Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Petlas Banden

Beoordeling van de producent
3,8
    111500
op basis van 29 meningen
Selecteer profiel
Selecteer diameter

Petlas - Land: Turkije - Segment: economisch – Oprichtingsjaar: 1976 – Eigenaar: Petlas.


Het Turkse bandenmerk van de economische klasse, dat een volledig assortiment omvat aan banden voor personenwagens (waaronder SUV-wagens), lichte bestelwagens, vrachtwagens en autobussen, agrarische en industriële voertuigen en militaire voertuigen en vliegtuigen. De firma Petlas werd opgericht in 1976. Momenteel staat het op de 56-ste positie van de grootste bandenproducenten van de wereld. Het merk Starmaxx behoort haar ook toe.


Belangrijke data:


1976 – oprichting van de firma Petlas,

1977 – samenwerking met het Japanse consortium Yokohama, Kope Stell en Sumitomo bij het bouwen van de fabriek van de firma,

1981 – productie van vliegtuigbanden onder de Dunlop-licentie,

1993 – eerste banden van het merk Petlas voor Turkse vliegtuigen van de strijdkrachten,

1997 – privatisering van de firma Petlas – opgekocht door het concern KombassanGroup,

2005 – het concern AbdulkadirOzcanGroup wordt de nieuwe eigenaar van Petlas,

2007 – de eerste radiaalbanden voor agrarische voertuigen,

2010 – de eerste radiaalbanden voor personenwagens van het merk Petlas,

2011 – debuut van banden voor gebruik het hele jaar door van het type ultrahoge prestaties voor bestelwagens en SUV-wagens.


Wetenswaardigheden:


De firma Petlas werd opgericht als een staatsbedrijf, met als doel gedurende de eerste activiteitsjaren uitsluitend te produceren voor het Turkse leger.


Aanvankelijk was het bedrijf een onderdeel van de grote petrochemische staatsholding Petrokimya. Uit de eerste letters van de oprichting („Pet”) en de verkorte benaming van het woord band (in het Turks „lastik”) ontstond de naam Petlas.


In het midden van de jaren 90, gedurende het privatiseringsproces, werd de firma Petlas geconfronteerd met liquidatie: gedurende lange tijd werd geen investeerder gevonden, en de fabriek moest de productie stoppen vanwege de kosten. De situatie veranderde slechts door het huwelijk met het concern AbdulkadirOzcanGroup.

Petlas banden voor het winterseizoen

Petlas banden voor alle seizoenen

Merk geschiedenis Petlas

Petlas is een van de toonaangevende Turkse bandenmerken. Het ontstaan van dit merk is in zekere zin mogelijk gemaakt door de explosieve situatie op het nabijgelegen Cyprus in de tweede helft van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Historisch logo van het merk Petlas. Petlas, volgens plan De politiek-militaire spanningen op het eiland van Aphrodite duurden vrijwel vanaf het begin van de twintigste eeuw. Cyprus kwam uit Britse handen en richtte zich op eenwording met Griekenland. Daarna vond een burgeroorlog tussen Griekenland en Turkije plaats die in 1983 leidde tot het uitroepen van de Turkse Republiek van Noord-Cyprus. Hoewel in 1974 voor een deel afstand werd genomen van het Grieks-Turkse conflict, waren er op het eiland nog steeds veel gewapende troepen gelegerd van beide partijen. De Turkse luchtmacht nam deel aan de militaire operaties op Cyprus en had destijds problemen met de banden voor zijn vliegtuigen. Als antwoord op deze behoefte is in de jaren zeventig begonnen met het oprichten van het nationale bedrijf Petlas dat als eerste en belangrijkste taak had om banden te leveren aan de Turkse luchtmacht. Petlas maakte deel uit van een groot regeringsproject – de petrochemische holding Petrokimya (afgekort Petkim genaamd), waarvan de oprichting in het kader van het vijfjarig ontwikkelingsplan al was begonnen in de tweede helft van ... Lees verder >

Vind uw Petlas banden