van 63 stuk
Kleber Quadraxer 3
Van 71 stuk
Continental AllSeasonContact
4,8

27 reviews

Van 90 stuk

Een overzicht van 18 inch banden

18 inch banden werden voorheen vaak geassocieerd met krachtige, getunede en luxe voertuigen. Tegenwoordig zijn steeds meer auto's uit het D-segment voorzien van deze banden omdat banden met een grotere diameter de besturing en prestaties op hoge snelheid zouden bevorderen. Banden van 18 inch zijn de standaard fabrieksgrootte voor auto's als de Mercedes C- en E-klasse, Audi A6, Volkswagen Passat, Skoda Superb, Volvo S60 en Honda Accord.


Doordat er zoveel auto’s zijn die banden van 18 inch hanteren is het erg interessant voor de grote bandenfabrikanten om deze banden te produceren. Zo hebben Vredestein, Michelin, Hankook, Bridgestone en Continental banden van 18 inch.


Sinds 2022 worden 18 inch banden in F1 gebruikt. Door deze ontwikkeling in de Formule 1 komen dit soort type banden in dit jaar veel in het nieuws. Het is echter niet zo dat als je banden van deze afmeting onder de auto monteert je kan scheuren als Max Verstappen!

Hoe kies je 18 inch banden voor jouw auto

Je moet altijd zoeken naar geschikte autobanden - het combineren van verschillende banden is gevaarlijk voor jezelf en andere weggebruikers. Voordat je 18 inch banden voor je auto bestelt, moet je de afmetingen controleren aan de hand van de gebruiksaanwijzing van je voertuig of de markeringen op de band zelf.


Als je op zoek bent naar banden van 18 inch of alternatieven hiervoor, kun je onze bandencalculator gebruiken. Deze vertelt je alle mogelijke bandenopties voor jouw auto. Houd bij het kiezen van alternatieve banden rekening met de verschillende indexen en factoren evenals de capaciteiten van je auto.


18 inch bandenspanning


Wij hebben vernomen dat mensen zich vaak afvragen hoeveel bar 18 inch banden moeten hebben. Hier is echter geen uniform antwoord op te geven. Zoals bij alle bandenspanning moet deze berekent wordt aan de hand van het type auto. Wil jij weten hoeveel de 18 inch bandenspanning voor jouw auto mag zijn, raadpleeg dan onze bandenspanningstabel. Vul het juiste merk, model en type in en match het met de band die je wilt kopen.

Bekijk de beschikbare banden van 18 inch

18 inch banden kopen doe je makkelijk en snel op onze website. Plaats vandaag nog je bestelling en laat je de banden monteren door een van onze bandencentra. Wil jij velgen met 18 inch banden bestellen? Dat is natuurlijk ook geen probleem. Bij Oponeo match je de juiste velgen en banden zonder moeite! Bekijk hier ons aanbod van 18 inch lichtmetalen velgen en stalen velgen.

De populairste banddiameters

Houd uw handen schoon
aen laat de bandenmonteurs
de montage doen

Leer meer