Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Nokian Banden

Beoordeling van de producent
4,1
  111150
op basis van 6126 meningen
Selecteer profiel
Selecteer diameter

Nokian Tyres PLC is de markleider op de Scandinavische bandenmarkt. Het bedrijf is in 1988 ontstaan. De geschiedenis gaat echter terug tot het jaar 1898 toen de rubberfabriek Suomen Gummitehdas Oy werd opgericht. De fabriek begon in 1932 met de productie van banden. Het bekendste model van Nokian, Hakkapelitta verscheen al in 1936 op de markt.

Nokian is gespecialiseerd in de productie van winterbanden die uitstekend presteren in de moeilijke Scandinavische omstandigheden. De technici van Nokian creëren banden die bestand zijn tegen de zware omstandigheden van ijskoude winters.

In het aanbod vindt u banden voor personenauto's, bedrijfswagens, 4x4, vrachtwagens, fietsen, landbouw- en bosvoertuigen. De banden van deze Finse onderneming worden gepositioneerd in de klasse medium en HP.

Het bedrijf staat bekend om de toepassing van innovatieve en pro-ecologische oplossingen. Nokian is bekend geworden als producent van de eerste winterband ter wereld en de eerste ecologische band met toepassing van laag-aromatische oliën.

De onderneming heeft fabrieken in Finland en Rusland.

Merk geschiedenis Nokian

Aan de Nokianvirta-rivier Het bedrijfsgeschiedenis begint in de tweede helft van de 19e eeuw. In 1865 richtte mijnbouwingenieur Knut Fredrik Idestam in Tampere in het zuidoosten van Finland en klein bedrijf op voor de bosbouwindustrie. Later verplaatste hij het bedrijf naar het plaatsje Nokia aan de rivier Nokianvirta. Dit was de eerste van drie ondernemingen die later opgingen in het concern Nokia Corporation. Uit de naam van het plaatsje is ook de naam van het bedrijf – Nokia Wood Mills – afgeleid, hoewel het woord 'nokia' in het Fins ook boswezel betekent. Dertig jaar later, in 1898 ontstaat het bedrijf Finnish Rubber Works (Finse Rubberbedrijven, in het Fins Suomen Gummitehdas Oy). In 1904 de eerste FRW-fabriek is gebouwd in de stad Nokia. In het begin van de 20e eeuw neemt het bedrijf Nokia Wood Mills over en in 1967 fuseren beide bedrijven met het in 1912 opgerichte Finnish Cable Works. Dit was het begin van Nokia Corporation. Eerst fietsen, daarna auto's Terug naar de bandenproductie. In 1925 begon Finnish Rubber Works met de productie van fietsbanden. Daarvoor hield het bedrijf zich bezig met het maken van schoenen en rubber elementen voor toepassing in verschillende industrietakken. In de fabriek in Nokia ontstaat in 1932 de eerste autoband. Vier jaar later wordt het vlaggenschip van het bedrijf gelanceerd – de band die vandaag bekend ... Lees verder >

Meningen van onze klanten:
 • Wojtek 5,0 11111

  Nokian WR D4

  De banden zijn zeer stil en hun "zachtheid" dempt ook oneffenheden op het wegdek. Als de eerste sneeuw viel, testte ik hem een beetje in de wildernis, bijvoorbeeld door tot 50 km/u te rijden en te remmen alsof ik een obstakel voor me had. Ik was verbaasd over de prestaties van deze banden, normaal gesproken remmen die alsof ik op een droog asfalt rem.Een andere keer toen er 's ochtends ijs op de weg was ging ik zonder enige moeite de heuvel over (waar auto's altijd uitglijden). Ik beveel deze banden aan iedereen aan. Meer >
 • Autofreeq 4,9 111150

  Nokian WR D4

  Misschien heb ik deze banden niet zo lang maar ik heb al ongeveer 2000km kunnen doen. Ik heb deze Nokian WR D4zowel op autosnelwegen als in de stad getest want laatste tijd rijd ik toch wel redelijk veel. Op droge grond gedragen ze zich echt goed. Op natte (het regende veel de laatste dagen) was ik zeer aangenaam verrast, omdat ik niet veel verschil voelde. Maar wat me het meest verrasde was hoe de banden manoeuvres corrigeren op gladde oppervlaktes zoals ijs en sneeuw. Ik heb al meerdere keren fout gedaan en te veel gas gegevens terwijl door de bocht aan het rijdenwas (in dit geval zouden er alleen misschien sneeuwsokken me helpen), de auto begon te vliegen, maar dankzij snelle correctie Meer > van gas en contr op de banden – de banden hielden ineens de griep. Ik beveel deze Nokian WR D4 van harte aan en zoals iemand heeft me overtuigd om Nokian banden te kopen dan wil ook dez ebanden aan andere mensen aanraden.
 • Bart 4,8 111150

  Nokian WR A3

  Naar mijn mening zijn deze Nokian WR A3 bandjes zeer goed. Zijn superioriteit ten opzichte van andere banden tonen name op het aspect van het rijden op de sneeuw en modder. Zowel het besturen als het remmen in dergelijke omstandigheden zijn voorbeeldig. Naar mijn mening, zelfs beter dan bij Continental ContiWinterContact of Michelin Alpin A4. Helaas heb ik geen kans om hun remvermogen op ijs te controleren gehad, maar ik vermoed dat het vergelijkbaar is met de banden die ik noemde te wijten aan het feit dat Nokian is een mengsel van de rubber met een soortgelijke zachtheid. Asymmetrische vorm van de banden dus loopvlakpatroon geven veel tijdens het rijden op een nat wegdek en zelfs tijdens Meer > het rijden snel omdat het verlaagd het risico op aquaplanning effect. Als de duurzaamheid van de banden genoeg zal zijn voor mij ga ik deze Nokian WR A3 zeker opnieuw kopen. Ik beveel aan anderen dit model.
 • Prezes 4,7 111150

  Nokian Line

  Na ongeveer 3 duizend. km banden werken zonder kosten. Eerder gereden op Michelin en ik denk dat het concurreert met waardigheid Nokian merk. Ik controleerde de mogelijkheid banden in verschillende omstandigheden, mag ik wel zeggen dat ik een auto rijden tylnonapędowym nogal dynamisch. Ik heb gefaald bij redelijke snelheden vallen in een oncontroleerbare slip, zowel natte als droge omstandigheden. Wat voor geluid, voor mij zonder aanklacht. Het enige nadeel, ik had problemen met het balanceren van deze banden. Opgericht waren op de originele lichtmetalen velgen (na een volledige renovatie, schilderij of rechttrekken) en je hoeft niet te verbergen in het vulkaniseren weinig werkte heel Meer > moeilijk om niet naar de 80g gewichten gezet. Draaiende banden met betrekking tot rand een beetje hulp, maar zoals ik al zei, was de moeilijkheid in evenwicht. Algemene beoordeling 5 +. Ik zou aanraden.
Vind uw Nokian banden