Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Banden voor Kia

Merk wijzigen

Voertuigmodel zoeken

Kia

Het merk Kia

Het begin. Kia werd opgericht in 1944 en is het oudste Koreaanse automerk. In het begin produceerde de firma stalen buizen en fietsonderdelen. In 1957 werd begonnen met de bouw van motorfietsen, en vijf jaar later auto’s.

De ontwikkeling. Gedurende de eerste decennia was de firma qua productie niet zelfstandig. In 1974 werd in samenwerking met Mazda het merk Brisa op de markt gebracht. Kia produceerde ook met een licentie van Peugeot het model 604 (1974), en met een licentie van Fiat het model 132 (1975). In de latere jaren knoopte het concern samenwerking aan met het Amerikaanse Ford. In 1988 werd in de fabrieken van Kia de miljoenste wagen geproduceerd. Vijf jaar later begonnen de Koreanen hun auto’s in de Verenigde Staten te verkopen. De expansie werd ingezet met de modellen Sportage en Sephia. Kia begon ook in Europa te verkopen. Dit alles zorgde ervoor dat de firma in 1993 haar drie miljoenste auto produceerde.

Vandaag. 2000 was voor de firma een jaar van doorbraak. Kia ging in dat jaar samen met het Koreaanse Hyundai. Zo ontstond het concern Hyundai-Kia Automotive Group. Twee jaar na de fusie produceerde Kia zijn tien miljoenste wagen en in 2005 werd de export van de vijf miljoenste wagen gevierd. Momenteel is de firma de tweede grootste autofabrikant in Korea. Van autofabrikant vormde de firma zich om tot een concern met eigen onderzoekscentra in elk van de zes hoofdfilialen en ook onderzoeks- en ontwikkelingscentra in Detroit, Los Angeles, Tokio en Frankfurt.

Bijdrage aan de automobielindustrie. Kia wordt steeds vaker geassocieerd met betrouwbaarheid. Het model Cee’d, dat in 2006 in het Slowaakse Žilina werd geproduceerd, bracht een revolutie teweeg in de hele klasse van compacte auto’s. Ondanks de toegankelijke prijs werd het model uit materialen van goede kwaliteit gemaakt. Het is ook veilig en haalde vijf sterren in de Euro NCAP-crashtests. Automobielexperten zijn van mening dat de Cee'd niet moet onderdoen voor duurdere concurrenten (bv. de Volkswagen Golf). Ook het model Picanto kan in de categorie stadswagens op positieve kritiek rekenen.

Interessante weetjes. Kia engageert zich in de sport. Het merk is de hoofdsponsor van de tennistoernooien Australian Open en Davis Cup. Sinds 2007 is de firma (voor zeven jaar) de officiële automobielpartner van FIFA. Naast personenwagens produceert Kia ook lichte vrachtwagens.

Populaire Kiamodellen: Kia Cee'd, Kia Cerato, Kia Picanto, Kia Optima, Kia Rio, Kia Soul, Kia Carnival, Kia Sorento, Kia Sportage.

Banden.Kia rust zijn wagens uit met banden van 13 tot 16 inch. Dit zijn erg populaire maten zoals 155/70 R13, 175/70 R13, 175/65 R14, 185/65 R14, 195/65 R15 of 205/55 R16. Voor de levering van banden voor de originele uitrusting van zijn wagens werkt Kia net als elke autofabrikant samen met verschillende bandenproducenten. De Kia Picanto is bijvoorbeeld standaard uitgerust met Hankook K702 en Michelin Energy banden.