Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Banden voor Infiniti

Merk wijzigen

Voertuigmodel zoeken

Infiniti

Het merk Infiniti

Het begin. Infiniti is sinds 1989 op de markt en is een Japans luxemerk van Nissan Motor CO. Op deze manier trad de Japanse potentaat in de voetsporen van andere automobielfabrikanten uit zijn land, Toyota en Honda. Deze twee concerns hadden al aparte luxemerken gecreëerd, namelijk Lexus en Acura. De klant moet de indruk van exclusiviteit krijgen, en daarom zijn de salons van Nissan en Infiniti vaak gesplitst.

De ontwikkeling. Het merk ontstond in de Verenigde Staten als antwoord op de concurrentie op de Amerikaanse markt en op de wagens uit Europa. Infiniti werd daarna ook op de markt gebracht in het Nabije Oosten (1996), Taiwan (1997), Zuid-Korea (2005), Rusland (2006), Oekraïne en China (2007). Rusland was het eerste Europese land waar de auto's van het merk officieel werden verkocht. In West-Europa werd de verkoop van de Infiniti in de herfst van 2008 gestart.

Vandaag. De auto’s van het merk Infiniti worden in 35 landen verkocht. Op ons continent is Zwitserland de hoofdstad van het merk. De wagens van Infiniti voelen rechtstreekse concurrentie van Mercedes, BMW, Lexis, Audi, Porsche en Range Rover. Bijdrage aan de automobielindustrie. Het model EX37 is de eerste in serie geproduceerde wagen ter wereld, die is uitgerust met het systeem Around View Monitor (AVM). Het systeem laat toe om “uit vogelvlucht” een zicht op de wagen en zijn omgeving te krijgen, dankzij de synthese van het beeld van vier ultrabreedbeeldcamera's met hoge resolutie, die vooraan, achteraan en aan de zijkanten van het voertuig zijn gemonteerd. AVM is ontworpen om door een betere zichtbaarheid van de omgeving het parkeren te vergemakkelijken.

Interessante weetjes. De cijfers in de naam van het model duiden de cilinderinhoud van de motor aan. Het model G35 heeft dus een motor met een cilinderinhoud van 3,5 liter. De enige uitzondering is de SUV, die met het symbool „QX56” is aangeduid. De naam van het merk verwijst naar het Engelse woord "infinity”, oneindigheid, en werd met veel zorg gekozen. Dit idee is zichtbaar in het logo, dat bestaat uit een ovaal met binnenin een driehoek zonder basis. Dit symboliseert de weg naar de oneindigheid. Het verwijst ook naar voortdurende vooruitgang, streven naar innovatie en nieuwe ontdekkingen.

Modellen die momenteel worden geproduceerd: Infiniti G35, Infiniti G37, Infiniti M35/M45 – hoge middenklasse, Infiniti EX35/EX37 – SUV, Infiniti FX35/FX37/FX50 – SUV, Infiniti QX56 – grote SUV.

Banden. De Infiniti Ex is standaard uitgerust met banden van maat 225/60 R17 of optioneel met 225/55 R18. Het model Infiniti FX SUV is uitgerust met krachtige 265/50 R20 banden. Het model Infiniti G Sedan rijdt dan weer standaard met banden 225/50 R18 of 245/45 R18. De oudere modellen zoals Infiniti G20 werden geproduceerd met kleinere wielmaten van het type 195/65 R15.