Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Nokian Banden

Beoordeling van de producent
4,1
  111150
op basis van 6127 meningen
Kies breedte
Selecteer profiel
Selecteer diameter

Nokian Tyres PLC is de markleider op de Scandinavische bandenmarkt. Het bedrijf is in 1988 ontstaan. De geschiedenis gaat echter terug tot het jaar 1898 toen de rubberfabriek Suomen Gummitehdas Oy werd opgericht. De fabriek begon in 1932 met de productie van banden. Het bekendste model van Nokian, Hakkapelitta verscheen al in 1936 op de markt.

Nokian is gespecialiseerd in de productie van winterbanden die uitstekend presteren in de moeilijke Scandinavische omstandigheden. De technici van Nokian creëren banden die bestand zijn tegen de zware omstandigheden van ijskoude winters.

In het aanbod vindt u banden voor personenauto's, bedrijfswagens, 4x4, vrachtwagens, fietsen, landbouw- en bosvoertuigen. De banden van deze Finse onderneming worden gepositioneerd in de klasse medium en HP.

Het bedrijf staat bekend om de toepassing van innovatieve en pro-ecologische oplossingen. Nokian is bekend geworden als producent van de eerste winterband ter wereld en de eerste ecologische band met toepassing van laag-aromatische oliën.

De onderneming heeft fabrieken in Finland en Rusland.

Merk geschiedenis Nokian

Aan de Nokianvirta-rivierHet bedrijfsgeschiedenis begint in de tweede helft van de 19e eeuw. In 1865 richtte mijnbouwingenieur Knut Fredrik Idestam in Tampere in het zuidoosten van Finland en klein bedrijf op voor de bosbouwindustrie. Later verplaatste hij het bedrijf naar het plaatsje Nokia aan de rivier Nokianvirta. Dit was de eerste van drie ondernemingen die later opgingen in het concern Nokia Corporation. Uit de naam van het plaatsje is ook de naam van het bedrijf – Nokia Wood Mills – afgeleid, hoewel het woord 'nokia' in het Fins ook boswezel betekent.Dertig jaar later, in 1898 ontstaat het bedrijf Finnish Rubber Works (Finse Rubberbedrijven, in het Fins Suomen Gummitehdas Oy). In 1904 de eerste FRW-fabriek is gebouwd in de stad Nokia. In het begin van de 20e eeuw neemt het bedrijf Nokia Wood Mills over en in 1967 fuseren beide bedrijven met het in 1912 opgerichte Finnish Cable Works. Dit was het begin van Nokia Corporation.Eerst fietsen, daarna auto'sTerug naar de bandenproductie. In 1925 begon Finnish Rubber Works met de productie van fietsbanden. Daarvoor hield het bedrijf zich bezig met het maken van schoenen en rubber elementen voor toepassing in verschillende industrietakken. In de fabriek in Nokia ontstaat in 1932 de eerste autoband. Vier jaar later wordt het vlaggenschip van het bedrijf gelanceerd – de band die vandaag bekend staat ... Lees verder >

Beoordelingen van banden door onze klanten Nokian:

Bij het kiezen van een juiste model kunnen de opinies over Nokian banden helpen. Bekijk wat onze klanten,die de mogelijkheid hadden hun gedrag op de weg, zuinigheid en rijcomfort te testen, van ons vinden.

 • Robert 4,7 111150

  Nokian H 205/55 R16

  In het algemeen kan de veiligheid niet klagen, maar zou niet persoonlijk adviseren en niet opnieuw te kopen voor het lawaai dat ze verscheen na wyząbkowaniu. Sorry maar wyząbkowały. Limbo model, kan winterbanden sensationeel van dezelfde fabrikant, zonder problemen en deze. Nou, wyząbkowały en wat later gebeurde in de cabine van een bloedbad. Ik verkocht de auto en het eerste wat een bezoeker van de commissie gebeld met de vraag of het lager was OK met mij, prees ik wat te doen om de handelaar nam de auto met een kus op de hand. Meer >
 • Marcin 4,2 111150

  Nokian i3 165/70 R13

  banden rit in de VW Polo, tot nu toe niet hebben gereisd een grote hoeveelheid km, maar de oefening heel goed. Rustig, goed vasthouden aan de weg op nat en droog. Tempted goede adviezen Ik heb ze gekocht en ik heb er geen spijt. Ja Polo is slechts een klein stuk speelgoed auto oproep een zwakke motor, maar als de banden zal blijken blijvend aan het veranderen is meer nadruk zal ook een Nokia te maken. Meer >
 • mazi 4,4 111150

  Nokian NRE 185/65 R14

  Werd met behulp van twee seizoenen Nokia, revelatie Zero aquaplaning door bochten, grip op het asfalt in krachtig remmen of fijne Sorry maar bewegen voor mij, weg te voeren zoveel water dat het weer niets kunt zien. Ik kocht de winter Nokia + drieduizend mijlen door de bergen zonder kettingen zware en wisselende weersomstandigheden hebben het examen geslaagd voor 5 + i3 wil nu kopen voor de zomer kan wel wat promotie te doen in de range 170 £ per stuk! groeten! Meer >
 • Rafal 4,2 111150

  Nokian NRHi 185/70 R14

  Ik kocht deze banden een jaar geleden als gevolg van de enorme hoeveelheid positieve feedback. Na jaren van het rijden en rijden ongeveer 20.000 km moet ik toegeven dat de band is een echte revelatie. Stil als een droom. Rijden op natte wegen volkomen veilig - je nooit viel in aquaplaning maar soms plassen waren diep en zelfs de laagste snelheid is niet :-) Om economische redenen, zou ik naar hen zelfs in de winter - en presteren heel przyzwojcie, als een man is niet gek. Het enige nadeel is hun verloop. Na het doen van 20.000 km, zie ik dat tijdje terug (en dit ondanks wielowachaczowego schorsing) is nog koel, de voorkant heeft nauwelijks houden. Het was tot 3 mm en je kunt zien dat de Meer > band is verschrikkelijk poząbkowana. Het is waarschijnlijk moeilijk remwerking meerdere malen. Het schijnt dat deze banden plaats een jaar een langer.
Vind uw Nokian banden