Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Banden voor Chevrolet

Merk wijzigen

Voertuigmodel zoeken

Chevrolet

Het merk Chevrolet

Het begin. De firma werd in 1911 opgericht, onder andere door Louis Chevrolet, een racepiloot, en William Durant, de oprichter van het concern General Motors, die er in 1910 afscheid van nam. Zes jaar later werd Chevrolet rendabel en kocht Durant de meerderheid van de aandelen in GM op en nam hiermee de leiding over de firma over. Chevrolet werd toen bij GM gevoegd.

De ontwikkeling. De expansie van het concern General Motors in Europa leidde in het interbellum tot het ontstaan van het eerste filiaal van Chevrolet op het oude continent. Dit was in 1923 in Kopenhagen. Daarna deed het merk zijn intrede in andere Europese landen, waaronder de Scandinavische landen, de Baltische staten, Duitsland, Oostenrijk, Rusland, Hongarije, Tsjecho-Slowakije en ook Polen. In 1928 werd in Warschau de eerste montagelijn voor wagens van GM opgestart. De plechtige opening vond plaats op 10 september 1928 en deze datum kan officieel worden erkend als het begin van de activiteiten van het concern GM in Polen. Samen met de montagelijn verschenen ook de eerste personenwagens. Tijdens de Koude Oorlog trok Chevrolet zich terug uit Polen. Chevrolet had een grote invloed op de Amerikaanse automobielmarkt van de jaren ‘50 en ‘60. In 1963 was één op de tien verkochte auto's in de Verenigde Staten afkomstig van de productielijn van Chevrolet.

Vandaag. In 2004 begon GM in bepaalde landen van Oost-Europa auto’s van Daewoo onder het merk Chevrolet te verkopen wegens gebrek aan rechten op het merk Daewoo in die landen (onder andere in Polen). GM kocht in datzelfde jaar ook samen met Daewoo de fabriek FSO in het Warschause Żerań. Daar werd de productie van Chevroletmodellen (voordien Daewoomodellen) heropgestart. Deze auto's werden geëxporteerd naar verschillende landen in Centraal- en Oost-Europa. Op dat moment ging de positie van het merk Chevrolet in de wereld ook wat achteruit als gevolg van de dalende verkoop van het concern General Motors op de Amerikaanse markt en de stijgende concurrentie.

Bijdrage aan de automobielindustrie. Chevrolet heeft heel wat sportprestaties op zijn naam staan. Auto’s van dit merk wonnen vele malen de NASCAR-races. Het grootste succes van Chevrolet is het model Corvette, dat een icoon werd in de autosport en een cultobject voor vele automobielliefhebbers.

Interessante weetjes. De motor Chevrolet small-block engine (V8-motor met klein blok) wordt al sinds 1955 zonder onderbreking en met slechts een paar kleine wijzigingen geproduceerd. Alle firma's van het concern GM (Buick, Cadillac, Oldsmobile i Pontiac) maakten in hun constructies gebruik van dit onderdeel. Chevrolet dook ook op in liedjes van bekende zangers zoals The Beach Boys, Elton John, Prince en Don McLean (uit de film „American Pie”). In 2010 liet de firma weten dat het woord “Chevy” (waarmee het merk werd aangeduid) niet meer mocht worden gebruikt, maar enkel nog de volle naam “Chevrolet”. Deze instructies golden voor de werknemers en hun gezinnen, en voor de verdelers.

Populaire modellen: Chevrolet Aveo, Chevrolet Captiva, Chevrolet Corvette, Chevrolet Cruze, Chevrolet Epica, Chevrolet HHR, Chevrolet Lacetti / Chevrolet Nubira, Chevrolet Spark II, Chevrolet Matiz, Chevrolet Camaro.

Banden. Chevrolet heeft heel wat auto’s op zijn naam staan, gaande van personenwagens over pick-ups tot sportauto’s. De typische Amerikaanse modellen zijn meestal uitgerust met banden van de merken Bridgestone en Yokohama. Chevrolet Tiltmaster W4 en GMC Forward W4 hebben als originele uitrusting Yokohama TY213A banden, terwijl de modellen Chevrolet Tiltmaster W5500 en GMC Forward W5500 uitgerust zijn met het model RY023A. In de uitrusting van de Chevrolet Lumina vinden we dan weer banden van het merk Bridgestone (afhankelijk van de maat: EG3, E92P, ER30, B530 Z). Chevroletmodellen die in Europa worden aangeboden, zijn beschikbaar met de populaire bandenmaten 155/65 R13, 155/80 R13, 195/55 R15 of 205/55 R16. Chevrolet werkt samen met vele bandenproducenten, waaronder de Koreaanse firma Hankook (Chevrolet Aveo met Hankook K702 155/80 R13, Chevrolet Lacetti met Hankook K406 maat 185/65 R14) en het Franse Michelin (Chevrolet Aveo: Michelin Energy 185/60 R14, Chevrolet Lacetti: Michelin Energy 175/70 R14).