Autobanden

16 inch banden

Autobanden

Toepassen

Toepassen

Toepassen

Toepassen

Prijscategorie

-
Kenteken

Autobanden

Aanbevolen 16" zomerbanden modellen

Goodyear Efficientgrip Performance 2
4,8

3 reviews

Van 119 stuk
Bridgestone Turanza T005
4,5

21 reviews

Van 86 stuk
Pirelli Powergy
4,6

5 reviews

Van 146 stuk
Autobanden

Aanbevolen 16" winterbanden modellen

Kormoran Snow
5,0

1 mening

Van 66 stuk
Imperial Snowdragon HP
4,2

44 reviews

Van 65 stuk
Autobanden

Aanbevolen 16" all-season banden modellen

Kormoran All Season
Van 58 stuk
Kleber Quadraxer 3
Van 72 stuk
Continental AllSeasonContact
4,8

27 reviews

Van 92 stuk

Een overzicht van 16 inch banden

Autobanden van 16 inch zijn de populairste bandenmaat. 16 inch is de standaard fabrieks grootte van de meeste personenauto's. Deze 16 inch banden zijn dan ook vaak terug te vinden onder de Audi A4 en A6, Honda CR-V, Hyundai Tucson, Volkswagen Golf, BMW 3 en 5, Ford Focus en Opel Astra. Daarnaast zijn de meeste verkochte camperbanden 16 inch.


Je kunt autobanden met een 16 inch diameter monteren voor ieder seizoen: er zijn zomerbanden, winterbanden en vierseizoenenbanden verkrijgbaar. Je kunt daarnaast ook 16 inch runflatbanden onder de auto zetten.


Grote bandenmerken zijn daarom ook gespecialiseerd in het maken van de 16 inch band. Zo heeft Vredestein banden van 16 inch en produceert ook Michelin banden van 16 inch.

Alles over het kiezen van banden 16 inch

Het is cruciaal om de juiste maat banden onder de auto te monteren, anders kun je te maken krijgen met onvoorspelbaar stuur- en remgedrag. Het gebruiken van de onjuiste bandenmaat kan levensgevaarlijke situaties opleveren. De vraag kan een “16 inch band op 17 inch velg?” wordt dan ook vaak gesteld. Helaas moeten wij hierbij melden dat het niet mogelijk is op een 16 inch band op 17 inch velg te plaatsen. De diameter van de velg is gewoonweg te groot. Gebruik onze velgen calculator om te berekenen welke banden op welke velgen kunnen.


Kijk bij het kiezen van de juiste autobanden van 16 inch naar de bandmarkering op de zijwand en in de gebruiksaanwijzing van de auto.


Wil je 16 inch banden kopen of kijken welk formaat ook onder de auto past, gebruik dan onze bandencalculator. Hier vind je de mogelijke 16 inch banden opties en alternatieve voor jouw voertuig. Zorg dat je zeker weet dat jouw auto een andere bandenmaat aankan voordat jje een alternatieve band aanschaft. Dit scheelt in de hoeveelheid stress!

Bekijk de beschikbare 16 inch banden

Je kunt bij ons makkelijk 16 inch banden kopen. Wij hebben namelijk een breed scala aan 16 inch banden met een variëteit aan prijzen. Het is ook mogelijk om 16 inch velgen met banden te kopen bij ons. Wil je hier meer over weten en het niet zelf uitzoeken? Contacteer dan onze klantenservice.


16 inch banden kopen kan vandaag nog waarna je ze makkelijk en snel laat monteren door één van onze bandencentra.

De populairste banddiameters

Houd uw handen schoon
aen laat de bandenmonteurs
de montage doen

Leer meer