Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Banden voor Land Rover

Merk wijzigen

Voertuigmodel zoeken

Land Rover

Het merk Land Rover

Het begin. Land Rover was aanvankelijk de naam van een wagen die in 1948 door Rover Company werd geproduceerd. Men zegt dat de auto geïnspireerd was op de Amerikaanse Jeep. Mettertijd wijzigde de firma de naam en ging een groter aantal modellen aanbieden.

De ontwikkeling. In 1957 werd in de Land Rover voor het eerst een dieselmotor gebruikt. In 1960 liep de 250 000e wagen van de productieband. Tien jaar later kwam er een echte doorbraak met de lancering van de Range Rover. Met dit merk worden de luxueuzere terreinwagens aangeduid. In 1976 verliet de miljoenste wagen de fabriek. Halfweg de jaren ’90 nam het Duitse BMW de controle over het merk over. Onder de nieuwe leiding begon de firma het model Freelander te produceren, dat erg succesvol werd in zijn klasse (concurreert met de Honda CR-V en de Toyota RAV4). In 2000 werd Land Rover van BMW overgekocht door het Amerikaanse Ford.

Vandaag. Op 11 juni 2007 maakte Ford zijn plan bekend om Land Rover (en Jaguar) te verkopen. In maart 2008 toonde het Indische concern Tata Motors belangstelling voor de aankoop. Ford ging akkoord met de verkoop en op 2 juni 2008 werd de verkoopovereenkomst ondertekend. Momenteel verkoopt Land Rover ongeveer 200 000 wagens per jaar (gegevens van 2009).

Bijdrage aan de automobielindustrie. Land Rover is een icoon onder de off-roadauto’s. Dankzij de korte asafstand in het model Defender is de wagen in staat om ongelooflijk steile hellingen op te rijden. Daarom wordt Land Rover door het Britse leger gebruikt in militaire operaties.

Interessante weetjes. De eerste Land Rovers werden geproduceerd uit een aluminium- en magnesiumlegering met de naam Birmabright. Dit materiaal werd na de oorlog gebruikt wegens de metaalschaarste. Een van de voordelen van dit materiaal is de bestendigheid tegen corrosie. Dit is een van de redenen waarom dit model bekend staat om zijn lange levensduur. Land Rover gaat er zelf prat op dat driekwart van alle auto's die ooit door de firma zijn geproduceerd, nog steeds in gebruik is. Volgens de statistieken van het Ministerie van Transport van Groot-Brittannië is de Land Rover Defender een van de veiligste auto’s van het land. Uit gegevens blijkt dat slecht één procent van de chauffeurs van dit model om het leven komt, wanneer ze bij een ongeval betrokken raken.

Modellen die momenteel worden geproduceerd: Land Rover Defender, Freelander 2, Discovery 4, Range Rover, Range Rover Sport.

Banden. Het model Land Rover is uitgerust met terreinbanden van de maat 15 tot 20 inch. Voorbeelden van maten: 195/80 R15 (Freelander), 215/65 R16 (Freelander), 205/80 R16 (Defender), 225/75 R16 (Defender), 255/55 R19 (Range Rover), 275/40 R20 (Range Rover Sport).