Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Banden voor Honda

Merk wijzigen

Voertuigmodel zoeken

Honda

Het merk Honda

Het begin. De geschiedenis van het concern gaat terug tot de jaren ‘20 van de vorige eeuw. Soichiro Honda verliet zijn ouderlijk huis en ging op de leeftijd van 15 jaar als leerjongen in een autogarage werken. In 1947 begon Soichiro met de productie van een fiets met een verbrandingsmotor. In 1948 ontstond de firma Honda Motor Company Ltd. In 1963 tijdens de motorshow in Tokyo werden de eerste modellen van de wagens Honda S360 en Honda S500 aan het publiek voorgesteld.

De ontwikkeling. Het eerste model dat massaal werd geproduceerd, was de Honda N360, die in 1967 een motor met een vermogen van 70 pk had. Honda is een van de weinige onafhankelijke producenten van Japanse wagens en motorfietsen. Aanvankelijk vond Honda vooral in de Verenigde Staten een afzetmarkt. In 1972 ontstond het model Honda Civic, dat een enorm succes kende. Zes jaar later verscheen het sportmodel Honda Prelude. Sinds 1986 biedt Honda onder de naam Acura ook luxewagens aan. Ze worden enkel in Noord-Amerika en Hongkong verkocht.

Vandaag. In 2008 stelde de firma meer dan 180 000 mensen tewerk en had een opbrengst van 5 miljard dollar (gegevens voor 2006). Naast wagens produceert de firma motorfietsen, scooters, motoren, robots, vliegtuigen en bromfietsen.

Bijdrage aan de automobielindustrie. Honda staat bekend om zijn constructies die met alternatieve brandstoffen worden aangedreven. Een van de eerste voertuigen die met CNG werden aangedreven, was de Honda Civic GX. Eind 1999 bracht de firma de eerste commerciële hybride elektrische-benzineaandrijving op de markt. Die werd toegepast in het model Insight. De auto verbruikte 3,4 liter op 100 km (test op de snelweg). In 2002 lanceerde Honda een hybride model van de Civic. Een bijzonderheid is het gebruik van waterstofbrandstofcellen. Deze aandrijving wordt gebruikt in de Honda FCX Clarity. Deze auto produceert geen vervuiling. De enige stoffen die worden vervaardigd, zijn warmte en water.

Interessante weetjes. Momenteel is Honda de grootste producent van motoren ter wereld. De firma produceert er meer dan 25 miljoen per jaar. In vele Hondamotoren wordt het VTEC-systeem gebruikt voor elektronisch gestuurde variabele kleptiming en -lift (Variable Valve Timing and Lift Electronic Control). Honda produceert momenteel vier versies van dit systeem. De technologisch meest geavanceerde versie is de motor DOHC VTEC. De eerste motor waarin deze oplossing werd toegepast, was de legendarische 4-in-lijn 16-kleppenmotor B16A met een cilinderinhoud van 1595 cc en een vermogen van 160 pk. Deze motor verscheen voor de eerste maal in 1989 in de Japanse versies van de Honda Integra XSi i Rsi. In Europa werd de motor in 1991 toegepast in de Honda Civic i-VT, waarin de B16A1-motor 150 pk haalde aan 7600 t/min. Honda is ook aanwezig in de motorsport en neemt deel aan de MotoGP. De Hondamotoren worden ook gebruikt in Formule 1-races.

Populaire modellen die nog steeds worden geproduceerd: Honda Accord, Honda City, Honda Civic, Honda Civic Type R, Honda Crossroad, Honda CR-Z, Honda CR-V, Honda FR-V, Honda FCX Clarity, Honda Insight, Honda Inspire, Honda Jazz, Honda Legend.

Banden. Honda werkt samen met verschillende bandenproducenten. Het model Honda FCX is bijvoorbeeld uitgerust met Yokohama E105 banden van maat 215/60 R16. In de originele uitrusting van de Honda Civic vinden we dan weer banden van het merk Bridgestone RE88 GZ maat 195/60 R15 of Bridgestone ER30 maat 205/55 R16. In de Honda Accord wordt het model Bridgestone RE040 maat 225/45 R17 gebruikt. In de Honda S2000 worden dan weer RE050 banden van maat 245/40 R17 toegepast. De auto's van het merk Honda reden ook standaard met banden van het merk Dunlop. In de originele uitrusting van de Honda Civic waren in de verschillende versies (DX, EX/LX en hybriden) de banden Dunlop SP20 maat 14 en 16 inch terug te vinden. De Honda CR-V was standaard uitgerust met Grandtrek ST20 banden.